ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Τελικά υπάρχει ιδανικό σώμα;

newsroom must

Της Κωνσταντίνας Χαμάλη

Ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε το 2019 και αυτή την στιγμή, όλοι μας, αναλογιζόμαστε όσα έγιναν την χρονιά που αφήνουμε πίσω μας. Ανάμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν κατά την διάρκεια του έτους, είναι σίγουρα η ποικιλομορφία στον κόσμο της μόδας. Να θυμίσουμε πως κατά την διάρκεια της χρονιάς, είδαμε στο catwalk μοντέλα που αν ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο, ποτέ δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε. Χαρακτηριστικά παράδειγμα αποτελούν οι επιδείξεις μόδας του Tommy Hilfiger και του Fendi από την Rihanna. Μοντέλα κάθε ηλικίας και σωματότυπου είχαν μια θέση στην πασαρέλα και απέδειξαν πως σήμερα, η μόδα είναι καλύτερη από ποτέ.

Φυσικά η ποικιλομορφία δεν υπήρξε μόνο στους διαδρόμους μόδας, αλλά και στο Instagram.

Το καλοκαίρι που πέρασε η Ashley Graham πόσταρε στο προσωπικό της λογοριασμό μια φωτογραφία όπου απεικονίζεται το σώμα της. Επρόκειτο για μια φωτογραφία την οποία οι ακόλουθοί της στο instagram μάλλον, δεν περίμεναν ποτέ να δουν. Αναλυτικότετρα, το γνωστό plus size μοντέλο μοιράστηκε με το κοινό της μια εικόνα κατά την εγκυμοσύνη της και σε αυτήν φαίνονταν ξεκάθαρα οι “ατέλειες” του σώματός της - τις οποίες η ίδια δεν είχε κανένα κόμπλεξ να δείξει. 


Η φωτογραφία της Ashley μάζεψε 1.4 εκατομμύρια likes και γύρω στα 23000 σχόλια, τα περισσότερα από αυτά ήταν θετικά

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως όχι μόνο η Graham αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος πλέον μέσω των social media εκφράζει τη θετικότητα του προς την διαφορετικότητα του σώματος και προς τις πιο “juicy’’ γυναίκες.

Στις μέρες μας, αρκετά τα μοντέλα στο Instagram όπως η Paloma Elsesser, η Tara Lynn, η Ali Tate και πολλές άλλες, που ανήκουν στην κατηγορία των ‘’curvy models’’ δημοσιεύουν εικόνες με “ατέλειες” δείχνοντας στον κόσμο την πραγματική τους εικόνα και καταφέρνουν να συγκεντρώσουν εκατομμύρια likes. Στόχος τους φυσικά είναι να συμβάλλουν στην αλλαγή του πρότυπου του σώματος και στην ανάδειξη κάθε τύπου σώματος που υπάρχει.


H Carmen Fozzard προσπαθεί με κάθε της ανάρτηση να προωθεί την διαφορετικότητα

Η αλήθεια βέβαια δεν περιορίζεται μονάχα στις σέξι εικόνες. Η Gina Susanna η οποία μέσω του λογαριασμού της στο instagram, μοιράζεται τις διατροφικές διαταραχές που πέρασε αυτά τα χρόνια, δηλώνει: "Ξεκίνησα να αποσπώ αυτό που ένιωσα ριζικά απελευθερωτικό: φωτογραφίες του εαυτού μου, δεν κρύβω πλέον τα μαλακά, ζουμερά μέρη μου, αλλά τα τονίζω, αγκαλιάζοντας τα.

Και εδώ θέτουμε ξανά το ερώτημα: Υπάρχει τέλειο σώμα; Προφανώς και όχι. ‘Όπως και να είναι το σώμα σου πρέπει να το υποστηρίζεις και να το αγαπάς! Η κριτική και το θεωρητικά καλό και ιδανικό, δεν υφίσταται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση