ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Τα ρατσιστικά σχόλια για την ''μαύρη Ariel'', η ηχηρή απάντηση και το καστ

Το καστ είναι πλέον επίσημο και... λαμπερό!

Το ότι η νεαρή τραγουδίστρια και ηθοποιός Halle Bailey θα υποδυθεί την Ariel, την μικρή γοργόνα, στην live action ταινία της Disney δεν αποτελεί νέο. Για την ακρίβεια έχει ανακοινωθεί από τον Ιούλιο του 2019 από τον σκηνοθέτη, Rob Marshall. 

''Μετά από μια εκτεταμένη αναζήτηση, ήταν ολοφάνερο πως η Halle διαθέτει έναν σπάνιο συνδυασμό πνεύματος, ψυχής, αθωότητας, ουσίας και μιας υπέροχης φωνής. Όλες τις αρετές που χρειάζονται για να υποδυθεί τον εμβληματικό ρόλο'' έλεγε η ανακοίνωση του. 

Οι επικριτές εστιάζουν στο ότι η Ariel των κινουμένων σχεδίων και της ιστορίας του Hans Christian Andersen ήταν λευκή, Δανέζα με κόκκινα μαλλιά, και γι' αυτό η live action μεταφορά της δεν μπορεί, σύμφωνα με τους ίδιους, να είναι μαύρη, σε σημείο που δημιουργήθηκε hashtag #NotMyAriel. 

Το Αμερικανικό δίκτυο Freeform που ανήκει στην Disney, με ένα υπέροχο post στο Instagram αποφάσισε να κλείσει κάποια στόματα με μια ηχηρή απάντηση: 

''Ναι, ο συγγραφέας της 'Μικρής Γοργόνας' ήταν Δανός. Η Ariel... είναι γοργόνα. Ζει σε διεθνή ύδατα (παρόλο που αυτό δεν αρέσει στον βασιλιά Triton). Αλλά κουβέντα να γίνεται, ας πούμε πως η Ariel είναι επίσης Δανέζα. Η Δανέζες γοργόνες μπορεί να είναι μαύρος γιατί οι Δανοι μπορεί να είναι μαύροι. [...] Οι μαύροι Δανοί μπορούν να έχουν κόκκινα μαλλιά αλλά, spoiler alert, η Ariel είναι προϊόν μυθοπλασίας. Στο τέλος- τέλος, αν ακόμα δεν σας αρέσει η ιδέα της επιλογής της απίστευτα ταλαντούχας Halle Bailey επειδή ''δεν μοιάζει με αυτήν των κινουμένων σχεδίων'', σας έχουμε νέα... είναι δικό σας θέμα''. 

Ένα χρόνο μετά, το όνομά της ανακοινώθηκε επίσημα μαζί με το υπόλοιπο καστ που περιλαμβάνει τους Javier Bardem, Melissa McCarthy, Awkwafina, Jacob Tremblay, Daveed Diggs και τον Jonah Hauer-King στον ρόλο του Eric, με τον Lin-Manuel Miranda θα γράψει τη μουσική της ταινίας. 

Παρόλο που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί η επίσημη ημερομηνία πρεμιέρας, είναι πιθανό πως θα την δούμε στη μεγάλη οθόνη τον Νοέμβριο του 2021. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
disney  |  ariel  |  halle bailey  |  javier bardem  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση