ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

«Starbucks» στο Μιλάνο. Πώς τολμούν;

Ο Χάουαρντ Σουλτς του «Starbucks» έκανε πραγματικότητα το όνειρό του: άνοιξε το πρώτο «Starbucks» στη χώρα του καφέ, την Ιταλία. Τόλμησε. Σε απόσταση μιας... πετριάς από το Ντουόμο του Μιλάνου, είναι το πρώτο μιας σειράς από 300 που προγραμματίζει να ανοίξει στη γείτονα. Οι Ιταλοί, λάτρεις του καφέ, είναι επιφυλακτικοί. Το λιγότερο, επιφυλακτικοί.

Όταν ο Σουλτς ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδια της εταιρείας του να εμφανιστεί στην Ιταλία - αυτό έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης για τη διατροφή «Seed & Chips», τον περασμένο Μάιο - είπε ότι πηγή έμπνευσής του για αυτό το εγχείρημα ήταν ένα ταξιδάκι που είχε κάνει στο Μιλάνο το 1983: «Στη φαντασία μου έκανε "κατάληψη" ο ιταλικός καφές».

Το Reserve Roastery - είναι μόλις το τρίτο της εταιρείας, το τελευταίο άνοιξε στη Σαγκάη - θα στεγαστεί σε ένα ιστορικό κτίριο της μεγαλοπρεπούς πλατείας Cordusio, το παλιό ταχυδρομίο. Το εσωτερικό σχεδιάστηκε με «σκανδαλιστική λεπτομέρεια και μεγάλο σεβασμό για τους Ιταλούς και την κουλτούρα του καφέ στην Ιταλία» δήλωσε ο Σουλτς.

Σε αντίθεση με την ιταλική κουλτούρα του καφέ - οι Ιταλοί πίνουν στο όρθιο το καφεδάκι τους, στα γρήγορα και φεύγουν - ο Σουλτς θέλει να τους κρατήσει να παραμείνουν για κάποιο διάστημα. Το στέκι - στέκι πολυτελείας, βεβαίως - δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ολόκληρη τη διαδικασία καβουρδίσματος των κόκκων καφέ και, ταυτόχρονα, θέλει να πείσει ότι ο καφές που θα πιουν εκεί είναι προϊόν της υψηλότερης δυνατής φροντίδας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X