ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τα χρήματα που «έφαγε» ο Trump από τους χορηγούς της καμπάνιας του

Δεν έδωσε δεκάρα στην εκστρατεία επανεκλογής του, επιλέγοντας αντ 'αυτού να χρηματοδοτήσει ολόκληρη την προσπάθεια με τα χρήματα των χορηγών του

newsroom must

Ένα νέο κείμενο του Forbes καίει τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump εξηγώντας πώς εκατομμύρια δολάρια που έδωσαν χορηγοί του για την προεκλογική του εκστρατεία κατέληξαν στις επιχειρήσεις του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Donald Trump δεν έδωσε δεκάρα στην εκστρατεία επανεκλογής του, επιλέγοντας αντ 'αυτού να χρηματοδοτήσει ολόκληρη την προσπάθεια με τα χρήματα των χορηγών του. Η επιχείρησή του, εν τω μεταξύ, συνέχισε να χρεώνει την εκστρατεία για πράγματα όπως φαγητό, διαμονή και ενοίκιο. Το αποτέλεσμα είναι 2,2 εκατομμύρια δολάρια συνεισφορών από άλλα άτομα να έχουν μετατραπεί σε 2,2 εκατομμύρια δολάρια εσόδων για τον Trump.

Και αυτό μετρά απλώς τα χρήματα που ρέουν απευθείας μέσω της εκστρατείας του προέδρου. Η συσκευή επανεκλογής του περιλαμβάνει επίσης δύο κοινές επιτροπές συγκέντρωσης χρημάτων, οι οποίες συνεργάζονται με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα για να συγκεντρώσουν χρήματα για τον Trump. Από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, το Trump Victory και Trump Make America Great Again Committee - έχουν διοχετεύσει άλλα 2,3 εκατομμύρια δολάρια στην ιδιωτική επιχείρηση του προέδρου, σύμφωνα με μια ανασκόπηση των αρχείων της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής. Στη συνέχεια υπάρχει η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικανών, η οποία έχει δαπανήσει επιπλέον 2,4 εκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα του Trump.

Συνολικά από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ώθησε 6,9 εκατομμύρια δολάρια στις επιχειρήσεις του. Και αυτά είναι απλώς τα χρήματα που ρέουν απευθείας μέσω της εκστρατείας του προέδρου. Είναι ένα σημαντικό ποσό, ακόμη και για μια μεγάλη επιχείρηση.

Εξετάζοντας τις πληρωμές στο Trump National Doral, το θέρετρο γκολφ του προέδρου στο Μαϊάμι όπως αναφέρει το Forbes το 2017, η πρώτη χρονιά του Trump που ηγείται της χώρας, τα έσοδα της Doral μειώθηκαν από 88 εκατομμύρια σε 75 εκατομμύρια δολάρια, σύροντας τα κέρδη (μετρημένα ως κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων) από 12,4 εκατομμύρια σε μόλις 4,3 εκατομμύρια.

Το επόμενο έτος, το RNC, το οποίο είχε ξοδέψει μόλις 3.000 $ στο ακίνητο το 2017, αύξησε τις δαπάνες του στα 603.000 δολάρια. Αυτό βοήθησε να δώσει μια ελαφρά ώθηση στην επιχείρηση, η οποία κατέγραψε κέρδη 9,7 εκατομμυρίων δολαρίων το 2018, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Οργανισμού Trump.

Δύο χρόνια αργότερα, το RNC είναι πλέον ένας καθιερωμένος πελάτης στο θέρετρο, έχοντας ξοδέψει 255.000 δολάρια εκεί το 2019 και άλλα 510.000 τον Ιανουάριο. Οι τελευταίες πληρωμές παρείχαν μια ευχάριστη αναλαμπή στο μέρος λίγο πριν το κλείσει η κρίση του κορωνοϊού. Συνολικά, η Doral έχει συνεργαστεί με το RNC αξίας 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων από τότε που ανέλαβε ο Trump.

O Forbes τονίζει ότι αυτό δεν είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο του Trump που ενισχύθηκε και συνεχίζει αναφέροντας το Trump Tower. Φαίνεται ότι η εκστρατεία επανεκλογής του ήταν ένας αξιόπιστος ενοικιαστής, δαπανώντας περίπου 38.000 δολάρια για ενοικίαση ανά μήνα. Πάνω από τρία χρόνια μετά την προεδρία του Τραμπ, αυτές οι πληρωμές ανέρχονται πλέον σε 1,5 εκατομμύρια δολάρια, μια ακόμη μεγαλύτερη ανάληψη από το ποσό που πήγε στη Doral.

Η εκστρατεία ξόδεψε τουλάχιστον άλλα $187.000 για ενοικίαση χώρου από άλλους φορείς του Trump στη Νέα Υόρκη.

Συνεχίζοντας το κείμενο αναφέρεται και στο Trump International Hotel ως μια ακόμα «ύποπτη» περίπτωση που από ότι όλα δείχνουν η εκστρατεία του προέδρου οι επιτροπές συγκέντρωσης χρημάτων και το κόμμα των Ρεπουμπλικανών έχουν ξοδέψει τουλάχιστον 900.000 δολάρια στο ξενοδοχείο. Συνολικά, αυτό προσθέτει έως και 2,6 εκατομμύρια δολάρια για τα ξενοδοχεία του Trump, χωρίς να υπολογίζονται τα χρήματα που έχουν πάει στο θέρετρο γκολφ του Μαϊάμι.

Και αν νομίζατε ότι όλα τελειώνουν εδώ ο συντάκτης του άρθρου μας ενημερώνει ότι η εκστρατεία πλήρωσε τις εταιρείες Trump για νομικές συμβουλές, έξοδα πληροφορικής, αεροπορικά εισιτήρια, ακόμη και είδη γραφείου.

Ο Forbes γράφει ότι ανέφεραν για πρώτη φορά αυτήν την πρακτική στα τέλη του 2018 και πάλι στις αρχές του 2020. Όταν η ομάδα του προέδρου ρωτήθηκε για τέτοιου είδους πληρωμές στο παρελθόν, επιμένουν ότι η εκστρατεία είχε καταβάλει δίκαιη αγοραία αξία βάσει συμφωνιών ενοικίασης και άλλων συμφωνιών παροχής υπηρεσιών σύμφωνα με το νόμο.

Σύμφωνα με το Forbes «Μόλις δημοσιεύθηκε η ιστορία, ένας αξιωματούχος του RNC έστειλε μια δήλωση γράφοντας ότι ‘’Εκτός από το γεγονός ότι οι δωρητές απολαμβάνουν την επίσκεψη σε ακίνητα του Trump, άλλοι παράγοντες όπως η ασφάλεια, η τιμή και η ευκολία αποτελούν μέρος της διαδικασίας λήψης αποφάσεων της επιτροπής’’»

Με πληροφορίες από Forbes

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X