ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Συγκλονίζει το παγκύπριο η ιστορία πίσω από το τραγούδι της Χριστίνας Τσέλεπου

Μία συγκλονιστική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη τραγουδίστρια του Your Song Χριστίνα Τσέλεπου.

Ένα τραγούδι που εκείνη έγραψε στα 16 της χρόνια έμελε να γίνει η γέφυρα επικοινωνίας και… επανασύνδεσης δύο οικογενειών που… ξεκληρίστηκαν στην εισβολή του 1974.

Η Χριστίνα Τσέλεπου στο τελευταίο της LIVE στο Your Song είπε ένα τραγούδι το οποίο τόσο οι στίχοι όσο και η μουσική είναι δική της. Το Ύστερη βουλή το είχε η ίδια γράψει στα 16 της κερδίζοντας επάξια το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό κυπριακού τραγουδιού του ΡΙΚ.  Τι ήταν όμως αυτό που έκανε την νεαρή τραγουδίστρια να κλείσει τα μάτια και να γράψει ένα τόσο ιδιαίτερο τραγούδι το οποίο στο φινάλε θα ένωνε δύο οικογένειες;

Η ιστορία αρχίζει στην αθώα για εκείνη ηλικία των 10 ετών όταν μαζί με τον αδελφό της επισκεπτόταν ένα γηροκομείο προκειμένου να βλέπουν την προγιαγιά τους που βρισκόταν εκεί. Εκτός από την προγιαγιά της γνώρισε και μία ηλικιωμένη κυρία με το όνομα Μελανθού από τον κατεχόμενο Καραβά. Μεταξύ τους μετά από αρκετές ώρες κουβέντας αναπτύχθηκε μία ιδιαίτερα όμορφη σχέση και η γριούλα θέλησε να της εξομολογηθεί τον πόνο που βίωνε όλα αυτά τα χρόνια. Την δική της πικρή ιστορία

Η ιστορία της άρχισε με το να της λέει χαρακτηριστικά πως «Φύγαμε από τον Καραβά μετά την εισβολή και έχω ένα παιδί, ένα «γιο» αγνοούμενο που χάθηκε…» Εκείνη τη μέρα η Χριστίνα ένιωθε ένα κόμπο στο λαιμό. Πόσο ήθελε να βοηθήσει όμως δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όταν πια η κυρία Μελανθού έφυγε από την ζωή η αγαπημένη τραγουδίστρια έγραψε αυτό το τραγούδι για να την θυμάται.

Όταν κέρδισε τον διαγωνισμό Κυπριακού τραγουδιού την κάλεσαν να πάει στην παροικία των Κύπριων της  Αγγλίας για να τραγουδήσει το τραγούδι της. Λίγο μετά που το ερμηνέυσε την πλησίασε ένας κύριος και την ρώτησε αν είναι από τον Καραβά. «Όχι απαντάει εκείνη» Αυτό το τραγούδι το έγραψα για μία γιαγιά από τον Καραβά και για τον γιο της τον αγνοούμενο.

Τότε με δάκρυα στα μάτια ο συμπαθέστατος αυτός κύριος της είπε πως με τον συγκλονιστικό αυτό στίχο κατάλαβε πως πρέπει να έχει σχέση με τον ίδιο του τον αδελφό που χάθηκε τότε στην εισβολή το 1974… ενώ συζητώντας για ώρες  άρχισε να ξετυλίγεται ένα απίστευτο κουβάρι μιας συγκινητικής ιστορίας.

Το συγκλονιστικό story: Η γειτόνισσα της Μελανθούς είχε πεθάνει και τα τρία της παιδιά τα ανέλαβε από μόνης της η γυναίκα αυτή στηρίζοντας έτσι και τον πατέρα των παιδιών που είχαν τότε μείνει ορφανά από μάνα. Ένα που τα παιδιά που χάθηκαν στον πόλεμο ήταν αυτό το παιδί της γειτόνισσας που μεγάλωσε. Ο γείτονας της μετά την εισβολή όταν μετακόμισε στην Αγγλία με τα δύο παιδιά αφού το τρίτο ήταν δυστυχώς ανάμεσα στους αγνοούμενους.

Όταν η Χριστίνα επέστρεψε πίσω στην Κύπρο μαζί με τα τηλέφωνα των δύο αυτών παιδιών ήρθε σε επαφή με τα παιδιά της Μελανθούς και 28 χρόνια μετά οι δύο αυτές οικογένειες – τα παιδιά που πριν τον πόλεμο ζούσαν σχεδόν μαζί ξανασυναντήθηκαν με βουρκωμένα μάτια..

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση