ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Στο Δικαστήριο τρεις συνεργοί του ψεσινού ναυαγίου

Ξεκίνησε η διαδικασία προετοιμασίας του χώρου υποδοχής προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, η τετράωρη μάχη του Κέντρου Συντονισμού Ερευνάς και Διάσωσης προκειμένου να διασωθούν την τελευταία στιγμή, οι 26 συνολικά πρόσφυγες, επιβαίνοντες της βάρκας που λίγο πριν τις 20:00 χθες βράδυ εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ βρισκόταν εντός της θαλάσσιας περιοχής Αμμοχώστου, ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με δυνατούς ανέμους και έντονη θαλασσοταραχή, δυνάμεις του ΚΣΕΔ με τη βοήθεια πλωτών και πτητικών μέσων της Δημοκρατίας και της Εθνικής Φρουράς, κατάφεραν να διασώσουν τους 26 επιβαίνοντες της βάρκας που άρχισε να βουλιάζει, μεταφέροντας τους με τα ελικόπτερα διάσωσης στα νοσοκομεία Παραλιμνίου και Λάρνακας.

Ο διακινητής τους άφησε μεσοπέλαγα

Οι ναυαγοί ξεκίνησαν από το Λίβανο με προορισμό την Ελλάδα ωστόσο στα μέσα της διαδρομής ο διακινητής τους επιβιβάστηκε σε άλλο σκάφος και έφυγε αφήνοντας τα 26 άτομα στο πλοιάριο να μάχονται με τα μανιασμένα κύματα.

Σύμφωνα με ναυαγούς, που στην πλειοψηφία τους κατάγονται από την πόλη Ταρτούς του Λιβάνου, το ύψος του πλήρωσαν τα ενήλικα πρόσωπα στον διακινητή ανήλθε στις 2.000 δολάρια έκαστος για να τους μεταφέρει από το Λίβανο στην Ελλάδα, ενώ τα παιδιά πλήρωσαν από 1.000 δολάρια.

Στο Δικαστήριο δύο Σύροι και ένας Λιβανέζος

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τρία άτομα, από τους 26 συνολικά ναυαγούς, δύο Σύροι και ένας Λιβανέζος, οι οποίοι συνελήφθηκαν σήμερα το πρωί, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους διασωθέντες, πρόκειται για ένα 48χρονο, ένα 35χρονο και ένα 30χρονο, οι οποίοι αποτελούν τον καπετάνιο του πλοιαρίου, το βοηθό του και τον εισπράκτορα που φαίνεται να πήρε τα χρήματα από τους ναυαγούς στο Λίβανο, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στο μήκους 8 μέτρων σκάφος αναψυχής.

16 πρόσφυγες στα Νοσοκομεία - Με υποθερμία και αφυδάτωση 5χρονο στο Μακάρειο

Χθες βράδυ, 10 από τους 26 διασωθέντες πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Ελευθερης Αμμοχώστου, ανάμεσα τους και ένα 5χρονο παιδάκι το οποίο αφού διαγνώστηκε με υποθερμία και αφυδάτωση, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για περαιτέρω ιατρική παρακολούθηση.

Οι υπόλοιποι 16 επιβαίνοντες της βάρκας μεταφέρθηκαν, λόγω και της έλλειψης χώρου που παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο Παραλιμνίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους. Με την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, οι πλειοψηφία των προσφύγων μεταφέρθηκαν με οχήματα της Πολιτικής Άμυνας σε ξενοδοχείο της πόλης όπου και διανυκτέρευσαν.

Αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται συνολικά έξι παιδιά και μία γυναίκα, ενώ ένας άνδρας μεταφέρθηκε από χθες βράδυ σε ξενοδοχείο για διανυκτέρευση, ενώ στο Νοσοκομείο της Λάρνακας νοσηλεύονται, για προληπτικούς λόγους, έξι παιδιά και δύο μητέρες.

Παρών στα γραφεία της ΚΣΕΔ ο Φωκαΐδης

Σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκαν από την πρώτη στιγμή χθες βράδυ, τόσο η Πολιτική Αμυνα όσο και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας, προκειμένου να παρέσχουν βοήθεια εκεί και όπου χρειάζεται, ενώ στα γραφεία του ΚΣΕΔ στη Λάρνακα βρέθηκε αργά το βράδυ και ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης, ο οποίος συμμετείχε στις ενέργειες για συντονισμό της επιχείρησης διάσωσης των μεταναστών.

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου

Συγκινητική υπήρξε και η ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος με το άκουσμα της μεταφοράς των μικρών παιδιών στο Νοσοκομείο Παραλιμνίου, έσπευσαν κατά δεκάδες να προσφέρουν ζεστά ρούχα στα ταλαιπωριμένα παιδιά.

Ανοίγει ο χώρος υποδοχής στην Κοκκινοτριμιθιά

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από χθες βράδυ άρχισαν οι προετοιμασίες του χώρου υποδοχής προσφύγων στην Κοκκινοτριμιθιά, προκειμένου αυτός να φιλοξενήσει τους 26 διασωθέντες πρόσφυγες. Πηγή: Kathimerini.cy

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση