ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τέλος στον περιορισμό των 10 ατόμων

Σε εξέλιξη η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου - Τι ισχύει από σήμερα

Στην τέταρτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό εισέρχεται σήμερα η Κύπρος. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ενώ με το πέρας της αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις.

Το έναυσμα δόθηκε με την άρση του περιορισμού των 10 ατόμων για κοινωνικές συναθροίσεις σε οικίες και δημόσιους χώρους, ενώ από σήμερα επαναλειτουργούν οι παιδότοποι σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα, ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να παρευρίσκονται σε συναθροίσεις (φυσική παρουσία στο ίδιο υποστατικό/εγκατάσταση ανεξαρτήτως εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου) καθορίστηκε στα 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους είτε 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη μαζική συνάθροιση και στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο.
Ως μαζικές συναθροίσεις νοούνται, μεταξύ άλλων, οι γάμοι, οι βαφτίσεις, οι συναυλίες, τα φεστιβάλ, οι ιδιωτικές συνάξεις σε οικίες και οποιαδήποτε άλλη μορφή μαζικής συνάθροισης.

Στην περίπτωση που οι κοινωνικές συναθροίσεις πραγματοποιούνται σε οικίες, στον μέγιστο αριθμό περιλαμβάνονται και οι μόνιμα διαμένοντες. Σημειώνεται ακόμα πως σε κάθε περίπτωση οι συναθροιζόμενοι οφείλουν να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X