ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τελική πρόβα για το Πάσχα το άνοιγμα των Γυμνασίων

Ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος άναψε το πράσινο φως για επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες

newsroom must

Η επιστροφή του συνόλου της εκπαίδευσης σε καθεστώς φυσικής παρουσίας, έρχεται να συμπληρώσει τα προσεχτικά βήματα που γίνονται εδώ και ενάμιση μήνα, στην άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί. Το άνοιγμα των Γυμνασίων αλλά και των δημοτικών σχολείων της Λεμεσού, από την ερχόμενη Παρασκευή θεωρείται ένα σημαντικό βήμα από το οποίο θα εξαρτηθεί περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών κατά την πασχαλινή περίοδο που είναι και το κύριο ζητούμενο για την κυβέρνηση. Οι όποιες ανησυχίες υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα και προκαλούσαν διστακτικότητα κάμφθηκαν από τα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου οκταημέρου, τα οποία παρουσιάζουν μια τάση σταθερότητα.

Η υποχώρηση του ποσοστού θετικότητας καθώς και του αριθμού των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ουσιαστικά συνέβαλαν ώστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ανάψει το πράσινο φως για άρση και των τελευταίων περιοριστικών μέτρων στην εκπαίδευση. Μια απόφαση που λήφθηκε μετά τη μετάβαση του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου στο Προεδρικό Μέγαρο και την ενημέρωση του Νίκου Αναστασιάδη. Εκ των πραγμάτων το διάστημα μετά το άνοιγμα των Γυμνασίων θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για καταπολέμηση της πανδημίας. Στην προσπάθεια μείωσης του ποσοστού διασποράς του ιού, τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας θα χρησιμοποιήσουν τα rapid test σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Από την ερχόμενη Δευτέρα το πρόγραμμα ελέγχου με κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα επεκταθεί και στα Γυμνάσια για την εξέταση των μαθητών και του προσωπικού. Την ίδια ώρα οι γονείς θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε τα παιδιά να υποβληθούν σε rapid test για την επιστροφή στις τάξεις την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα SMS

Εκτός από την ομαλοποίηση της εκπαίδευσης που προαναγγέλθηκε από τους υπουργούς Υγείας και Παιδείας, το Υπουργικό Συμβούλιο στην συνεδρία της Τετάρτης θα εξετάσει και το ενδεχόμενο άλλων χαλαρώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει οι περιορισμοί στην διακίνηση δεν φαίνεται να αλλάζουν δραματικά. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον αριθμό των μηνυμάτων (SMS) να παραμένουν στα 2 τις καθημερινές και να αυξάνονται το Σαββατοκύριακο. Επίσης η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει την αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων σε γυμναστήρια και φροντιστήρια.

Τα στοιχεία

Από μια προσεχτική μελέτη των επιδημιολογικών δεδομένων της περιόδου 21-28 Μαρτίου, αυτό που προκύπτει είναι η τάση σταθεροποίησης των ημερήσιων επιδημιολογικών δεδομένων, όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα. Με εξαίρεση την προπερασμένη Δευτέρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κινήθηκε πάνω από τα τετρακόσια, ο μέσος όρος έχει υποχωρήσει στα 343. Παρόμοια είναι και η τάση και στο ποσοστό θετικότητας που υποχώρησε κάτω του 1% με μοναδική εξαίρεση την περασμένη Πέμπτη που ήταν στο 1.25%.

Η Λεμεσός

Η θετική τάση των επιδημιολογικών δεδομένων φαίνεται να επηρεάζει και τη Λεμεσό, η οποία παρά την πρωτιά που συνεχίζει να έχει στις ημερήσιες αξιολογήσεις δείχνει σημάδια υποχώρησης του ποσοστού θετικότητας. Συνολικά την Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν 48,432 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) από τα οποία προέκυψαν 360 νέα κρούσματα ποσοστό θετικότητας: 0,74%.

Νοσηλείες

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας την Δευτέρα απεβίωσαν δύο άτομα με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19. Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 185 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 49 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ. Από τους 49 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 19 είναι διασωληνωμένοι, οι οκτώ νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 22 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Πηγή: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X