ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Σουηδία χωρίς Lockdown: Ποια τα αποτελέσματα;

Καφετέριες, εστιατόρια και δουλειές δουλεύουν κανονικά

Όλο και αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στην Σουηδία όπως και οι θάνατοι. Η Σουηδία ήταν από τις λίγες χώρες που ρίσκαρε με την πανδημία του ιού κα δεν επέβαλε lockdown, συνεχίζοντας κανονικά τη καθημερινή τους ρουτίνα.

Συμπεριφέρεται στους πολίτες σαν ενήλικες για να πειθαρχήσουν σε αντίθεση με τις γειτονικές της χώρες όπως η Δανία και η Φιλανδία που έλαβαν αυστηρά μέτρα για την πανδημία εξαρχής.

Καφετέριες, εστιατόρια και δουλειές δουλεύουν κανονικά και οι μαθητές κάτω των 16 ετών πηγαίνουν στο σχολείο, όμως ζητήθηκε από τους πολίτες να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις ο ένας από τον άλλο.

Ο Anders Tengel Σουηδός επιδημιολόγος δήλωσε πρόσφατα ότι «Αρχίζουμε να πλησιάζουμε τους 3.000 νεκρούς, έναν τρομακτικά μεγάλο αριθμό» παρόλα αυτά θεωρεί το lockdown γελοίο αφού δεν κινδυνεύουν οι νέοι ενώ όλοι όσοι κατέληξαν από τον ιό είχαν υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Ωστόσο ο αριθμός των νεκρών στην χώρα είναι εξαιρετικά υψηλός ανά εκατομμύριο. 291 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους ανά εκατομμύριο στην χώρα αριθμός μεγαλύτερος από την Αμερική που βρίσκεται στην κορυφή με τους περισσότερους θανάτους. Στην Αμερική καταγράφηκαν 219 θάνατοι ανά εκατομμύριο.

Ερωτηθείς παλαιότερα εάν θεωρεί επιτυχή την προσέγγισή της χώρας ο Anders Tengel απάντησε ότι «Κάθε χώρα πρέπει να φθάσει σε «ανοσία αγέλης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και εμείς θα το κάνουμε με διαφορετικό τρόπο.»

Οι Σουηδοί από την άλλη μεριά έχουν συμμορφωθεί και αλλάξει την συμπεριφορά τους σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

«Σχεδόν 9 στους 10 ερωτηθέντες (ποσοστό 87%) δηλώνουν ότι διατηρούν μεγαλύτερη απόσταση από άλλα άτομα σε καταστήματα, εστιατόρια και μέσα μαζικής μεταφοράς αυτή την εβδομάδα, σε σύγκριση με το 72% της περασμένης εβδομάδας» ανέφερε η σουηδική Υπηρεσία Πολιτικής Έκτακτης Ανάγκης.

Άρθρο του Vox αναφερόταν στις αντιδράσεις των πολιτών και το πώς νιώθουν με τον τρόπο που χειρίζονται την κατάσταση. «Δεν έδωσα τη συγκατάθεσή μου για αυτό το πείραμα» ενώ πολλοί νιώθουν σαν πειραματόζωα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση