ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τα «έβαλε» με το Σταρ Κύπρος η Αννίτα Δημητρίου

Επιστολή προς τον κ. Νεοφυτό Επαμεινώνδα, Διευθυντή της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, έστειλε η βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, με αφορμή τη συμμετοχή δύο ανήλικων κοριτσιών στο Σταρ Κύπρος.

Συγκεκριμένα, αφού αναφέρθηκε στην επιστολή της για τα θέματα σεξισμού και βίας στα ΜΜΕ, η κα. Δημητρίου θέλησε να πάρει απαντήσεις από την Αρχή για το κατά πόσον γνωρίζει την ύπαρξη δύο ανήλικων κοριτσιών στο show του MEGAONE, Σταρ Κύπρος.

Διαβάστε την ανακοίνωσή της παρακάτω:

Κύριε Επαμεινώνδα,
Παρακαλώ, όπως με ενημερώσετε κατά πόσο η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου έχει εξετάσει την «Τοποθέτηση της Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τον σεξισμό στο χώρο της πολιτικής και των ΜΜΕ» ημερομηνίας (26 Νοεμβρίου 2015) και κατά πόσο έχει λάβει ή προτίθεται να λάβει μέτρα ειδικά σε σχέση με το τρίτο κεφάλαιο της τοποθέτησης "Σεξισμός και ΜΜΕ" και τις εισηγήσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παρακαλώ επίσης όπως με πληροφορήσετε κατά πόσο διαπιστώνετε αδυναμίες στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο πρόληψης και καταπολέμησης του σεξισμού και της βίας στα ΜΜΕ.

Επίσης, θα επιθυμούσα να ενημερωθώ κατά πόσο έχετε λάβει καταγγελίες ή παράπονα για εκπομπές, που α) αναπαράγουν και διαιωνίζουν έμφυλα στερεότυπα συντείνοντας έτσι στην αύξηση του σεξισμού και της βίας κατά των γυναικών και β) εκθέτουν ανήλικα κορίτσια.
Τέλος, ποια είναι η θέση της Αρχής για την εκπομπή "Star Κύπρος 2016" δεδομένου του γεγονότος ότι συμμετέχουν σ’ αυτή δύο ανήλικα κορίτσια.

Η βουλευτής του ΔΗΣΥ προτίθεται όπως εγγράψει το εν λόγω ζήτημα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών προς συζήτηση.

Πηγή: 24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X