ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Θρήνος στο χώρο της μόδας: Ποια ήταν στην πραγματικότητα η Kate Spade;

Δέσποινα Άσπρου

Όπως έγινε ευρέως γνωστό η δημοφιλής σχεδιάστρια μόδας Kate Spade βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της στη Νέα Υόρκη. Το πτώμα της βρήκε χθες το πρωί η οικονόμος της και σύντομα επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.

Ποια ήταν όμως η Kate Spade;

Η Kate Spade ήταν μια σχεδιάστρια με όραμα, αγάπη και πάθος για την μόδα. Φαινομενικά έμοιαζε με ένα χαρούμενο κορίτσι και στη πραγματικότητα ήταν μια ιδιαίτερα πετυχημένη επιχειρηματίας.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Kathrine Noel Brosnahan και γεννήθηκε στο Missouri της Αμερικής. Για τα παιδικά της χρόνια δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία, αλλά όπως φαίνεται ήταν αρκετά ήρεμα. Αφού αποφοίτησε από το καθολικό σχολείο θηλέων, πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας από το πανεπιστήμιο της Αριζόνας. Με το τέλος των σπουδών της, ξεκίνησε δουλειά στο περιοδικό Mademoiselle στο τμήμα αξεσουάρ και τότε ήταν που αντιλήφθηκε την έλλειψη πολυτελών αξεσουάρ σε προσιτές τιμές. Έτσι το 1991, πήρε την απόφαση να λανσάρει τη δική της σειρά αξεσουάρ.

Στα πλαίσια αυτά τον Ιανουάριο του 1993 γεννιέται το brand "Kate Spade Hundbags", το οποίο μετά από μόλις 7 χρόνια εξακοράζεται κατά 56% από τον κολοσσό Neiman Marcus Group.

Ενώ επεκτάθηκε σε διάφορα αξεσουάρ, αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν οι τσάντες της, τις έχουμε δει κατά καιρούς στα χέρια των μεγαλύτερων διασημοτήτων. Χαρακτηριστικό των δημιουργιών της ήταν τα έντονα παιχνιδιάρικα χρώματα.

Το 1996 η Kate, παρέλαβε το βραβείο καλύτερη νέα σχεδιάστρια της χρονιάς από το CFDA, ενώ το 1998 ανακηρύχθηκε επίσημα καλύτερη σχεριάστρια της χρονιάς, από τον ίδιο διαγωνισμό.

Η σχεδιάστρια ήταν παντρεμένη με τον Andy Spade και μαζί του απέκτησε μια κόρη, την Frances Beatrix Spad.

Σύμφωνα με τον ξένο τύπο, ο θάνατος της δεν ήταν και τόσο απροσδόκητος αφού μέλη της οικογένειας της παραδέχθηκαν ότι υπέφερε για χρόνια από μανιοκατάθληψη αν και φοβόταν να κάνει την κατάλληλη θεραπεία γιατί με αυτό τον τρόπο θα ρίσκαρε την δουλειά της.

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση