ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Θετικά τα νέα: Αρκετά βελτιωμένη η κατάσταση στα νοσηλευτήρια

Τις τελευταίες μέρες νοσηλεύονται 150 ασθενείς, ανέφερε ο κ. Χαράλαμπος Χαριλάου

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Aρκετά βελτιωμένη είναι η κατάσταση στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) Χαράλαμπο Χαριλάου, ο οποίος είπε πως τις τελευταίες μέρες νοσηλεύονται 150 ασθενείς.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξακολουθεί να έχει έναν αυξημένο αριθμό νοσηλευομένων. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως έχει 33 ασθενείς, εκ των οποίων οι 26 είναι διασωληνωμένοι. Αυτό σημείωσε είναι φυσικό επακόλουθο γιατί πάντοτε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αδειάζει τελευταία, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως ο αριθμός θα σταθεροποιηθεί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο δράσης για σταδιακή αποκατάσταση στα νοσηλευτήρια, το οποίο βρίσκεται υπό συζήτηση αυτή τη στιγμή. Εξήγησε ότι το σχέδιο αφορά την αύξηση κλινών για τις υπόλοιπες παθήσεις, καθώς η ανάγκη για κλίνες COVID μειώνεται.

Όσον αφορά το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ανέφερε πως έχουν δοθεί οδηγίες ούτως ώστε να μην κάνει πλέον εισαγωγές και αν υπάρξουν εισαγωγές, αυτές να πηγαίνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Επεσήμανε ακόμη πως όταν λάβει εξιτήριο και ο τελευταίος ασθενής που νοσηλεύεται στις κλινικές Covid- 19, οι θάλαμοι θα αποδοθούν πίσω στην Ορθοπεδική και στην Παθολογική Κλινική.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς ο κ. Χαριλάου ανέφερε πως αυτοί συνεχίζονται με γοργό ρυθμό, με τις στοχευμένες ενέργειες που έχουν γίνει, ενώ είπε πως το άνοιγμα της Πύλης για όλες τις ηλικίες έχει βοηθήσει αρκετά ώστε μεγάλος αριθμός εργαζομένων στα Νοσηλευτήρια να εμβολιαστεί.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση