ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Star Wars: Πέθανε ο Peter Mayhew ή αλλιώς... ο Chewbacca


Ο Peter Mayhew, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Chewbacca στις ταινίες Star Wars, πέθανε στις 30 Απριλίου σε ηλικία 74 ετών στο σπίτι του στο Τέξας, ανακοίνωσε η οικογένειά του μέσω του Twitter.

Γεννημένος τον Μάιο του 1944 στο Λονδίνο ο Μέιχιου είχε ύψος 2,21 μέτρα γεγονός που του επέτρεψε να κερδίσει τον ρόλο του Μινώταυρου στην ταινία «Ο Σεβάχ και το μάτι της τίγρης» το 1976.

Την επόμενη χρονιά ο George Lukas τον επέλεξε για να ενσαρκώσει τον Chewbacca στην πρώτη ταινία της σειράς Star Wars, έναν ρόλο που συνέχισε ως το 2015, οπότε χρειάστηκε να αποσυρθεί για λόγους υγείας. Ο βασικότερος λόγος που ο Meyhew επιλέχθηκε στην αρχή ήταν κυρίως για το ύψος του. Ο ηθοποιός εργάστηκε επίσης ως σύμβουλος στην ταινία «Ο τελευταίος Τζεντάι» του 2017, προσπαθώντας να μυήσει στα μυστικά του ρόλου τον νέο Chewbacca, τον Φινλανδό Joonas Suotamo.

«Είχε καταθέσει την καρδιά και την ψυχή του στον ρόλο του Chewbacca. Παρότι χρησιμοποιούσε αναπηρικό αμαξίδιο για τις μετακινήσεις του σηκώθηκε για να παίξει ακόμα μια φορά στο Star Wars: The Force Awakens», τόνισε η οικογένειά του σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Στο σημείο αυτό αξίζει να πούμε ότι ο ηθοποιός δεν έδειξε ποτέ το πρόσωπό του στις ταινίες Star Wars, είχε σπουδαία φιλανθρωπική δράση και βοηθούσε όσους μπορούσε κάνοντας και το δικό του ίδρυμα και έστελνε φάρμακα και τρόφιμα στην Βενεζουέλα.Η κηδεία του θα γίνει στις 29 Ιουνίου και ειδική τελετή για τους θαυμαστές του θα ίνει τον Δεκέμβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση