ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Σοφία Μπεκατώρου: Η συζήτηση με τα παιδιά της πριν την αποκάλυψη

''Στην αρχή την αντίδραση του γιου μου δεν την περίμενα. Με στεναχώρησε. Μου είπε ότι θα γίνουμε ρεζίλι.''

newsroom must

Η Σοφία Μπεκατώρου, λίγο μετά από την μεγάλη αποκάλυψη που έκανε για την σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε στο παρελθόν και η οποία άνοιξε τον διάλογο στην Ελλάδα και στην Κύπρο και έφερε στο προσκήνιο συγκλονιστηκές εξομολογήσεις, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην συζήτηση που έκανε με τα παιδιά της πριν μιλήσει δημόσια για την τραγική της εμπειρία.
Η γνωστή αθλήτρια, που είναι μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού και ενός 12χρονου αγοριού δήλωσε: «Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα πάρει τόσο μεγάλη δημοσιότητα το θέμα. Από την άλλη, από τη στιγμή που μίλησα στην πρώτη μου κατάθεση στον Εισαγγελέα τον Νοέμβριο, προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο όπου θα κάνω πραγματικά καλό. Για αυτόν τον λόγο φρόντισα να συζητήσω με τα παιδιά πριν, να τους περάσω το θέμα της βίας, της σεξουαλικής βίας, όσο μπορούσα. Είναι πολύ μικρά τα παιδιά. Ο γιος μου βρίσκεται στην προεφηβεία.

Στην αρχή την αντίδραση του γιου μου δεν την περίμενα. Με στεναχώρησε. Μου είπε ότι θα γίνουμε ρεζίλι και όλοι θα μιλάνε για αυτό και δεν θα μπορώ να πηγαίνω σχολείο. Στην αρχή στενοχωρήθηκα. Μετά του εξήγησα ότι εφόσον εγώ έχω υποστεί αυτή τη βία δεν μπορώ να φοβάμαι να μιλήσω. Τόσα χρόνια φοβόμουν. Ήρθε η ώρα να μιλήσω και ότι πρέπει να σώσω άλλα παιδιά. Τότε, όταν πήρε διάσταση το θέμα, κάποια στιγμή το κατάλαβε και συνειδητοποίησε ότι είναι για το καλό. Η κόρη μου μου είπε ότι “μαμά τώρα νιώθω ότι όταν μεγαλώσω δεν θα φοβάμαι πια”. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X