ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Θα έθετες ποτέ την ζωή του σκύλου σου σε κίνδυνο;

Δέσποινα Άσπρου

Ο σκύλος είναι «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» και όχι τυχαία! Είναι ο μόνος που είναι πάντα εκεί για εσένα και στα εύκολα και στα δύσκολα, ενώ σίγουρα δεν σε κάνει ποτέ να βαριέσαι! 

Με πιο απλά λόγια, είναι το μικρό πλασματάκι που σου χαρίζει ανιδιοτελώς καθημερινά την αγάπη του! Δεν πιστεύω να διαφωνείς! Αν έχεις και εσύ ένα σκυλάκι, σίγουρα αντιλαμβάνεσαι ότι αυτά που τώρα σου λέω, δεν είναι λόγια του αέρα. Και ενώ εκείνο σου κάνει τόσα καλά, εσύ θα έθετες ποτέ την ζωή του σε κίνδυνο;

Αναμφίβολα η απάντηση στην πιο πάνω ερώτηση είναι αρνητική. Αν όμως το κάνεις χωρίς να το ξέρεις; 

Όλοι θέλουμε να ταΐζουμε τα σκυλιά μας όσο το δυνατόν πιο υγιεινά και με ικανοποιητική ποικιλία. Ανεξάρτητα από την διατροφή που επιλέξει κάθε ένας (ξηρά τροφή, ωμή B.A.R.F., μαγειρευτά κτλ) υπάρχουν ορισμένες τροφές που ο σκύλος δεν πρέπει να καταναλώσει ποτέ, καθώς αυτές είναι ιδιαίτερα τοξικές και το αποτέλεσμα ίσως να αποβεί μοιραίο.

 

Αβοκάντο: Το πράσινο αυτό φρούτο, εξαιρετικό για τον άνθρωπο λόγω καλών λιπαρών και φυτικών ινών περιέχει στο φλοιό και στο κουκούτσι-αλλά και στα φύλλα και στον κορμό του δένδρου όπως φύεται- την τοξική ουσία persin την οποία αν καταναλώσει ο σκύλος μας διατρέχει μεγάλο κίνδυνο.

Αλκοόλ: Εξαιρετικά επικίνδυνο! Έχει τα ίδια αποτελέσματα με τον άνθρωπο αλλά πολύ πιο γρήγορα και με πολύ μικρότερη ποσότητα! Προκαλεί εμετό, διάρροια, κατάθλιψη, αναπνευστικά προβλήματα, κώμα και θάνατο! Ξεχάστε τα αστεία με το αλκοόλ και τα σκυλιά!

Κρεμμύδια: Το κρεμμύδι σε όλες του τις μορφές (φρέσκο, μαγειρεμένο, σκόνη κτλ) είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο αφού καταστρέφει τα ερυθρά αιμοσφαίρια και μπορεί να προκαλέσει αναιμία στο σκύλο σας.

Ορισμένα είδη μανιταριών: Όπως για τον άνθρωπο έτσι και για το σκύλο ορισμένα είδη μανιταριών μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή δηλητηρίαση έως και θάνατο του σκύλου μας. Απόφυγε λοιπόν να τον αφήνεις ανεπιτήρητο ιδίως σε δασικές εκτάσεις όπου η πιθανότητα να φύονται μανιτάρια είναι αυξημένη!

Σταφύλια και σταφίδες: Δυστυχώς παρόλη τη γλύκα και τη νοστιμιά τους δεν ενδείκνυνται για το σκύλο μας. Μόνο 5 ρώγες σταφύλι αρκούν για να προκαλέσουν σοβαρή μη αναστρέψιμη νεφρική δυσλειτουργία σε έναν σκύλο 9 κιλών!

Σοκολάτα: Όλοι θα έχετε ακούσει ότι τα σκυλιά δεν κάνει να τρώνε σοκολάτα. Αυτό είναι αλήθεια αλλά όχι γιατί προκαλεί τύφλωση, όπως αρέσκεται να λέει ο αστικός μύθος, αλλά γιατί η σοκολάτα περιέχει Θεοβρωμίνη, ένα αλκαλοειδές διεγερτικό με παρόμοια δράση με την καφεΐνη. 

Σε περίπτωση που τυχαία ή όχι, ο σκύλος σας καταναλώσει κάτι από τα πιο πάνω, αλλά και οτιδήποτε άλλο του προκαλέσει πρόβλημα, καλό είναι να αναζητήσετε μερικά σημάδια που μαρτυρούν τοξίκωση. Αυτά είναι ο εμετός, η διάρροια, το τρέμουλο, η κωματώδης κατάσταση, η υπερρέκριση σιέλου, η αστάθεια στο περπάτημα, η δυσκολία στην αναπνοή και η αιματουρία.

Αν εντοπίσεις ένα ή παραπάνω από αυτά τα συμπτώματα πήγαινέ τον άμεσα στον κτηνίατρο χωρίς δεύτερη σκέψη!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση