ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Η τήρηση των μέτρων είναι ο μόνος τρόπος για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού ήταν το μήνυμα της Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Υγεία

Σε αυτοπεριορισμό τέθηκε πρόσφατα η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου, μετά την επαφή της με επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19. Ωστόσο, η κα Κυριακίδου δεν νόσησε, με την ίδια να θεωρεί καθοριστικής σημασίας την χρήση της προστατευτικής μάσκας, καθώς και την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης και ατομικής υγιεινής.

Μιλώντας στην «Κ», η κα Κυριακίδου τόνισε για άλλη μια φορά την σημασία της συμμόρφωσης προς τις υποδείξεις των ειδικών, λέγοντας ότι συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην προστασία της ίδιας. Εξήγησε ότι παρά το γεγονός πως ήταν επαφή επιβεβαιωμένου και ασυμπτωματικού κρούσματος κορωνοϊού, η χρήση της μάσκας από πλευράς της ίδιας, αλλά και της επαφής της, φαίνεται ότι αποσόβησε τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι η μάσκα δεν προστατεύει εξ ολοκλήρου από τον ιό, ωστόσο, παρέχει προστασία τόσο σ' εκείνον που την φορά, όσο και στον περίγυρό του.

Η Στέλλα Κυριακίδου θέλησε να στείλει για άλλη μια φορά το μήνυμα ότι η τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής υγιεινής είναι ο μόνος τρόπος για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού στην κοινότητα. Αυτός είναι ο τρόπος προφύλαξης του κοινού από τον νέο κορωνοϊό, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, τόνισε η κα Κυριακίδου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει προς το παρόν άλλος τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης. Αυτή την στιγμή, είπε, δεν υπάρχει στοχευμένη θεραπεία, ούτε εμβόλιο, οπότε η χρήση μάσκας, η αντισηψία των χεριών και η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι τα μοναδικά μας όπλα, παρά την κούραση που αισθάνεται το κοινό.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ