ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος - Στο πλευρό των προσφύγων

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να μεταβεί στη Λέσβο την Παρασκευή 15 Απριλίου σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες και με στόχο την ευρύτερη ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής και διεθνούς κοινότητας στο θέμα αυτό.

Όπως «διαρρέει» από την Αγία Έδρα, στη Λέσβο είναι πιθανόν να μεταβεί και ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον οποίο ο Φραγκίσκος ως γνωστόν διατηρεί στενές, αδελφικές σχέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο ποντίφικας αναφέρθηκε επανειλημμένα τις τελευταίες εβδομάδες στο προσφυγικό ζήτημα απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους υπεύθυνους θεσμούς να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

Ο πάπας Φραγκίσκος έχει επισκεφθεί και το ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, όπου ζήτησε με έμφαση να μπορέσουμε να πάψουμε να θρηνούμε για το χαμό της ζωής όσων επιχειρούν να φθάσουν στην Ευρώπη αφήνοντας πίσω τους ακραία φτώχεια και πολέμους.
Σημειωτέον, η τελευταία επίσκεψη Πάπα στην Ελλάδα έγινε επί αρχιεπισκοπείας Μακαριστού Χριστοδούλου και Ιωάννη Παύλου Β’ το 2000.
Η επιθυμία του πάπα εκφράστηκε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Η επιθυμία του πάπα Φραγκίσκου να επισκεφθεί την πατρίδα μας, εκφράστηκε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με σκοπό να συμβάλλει στην ευαισθητοποίησή της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του Προσφυγικού.
Σχετικά, ενημερώθηκε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά τη συνεδρία της. Ειδικότερα και σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, «ενημερώθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για τα κάτωθι:

Σε απάντηση των επιστολών που απηύθυνε τον μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το ΠΣΕ και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα άνθρωποι με υψηλές αρμοδιότητες και κοινωνική επιρροή, ο Μακαριώτατος δέχθηκε την επίσημη ενημέρωση και από τις αρμόδιες αρχές του Βατικανού».

Επιπρόσθετα, όπως υπογραμμίστηκε στον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο πάπας Φραγκίσκος επιθυμεί, όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, «την ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρεται ότι «η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. Για την επίσκεψη αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου, ένα από τα πολλά νησιά μας που βίωσε βαθύτατα και εξακολουθεί να βιώνει την τραγωδία του προσφυγικού προβλήματος. Ιδιαίτερα τούτη τη χρονική στιγμή που η πατρίδα μας, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σηκώνει επιπρόσθετα στους ώμους της το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών. Μιας Ελλάδας που κλήθηκε να αποδείξει, ακόμη και μόνη, πως η Ευρώπη των αρχών και αξιών ακόμη υπάρχει.

πηγή: news247

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση