ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

newsroom must

Η εργασία από το σπίτι μπορεί να γίνεται σ΄ένα πιο χαλαρό και οικείο μας περιβάλλον, το ζητούμενο όμως είναι να γίνεται αποτελεσματικά.

Η πανδημία του κορωνοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί έχουν αλλάξει δραστικά την καθημερινότητά μας, τις συνήθειες και τη ρουτίνα μας. Μια μεγάλη αλλαγή είναι η εργασία από το σπίτι. Παρακάτω θα δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές, ώστε να διαχειριστείτε αποτελεσματικά αυτή τη νέα κατάσταση και να παραμείνετε παραγωγικοί και προσηλωμένοι στη δουλειά σας.

Ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής
Όταν δουλεύουμε από το σπίτι, πρέπει να βάζουμε κάποια όρια μεταξύ του χρόνου που θα αφιερώσουμε στην εργασία μας, αλλά και του προσωπικού χρόνου, καθώς αυτά τα δύο μπορεί πολλές φορές να συγχέονται και είναι πολύ εύκολο να λειτουργήσουν καταχρηστικά μεταξύ τους. Η ισορροπία είναι απαραίτητη, διαφορετικά είναι πιθανό να μειωθεί αισθητά η παραγωγικότητά σας λόγω του λεγόμενου «burnout», ή, στην αντίθετη περίπτωση, γιατί δεν αφιερώνετε τον απαραίτητο χρόνο στην εργασία σας.

Συγκέντρωση
Το πιο σημαντικό κομμάτι που πρέπει να διαχειριστείτε όταν δουλεύετε από το σπίτι είναι να καταφέρετε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να μην αποσπάται η προσοχή σας από τους πολλούς και διάφορους «πειρασμούς» - από το μαγείρεμα μέχρι τα ρούχα, από την μπουγάδα που χρειάζονται να διπλωθούν κι από τον καφέ στη βεράντα, μέχρι το σερφάρισμα στα κοινωνικά δίκτυα. Προσπαθήστε να δουλεύετε συγκεντρωμένοι, έχοντας ένα στόχο κάθε φορά. Μόλις ολοκληρωθεί ο στόχος αυτός, κάντε κάτι για να ξεφύγει το μυαλό σας και μετά επανέλθετε στην εργασία σας.

Επαφή με συναδέλφους
Συνηθίζατε να περνάτε πολύ χρόνο μαζί και τώρα είστε μόνοι σας, ο καθένας στο δικό του σπίτι. Κάποιοι τύποι δουλειάς επιβάλλουν να κάνετε τηλεδιασκέψεις ή τηλεφωνήματα κι έτσι δεν χάνετε την επαφή με τους ανθρώπους η παρουσία των οποίων κυριαρχούσε στο οκτάωρό σας. Αν δεν έχετε τόσο συχνή επαφή πλέον, βρείτε ένα τρόπο μέσω της τεχνολογίας ώστε να επικοινωνείτε για να συζητάτε και να συντονίζετε τα θέματα της εργασίας και όχι μόνο.

Σωστό ντύσιμο
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει, όταν δουλεύετε από το σπίτι, να ντύνεστε με τα ρούχα που θα φορούσατε αν πηγαίνατε κανονικά στη δουλειά. Αυτό είναι λιγάκι υπερβολικό, καθώς στο κάτω-κάτω σπίτι μας είμαστε. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να περνάμε όλο το εικοσιτετράωρο με τις πιτζάμες! Κάντε την πρωινή ρουτίνα περιποίησής σας, βάλτε ρούχα καθαρά κι άνετα και να δείτε ότι θα νιώσετε τη διάθεσή σας να ανεβαίνει καθώς δουλεύετε.

Διαλείμματα απαραίτητα
Αν δουλεύατε στο γραφείο σίγουρα θα κάνατε ένα διάλειμμα για να φάτε ή θα βγαίνατε για λίγο για να πάρετε μια ανάσα ή λίγο καθαρό αέρα ή θα συζητούσατε κάποιο θέμα εκτός εργασίας με συναδέλφους που θεωρείτε φίλους. Μην ξεχνάτε να διατηρήσετε την ίδια πρακτική και όταν δουλεύετε από το σπίτι. Κάντε συχνά, αλλά μικρά διαλείμματα. Επίσης, αυτά τα διαλείμματα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνετε λίγο stretching ή ένα πολύ μικρό workout για τη σωματική σας υγεία.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ