ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Μόνο τα απαραίτητα ταξίδια θα πραγματοποιούνται από το νησί μας και από άλλες χώρες στην Φινλανδία

Η Φινλανδία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επαναφέρει ταξιδιωτικούς περιορισμούς για αρκετές χώρες, τις οποίες για μήνες θεωρούσε ως ασφαλείς προορισμούς, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, των σκανδιναβικών της γειτόνων και της Κύπρου, για να περιορίσει την εξάπλωση της COVID-19.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα ταξίδια στη Φινλανδία από την Ισλανδία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, το Σαν Μαρίνο και την Ιαπωνία θα περιοριστούν στα απαραίτητα από τις 24 Αυγούστου, με όσους επιστρέφουν από αυτές τις ώρες να απαιτείται να τεθούν σε αυτοπεριορισμό για δύο εβδομάδες, δήλωσε η Υπουργός Εσωτερικών Μαρία Οχισάλο.

Πριν την ανακοίνωση της Τετάρτης, η Φινλανδία είχε ήδη περιορίσει τα ταξίδια προς και από τις πιο πολλές χώρες στον κόσμο.

Τον Ιούνιο η κυβέρνηση της χώρας έθεσε ανώτατο όριο 8 – 10 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για τον κατάλογο των ασφαλών προορισμών για την χώρα, καθώς ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων φαίνεται να μεταδίδεται από τη μια χώρα στην άλλη.

«Το ισχυρό μας μήνυμα είναι ότι θα πρέπει να αποφεύγονται τα ταξίδια σε επικίνδυνες χώρες. Η επιστροφή στην Φιλανδία από αυτές θα οδηγήσει σε καραντίνα και σε προβλήματα», είπε σε δημοσιογράφους ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Τίμο Χαράκα.

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ