ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τεράστιο πύρινο μέτωπο στη Βαρυμπόμπη, εκκενώνονται σπίτια

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, κοντά στα βασιλικά κτήματα Τατοΐου

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άνω Βαρυμπόμπη του δήμου Αχαρνών, στην Αττική. Στην περιοχή της Βαρυμπόμπης υπήρξε εκκένωση καθώς από τις φλόγες απειλήθηκαν σπίτια.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικώς σε δασική έκταση, κοντά στα βασιλικά κτήματα Τατοΐου και απλώνεται σε τρεις μεγάλες εστίες. Η μια είναι στην Άνω Βαρυμπόμπη, η άλλη κοντά σε ιππικούς ομίλους της περιοχής και η τρίτη πολύ κοντά στον οικισμό Αδάμες, κοντά στην Εθνική Οδό, όπου υπήρχε προληπτική εκκένωση.

«Η κατάσταση είναι τραγική, καθώς η πυρκαγιά έχει φτάσει στην πλατεία της Βαρυμπόμπης», δήλωσε στο kathimerini.gr ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός. Πρόσθεσε ότι το μέτωπο είναι τεράστιο και ξεκινάει από τα βασιλικά κτήματα.

Εκκενώθηκε προληπτικά η κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό», που βρίσκεται κάτω από την πλατεία της Βαρυμπόμπης. Όπως ανέφερε γονέας στον ΣΚΑΪ, τα 80 παιδιά που φιλοξενούνταν στην κατασκήνωση, μεταφέρθηκαν με πούλμαν στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ κι έχουν αρχίσει ήδη να τα παραλαμβάνουν οι γονείς τους.

Διακοπή κυκλοφορίας

Λίγο πριν από τις 4:00 το μεσημέρι, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος της Λυκόβρυσης και στο ρεύμα προς Πειραιά από την έξοδο του Αγίου Στεφάνου.

Επιπλέον, λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία:

- Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας

- Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης

- Τατοΐου από οδό Πάρνηθος

Ισχυρές δυνάμεις

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, μετά την ενίσχυση των δυνάμεων, στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200.

Παράλληλα, συνδράμει το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου πετούν με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής πάνω από τη φωτιά συντονίζοντας από αέρος τις δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ το γενικό συντονισμό έχει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς παρακολουθεί τις εξελίξεις από το Κέντρο Επιχειρήσεων. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ διερευνά τα αίτια εκδήλώσης της πυρκαγιάς.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος βρίσκεται σημείο.

Μήνυμα από το 112

Από το 112 εστάλη μήνυμα, μέσω του οποίου καλούνται όσοι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου να κλείσουν καμινάδες, παράθυρα και πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες σε εσωτερικούς χώρους, καθώς και να μείνουν σε ετοιμότητα ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.

Εκτός λειτουργίας το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης Αχαρνών – Αγίου Στεφάνου

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών – Αγίου Στεφάνου, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X