ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Στην Αθήνα ο Εμανουέλ Μακρόν

O Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενος από 39 επικεφαλής γαλλικών επιχειρήσεων, τους υπουργούς οικονομικών και ευρωπαϊκών υποθέσεων και τη σύζυγό του Μπριζίτ, έφθασε στη μία μετά το μεσημέρι στην Αθήνα για την πολυαναμενόμενη διήμερη επίσκεψή του -την πρώτη επίσημη ως αρχηγός κράτους.

Η συμβολική διάσταση της ομιλίας του στην Πνύκα, όπου μεταξύ άλλων θα απευθύνει ‘μήνυμα εμπιστοσύνης’ για την ανάκαμψη της Ελλάδας και θα ξεδιπλώσει το όραμά του για την ανασυγκρότηση των ευρωπαϊκών θεσμών, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Στην Ελλάδα κατέφτασε, στις 12.50μμ, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο πλαίσιο της επίσημης διήμερης επίσκεψής του. Toν πρόεδρο της Γαλλίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί, και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ακολουθεί η επίσημη υποδοχή του γάλλου προέδρου στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο (το πρόγραμμά της επίσκεψης αναλυτικά). Όσον αφορά την ομιλία του στο Λόφο της Πνύκας ο κ. Μακρόν αναμένεται να καταθέσει το όραμά του για την Ευρώπη, αλλά και να επαινέσει την Ελλάδα για την πρόοδο που έκανε στις μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, οι βασικοί άξονες της ομιλίας του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Πνύκα θα είναι το όραμα για την επανίδρυση της Ευρώπης, οι θαρραλέες τομές για τον εκδημοκρατισμό της Ευρωζώνης, καθώς είναι αναγκαία η δημοκρατική εμβάθυνσή της, και η έννοια της ευρωπαϊκής κυριαρχίας, ώστε η μεταφορά της εθνικής κυριαρχίας σε υπερεθνικούς θεσμούς να μην ισοδυναμεί με υποχώρηση της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Ελλάδα, η σύζυγος του Έλληνα Πρωθυπουργού, Μπέτυ Μπαζιάνα, θα ξεναγήσει την Μπριζίτ Τρονιέ, σύζυγο του κ. Μακρόν, στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΝ).

Στον κήπο του ΚΠΣΝ η κ. Μπαζιάνα θα δεχθεί με την κ. Τρονιέ πέντε νέους Έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται σε δημόσια Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της χώρας και των οποίων το ερευνητικό έργο έχει αναγνωριστεί και βραβευθεί από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα.

Οι κυρίες Μπαζιάνα και Τρονιέ θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους για τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που εκπονούν, ενώ θα παρουσιαστούν εφαρμογές από όλο το φάσμα των επιστημών: από τα νανοϋλικά, την ιατρική, το λογισμικό για εφαρμογές ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης, internet of things κα.

Πηγή: skai.gr

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση