ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Συγκλονίζει ο πατέρας του μικρού Λούκα - «Η Λευχαιμία επέστρεψε… γροθιά στο στομάχι»

«Η Λευχαιμία επέστρεψε για να εκδικηθεί»

Ο 8χρονος Λούκας Σταύρου βρίσκεται για δεύτερη φορά αντιμέτωπος με τη λευχαιμία και αναζητεί συμβατό δότη μυελού των οστών.

Ο πατέρας του 8χρονου, προέβη σε μια συγκλονιστική ανάρτηση όπου περιέγραψε πώς -τυχαία- έμαθαν πρώτη φορά μαζί με τη σύζυγό του για την ασθένεια που ταλαιπωρεί το παιδί τους αλλά και την δεύτερη φορά, όταν η λευχαιμία επέστρεψε για να... εκδικηθεί, όπως χαρακτηριστικά λέει. 

Ο Λούκας, που όπως τον περιγράφει ο πατέρας του είναι, ένα παλληκαράκι για την ηλικία του, αφού νίκησε την πρώτη φορά την λευχαιμία, τώρα, μετά από πόνους που είχε στα πόδια του, είδε τον εφιάλτη να επιστρέφει, αλλά θέλει να βγει νικητής ξανά.

Ο πατέρας του 8χρονου, στην ανάρτησή του αναφέρεται στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό στο Μακάρειο Νοσοκομείο λέγοντας: «Οι εξαίρετοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό μας αγκάλιασαν με πολύ αγάπη δίνοντας μας ελπίδες και κουράγιο».

Όσον αφορά την ημέρα που έμαθαν ότι η λευχαιμία επέστρεψε, ο πατέρας του Λούκα, σημειώνει τις πιο κάτω συγκλονιστικές προτάσεις: «Η ανακοίνωση των γιατρών ότι η Λευχαιμία επέστρεψε ήταν γροθιά στο στομάχι... Για δεύτερη φορά βρισκόμασταν εγκλωβισμένοι στα συναισθήματα μας... Δυστυχώς η Λευχαιμία επέστρεψε για να εκδικηθεί ζητώντας αυτήν την φορά μεταμόσχευση μυελού των οστών».

Ο μικρός Λούκας πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό για μεταμόσχευση και άρχισε από τώρα την αναζήτηση για συμβατό δότη.

Η οικογένεια θέλει να ευχαριστήσει όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση του αλλά και για την ανταπόκριση στο κάλεσμα για πιθανό δότη μυελού των οστών.

Η ανάρτηση του πατέρα του μικρού Λούκα:

Αυτούσια τα λόγια του 

Ο Λούκας μου γεννήθηκε στις 24/5/2013.Ένα υγιέστατο πλασματάκι ο πρωτότοκος μας. Η αδυναμία που του είχαμε την ξέρουν όσοι γίνονται γονείς στο πρώτο τους παιδάκι.

Ο Λούκας ζωηρός από μικρός μα και πεισματάρης. Λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είχα πολλές ώρες στη διάθεσή μου για να τον "ζήσω" ...

Τα χρόνια περνούσαν... και έφτασε ο καιρός που έπρεπε να πάει σε κάποιο νηπιαγωγείο. Προτού όμως στείλουμε τον μικρό μας αποφασίσαμε να του κάνουμε κάποιες απλές γενικές εξετάσεις. Εκεί ξεκίνησε και η ιστορία μας ,ο δύσκολος δρόμος που τον έζησαν και ζούνε αρκετοί γονείς.

Οι αναλύσεις του Λούκα καθόλου καλές με ψιλά λευκά αιμοσφαίρια περισσότερα από 150.000 .Τότε ταρακουνήθηκε η γη κάτω από τα πόδια μας . Πρώτη φορά μπαίναμε στην διαδικασία να μας εξηγεί ο γιατρός τι σημαίνει αυτό... Με λίγα λόγια Λευχαιμία… Δεν ξέραμε πως να το διαχειριστούμε... Αμέσως ετοίμασαν το ασθενοφόρο και μετέφεραν την σύζυγο μου και τον μικρό στο Μακάριο Νοσοκομείο στο τμήμα παιδοογκολογικο.

Από την μια στιγμή στην άλλη η ζωή μας άλλαξε ριζικά....

Οι εξαίρετοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό μας αγκάλιασαν με πολύ αγάπη δίνοντας μας ελπίδες και κουράγιο. Ξεκινήσαμε χημειοθεραπείες άμεσα και τα χρόνια περνούσαν. Το 2019 οι θεραπείες τελείωσαν αλλά θα έπρεπε να είμαστε σε συχνή παρακολουθήσει για τα επόμενα χρόνια. Πηγαινοερχόμασταν για εξετάσεις από Πάφο Λευκωσία πολύ συχνά. Τα χρόνια περνούσαν και όλα έδειχναν καλά. Ο Λουκάς αν και έχασε είδη 1 χρόνο σχολείο ξεκινήσει ξανά τις δικές του παιδικές δραστηριότητες... Περνούσαμε πολύ όμορφα και ειδικά μετά την περιπέτεια αυτή αναθεωρήσαμε πολλά πράγματα στην ζωή...

Ο Λούκας τώρα 8 χρόνων ένα παλληκαράκι για την ηλικία του άρχισε να μας παραπονιέται για τα ποδάκια του ότι τον πονούσαν. Αρχίσαμε την διερεύνηση και από γιατρό σε γιατρό καταλήξαμε και πάλι στο Μακάριο και πάλι στο παιδογκολογικο… Η ανακοίνωση των γιατρών ότι η Λευχαιμία επέστρεψε ήταν γροθιά στο στομάχι...

Για δεύτερη φορά βρισκόμασταν εγκλωβισμένοι στα συναισθήματα μας… Δυστυχώς η Λευχαιμία επέστρεψε για να εκδικηθεί ζητώντας αυτήν την φορά μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ο Λούκας πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό για μεταμόσχευση και Αρχίσαμε από τώρα την αναζήτηση για συμβατό δότη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση του. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και ο Λούκας μας να επιστρέψει δυνατός και υγιείς πίσω στο σπίτι μας . Τον χρειαζόμαστε όσο τίποτα άλλο τόσο εμείς όσο και τα 3 του αδελφάκια. Και πάλι ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για την ανταπόκριση στο κάλεσμα μας για πιθανό δότη μυελού των οστών.

Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση