ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Τι αφήνει πίσω του το 2016;

Φτάνει στο τέλος του το 2016, που ήταν και δίσεκτο, και η αλήθεια είναι πως μας άφησε πολλές στιγμές για να θυμόμαστε. Γενικά, τα αρνητικά που συνέβησαν υπερτερούν των θετικών, αλλά στο σύνολο ήταν ένα έτος γεμάτο με όλων των ειδών τις συγκινήσεις.

Η νέα χρονιά μπήκε αισιόδοξα για τους φαν της ξένης τηλεόρασης, αφού στις 7 Ιανουαρίου το Netflix προσγειώθηκε στην Κύπρο και προκάλεσε μίνι χαμό σε όλους εκείνους που ήθελαν να έχουν όλες τις σειρές του κόσμου στο τηλεχειριστήριό τους, γιατί δεν τους έκανε το streaming στον υπολογιστή. Το Netflix ήρθε, σιγά-σιγά φορτώθηκε με κάμποσες σειρές και μας έδωσε έναν ακόμα λόγο να μένουμε σπίτι τα βράδια. Μπορείς πλέον να βλέπεις «Orange is the new Black», «Narcos» και «Stranger Things» από τη μέρα της κυκλοφορίας τους και όποτε θέλεις. Λίγες μέρες μετά την άφιξή του, στις 10 Ιανουαρίου ο θρυλικός Ziggy Stardust, κατά κόσμο David Bowie, άφησε την τελευταία του πνοή λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του δίσκου «Blackstar», που είχε και προφητικούς στίχους και είναι εξαιρετικό. Ο τραγουδιστής «έφυγε» μετά από μάχη με τον καρκίνο, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια, ανεκτίμητη κληρονομιά στον χώρο της μουσικής και της μόδας.

Μπαίνοντας, ο Φεβρουάριος, είχε Super Bowl και απ’ αυτό κρατάμε το πολυσυζητημένο ημίχρονό του. Οι Coldplay υποτίθεται πως ήταν οι σταρ της βραδιάς αλλά έκαναν το λάθος να έχουν guests την Beyonce και τον Bruno Mars. Κανείς δεν κλέβει το spotlight από την Queen Bee. Η Beyonce, που λέτε, βγήκε στη σκηνή σ’ ένα ανεπανάληπτο dance off με τον Bruno και ξεχάσαμε πως το σόου ήταν των Coldplay. Ο υπόλοιπος μήνας κύλησε ήσυχα μέχρι που έπιασε το τάμα και ο Leonardo DiCaprio πήρε επιτέλους το Oscar για το «Revenant», την ταινία που όλοι λέγαμε πως θέλαμε να δούμε. Χαιρόμαστε, δεν λέμε, αλλά έχει κάνει και καλύτερες δουλειές. Ταπεινή μας άποψη. Ο μήνας είδε και τον τραγικό θάνατο του Παντελή Παντελίδη μετά από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα και Κύπρος και Ελλάδα συγκλονίστηκαν.

Μέσα του Μάρτη η Angelina Jolie αποφάσισε να κατέβει στην Ελλάδα για να επισκεφτεί τους πρόσφυγες. Η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών ήρθε απλή, λιτή και αμακιγιάριστη, χωρίς φρουρούς και μαυροντυμένη και ο κόσμος σχεδόν την ποδοπάτησε προσπαθώντας να έρθει κοντά της. Στη συνέχεια βρέθηκε και συνομίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα κεκλεισμένων των θυρών και -μα τον Θεό!- δεν ξέρουμε τι μπορεί να είπαν, αλλά τα memes που κυκλοφόρησαν τότε ήταν ό,τι καλύτερο. Τέλη του μήνα, 22 Μαρτίου, ήρθε το πρώτο μεγάλο χτύπημα. Μία τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελών είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι. Το γεγονός αυτό ήταν και το πιο αιματηρό στην ιστορία του Βελγίου, και το ISIS αργότερα ανέλαβε την ευθύνη.

Ο Απρίλιος είδε τον χαμό ακόμα ενός μεγάλου τραγουδιστή. Ο Prince απεβίωσε μετά από υπερβολική δόση φεντανύλης, στις 22 Απριλίου, και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό γιατί και πώς κατανάλωνε παυσίπονα. Ο κόσμος όλος ντύθηκε μοβ κι εμείς ακόμα κλαίμε στο άκουσμα του «Purple Rain». Μία μέρα μετά η Beyonce επέστρεψε στο προσκήνιο, αφού κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ, το «Lemonade», απροειδοποίητα και ξεκίνησε ένα σκάνδαλο ως προς το τι εννοούν οι στίχοι. Οι στίχοι που μιλούσαν για απιστία και προδοσία και συγχώρεση κλπ. Εν τω μεταξύ, αραίωσαν οι κοινές εμφανίσεις με τον Jay-Z και όλοι έψαχναν την πέτρα του σκανδάλου. Εξαιρετική δουλει και εξίσου καλό το film που το συνόδευε. Αλλά η Beyonce ξέρει τον τρόπο. Το «Game of Thrones» επέστρεψε και ο Jon Snow αναστήθηκε και καθησυχάστηκαν τα εκατομμύρια των τηλεθεατών.

Τον Μάιο, και για ακόμα μια χρονιά, το ΜΤΝ Madwalk πάντρεψε τη μόδα με τη μουσική με τον καλύτερο τρόπο. Ο Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, η Άννα Φάκα με το brand Anice, ο Ερωτόκριτος, η Χρίστια Χαραλάμπους με το brand Blanc Studio, o Στέλιος Κουδουνάρης και ο Gregory Morfi συντέλεσαν σε ένα φαντασμαγορικό fashion music show που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Ο Ιούνιος ήταν ένας παράξενος μήνας. Η 28χρονη Κύπρια Κατερίνα Γαβριηλίδου βραβεύτηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ με το Queen’s Young Leaders Award, για την αφοσίωσή της σε θέματα νεολαίας και εκπαίδευσης στην Κύπρο. Οι Βρετανοί, και μετά από δημοψήφισμα, ψήφισαν Brexit, δηλαδή υπέρ της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Fun fact της υπόθεσης αυτής ήταν η «κατάρρευση» του online store Asos για πάνω από 16 ώρες. Μέσα στον μήνα έσκασε και η είδηση για τη μεταγραφή της Χριστιάνας Αριστοτέλους. Η παρουσιάστρια μετά από πολυετή συνεργασία με το MEGAONE αποφάσισε να αλλάξει τηλεοπτική στέγη και μας έπιασε λίγο εξ απροόπτου, γιατί κανένας δεν το περίμενε. Ολόκληρος ο μήνας, όμως, επισκιάστηκε με ακόμα ένα τραγικό συμβάν. Ο 29χρονος Omar Marteen άνοιξε πυρά σε gay club του Orlando της Florida σκοτώνοντας 49 αθώους και τραυματίζοντας άλλους. Ήταν ένα από τα πιο «τρανταχτά» εγκλήματα μίσους των τελευταίων χρόνων που σόκαρε κάθε άκρη του πλανήτη.

Η NASA έγραψε ιστορία, αφού το διαστημόπλοιο Juno, μετά από πέντε χρόνια κατάφερε να μπει στην τροχιά του πλανήτη Δία. Σκοπός του ήταν να καταγράψει συντεταγμένες όπως η βαρύτητα, το μαγνητικό πεδίο, η πολική μαγνητόσφαιρα και η σύστασή του, ενώ θα αναζητήσει στοιχεία ως προς το πώς δημιουργήθηκε ο πλανήτης. Το Pokemon GO προκάλεσε παγκόσμιο χαμό με την κυκλοφορία του στις 6 Ιουλίου. Πρόκειται για το πολυσυζητημένο app όπου ο χρήστης κυνηγά Pokemon, τα οποία εμφανίζονται στην κάμερά του, με βάση τον χάρτη της περιοχής του. Μπορείς, επίσης, να κάνεις μάχη στα PokeGyms με αντίπαλο το Pokemon ενός φίλο σου. Το παιχνίδι έκανε πάνω από $5 εκατομμύρια εισπράξεις τις πρώτες δύο εβδομάδες, προκάλεσε φρενίτιδα σε κάθε άκρη της Γης και δύο μήνες μετά «έσβησε». Στις 14 Ιουλίου και ανήμερα της Εθνικής γιορτής της Γαλλίας ήρθε ακόμα ένα αιματηρό χτύπημα, αυτή τη φορά στη Νίκαια της Γαλλίας. Ένα φορτηγό οδηγήθηκε εσκεμμένα σ’ ένα μεγάλο πλήθος σκοτώνοντας 86 και τραυματίζοντας 434 αθώους. Στη σόουμπιζ της Αμερικής, τον Ιούλιο, προκλήθηκε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Αφορμή ήταν το τραγούδι του Kanye West, «Famous», όπου έλεγε πως αυτός έκανε διάσημη την Taylor Swift μετά το περιστατικό στα MTV Video Music Awards 2009, χαρακτηρίζοντάς τη με όχι και τόσο κολακευτικά επίθετα. Εκείνος είπε πως η Taylor ενέκρινε το τραγούδι πριν κυκλοφορήσει, εκείνη το αρνήθηκε. Η Kim Kardashian διέρρευσε βίντεο που κατέγραφαν την κλήση του συζύγου της στην τραγουδίστρια και κατά την οποία του δινόταν το ΟΚ για το τραγούδι. Η Swift δεν είπε πολλά μετά απ’ αυτό κι έγινε διεθνώς ρεζίλι. Δεν τα έβαψε και μαύρα, όμως, αφού, σύμφωνα με το Forbes, και με $170 εκατομμύρια, ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα της μουσικής βιομηχανίας για το 2016.

Ο Αύγουστος, ευτυχώς, είχε μια πιο χαρούμενη διάθεση. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Ρίο, η Gisele έκανε για τελευταία φορά πασαρέλα στην έναρξη περπατώντας στο μήκος του σταδίου και μας θύμισε γιατί είναι το ακριβότερο μοντέλο του κόσμου. Η κυπριακή αποστολή μάς έκανε για ακόμα μια φορά περήφανους. Το Instagram άφησε πίσω του το θρυλικό του logo, έγινε πολύχρωμο λάνσαρε τα Insta Stories κλέβοντας κάθε δόξα από το Snapchat, το οποίο πια αργοπεθαίνει. Πίσω στο Netflix, το «Stranger Things» κυκλοφόρησε και συναρπάζει. Μία από τις πιο προσεγμένες σειρές που θα δεις, έχει μυστήριο κι ένα στοιχείο ανατριχίλας γιατί δεν ξέρεις και πολύ τι γίνεται αλλά έχει να κάνει με παιδιά κι όλα αυτά σε συνδυασμό είναι πάντα λίγο τρομακτικά. Η ταινία «Suicide Squad» κυκλοφόρησε, επιτέλους, και οι κριτικές είναι ανάμικτες παρόλο που όλοι λατρέψαμε τη Margot Robbie σαν Harley Quinn. Ο Joker του Jared Leto ήταν καλός, αν και του άξιζαν περισσότερες σκηνές στην ταινία, αν διερωτάστε.  

Στo Fashion Week του Παρισιού, οι Βloggers ενόχλησαν τη Vogue και ξεκίνησε ένας μικρός πόλεμος μόδας με τους συντάκτες του περιοδικού να υποστηρίζουν πως οι fashion bloggers «προμηνύουν τον θάνατο του στυλ». Ανάμεσα σ’ αυτούς και η Chiara Ferragni, η οποία το 2015 βρέθηκε ανάμεσα στους 500 πιο επιδραστικούς ανθρώπους από τον χώρο της μόδας. Στα μέσα του Σεπτέμβριου ήρθε και η «βόμβα» του διαζυγίου των Brangelina. H Angelina Jolie έκανε αίτηση διαζυγίου από τον Brad Pit για το καλό της οικογένειάς τους, λέει, και τα media θεωρούν πως η συμπρωταγωνίστρια του Pitt στο «Allied», Marion Cotillard, ήταν η πέτρα του σκανδάλου. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Ο Pitt μετά στοχοποιήθηκε για βίαιη συμπεριφορά κατά του γιου του, Maddox, και το FBI ξεκλινησε έρευνες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Γιατί ούτε αυτό ισχύει. Τελικά τι πραγματικά ισχύει δεν μάθαμε ποτέ. Ο κόσμος της μόδας είδε μία καινοτομία στο See Now-Buy Now. Κατ’ αυτό τα κομμάτια μιας συλλογής είναι ήδη διαθέσιμα online, έτσι ώστε να μπορείς να τα αγοράζεις μόλις τα δεις στο catwalk, και αν σ’ αρέσουν φυσικά. Στην Κύπρο ανοίγει τις πόρτες του το πρώτο H&M και προκαλεί φρενίτιδα, ενώ στην κυπριακή τηλεόραση, η Κωνσταντίνα Ευριπίδου αναλαμβάνει χρέη παρουσιάστριας σε δύο εκπομπές του MEGAONE, δείχνοντάς μας ακόμα ένα ταλέντο της.

Αρχές Οκτωβρίου η Kim Kardashian έπεσε θύμα ληστείας ενώ βρισκόταν στο Παρίσι για την Εβδομάδα Μόδας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δράστες την έδυσαν, τη φίμωσαν και λήστεψαν κοσμήματα πολλών εκατομμυρίων, συμπεριλαμβανομένου και του δαχτυλιδιού αρραβώνων με την κοτρόνα. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Σε άλλα νέα, στην Κύπρο άνοιξε το πρώτο iStorm και οι φίλοι της Apple έκαναν ουρές για τα εγκαίνια. Παράλληλα, ο παγκοσμίου φήμης fashion blogger Matthew Zorpas έγινε το νέο πρόσωπο του οίκου Ferre και του αρώματος L'Uomo.

Ο Νοέμβριος ήταν σχεδόν αφιερωμένος στα πολιτικά δρώμενα του κόσμου, εκτός από τον θάνατο του θρυλικού Leonard Cohen, σε ηλικία 82 ετών. Οι πολυσυζητημένες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ανέδειξαν, για κάποιο λόγο, τον Donald Trump πρόεδρο και πλανητάρχη και κανείς μας δεν το έχει πιστέψει ακόμα, αν και τα memes που κυκλοφόρησαν ήταν άκρως απολαυστικά. Ο Barack Obama επισκέφτηκε την Αθήνα για πολιτικούς λόγους, και συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέτος είδε τον κόσμο όλο στο Μέγαρο Μαξίμου, και γύρισε ένα βίντεο στην Ακρόπολη που έγινε, φυσικά, viral. Η Κύπρος γνώρισε το ειδυλλιακό Mont Pelerin για διαπραγματεύσεις με τον Μουσταφά Ακκιντζί για το Κυπριακό Πρόβλημα. Στις 22 Νοεμβρίου, με ανάρτησή του στο Twitter, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανακοίνωσε πως οι συζητήσεις έφτασαν σε αδιέξοδο. Στα πιο μουσικά νέα, πραγματοποιήθηκαν τα δεύτερα MAD Music Awards Cyprus by Cytamobile Vodafone σε μια βραδιά αφιερωμένη στη μουσική, με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής και της εγχώριας μουσικής σκηνής να δίνουν το «παρών» τους. Η αποκάλυψη της χρονιάς ήταν ασυζητητί ο Πιέρος Σωτηρίου. Αφού τον είδαμε στο κόκκινο χαλί του H&M, ήρθε και στα μουσικά βραβεία της Κύπρου και μας επιβεβαίωσε πως είναι ο πιο cool και στυλάτος ποδοσφαιριστής. Στο εξωτερικό, ο Kanye West, μετά από μια σειρά συναυλιών κατά τις οποίες τραγουδούσε τρία τραγούδια και μετά έβγαζε πολιτικό λόγο και υποστήριζε τον Trump, μπήκε σε ψυχιατρική κλινική. Παρόλο που διάφορα δημοσιεύματα τον ήθελαν να μεταφέρεται εκεί με χειροπέδες, οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι το αποφάσισε ο ίδιος και το έπραξε οικιοθελώς. Αν πάμε λίγο πίσω, η ψυχολογία της Selena Gomez κατέρρευσε γι’ αυτό και διέκοψε τις συναυλίες της τον Αύγουστο για να αφοσιωθεί στον εαυτό της, και χάθηκε από τα social media για τρεις μήνες και κάτι. Αυτή δεν ήταν η χρονιά των αγαπημένων μας celebrities, εκτός φυσικά από την Ellen DeGeneres. O Barack Obama, βλέπετε, βράβευσε 21 ανθρώπους που τον ενέπνευσαν, με το μετάλλιο της ελευθερίας και η DeGeneres ήταν μία απ’ αυτούς, λόγω της τόλμης της να είναι η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη παρουσιάστρια, όταν το αποκάλυψε το 1996 σε τηλεοπτική συνέντευξη. Η αντιμετώπισή της σε θέματα ισότητας των δύο φύλων και των ομοφυλοφίλων την οδήγησαν στον Λευκό Οίκο για τη βράβευση από τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ. Συγκινήθηκαν κι αυτοί, συγκινηθήκαμε κι εμείς. Στο τέλος του Νοέμβρη, έφυγε και ο Fidel Castro στα 90 του και η Κούβα βυθίστηκε στο πένθος. 

O Δεκέμβριος είχε μεν τη χαρά των γιορτών αλλά δεν έλειψαν και τα δυσάρεστα γεγονότα. Στο Βερολίνο, ένα φορτηγό έπεσε με ταχύτητα σε χριστουγεννιάτικη αγορά στα δυτικά της πόλης σκοτώνοντας πάνω από 10 και τραυματίζοντας τουλάχιστον 50. Στην Άγκυρα, ο Ρώσος πρέσβης πέφτει νεκρός από πυροβολισμό κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εγκαίνια έκθεσης. Η Franca Sozzani, η θρυλική αρχισυντάκτρια της Ιταλικής VOGUE, απεβίωσε στα 66 της ενώ μία μέρα μετά τα Χριστούγεννα, έφυγε και ο George Michael από ανακοπή καρδιάς στα 53 του χρόνια. 

Γλυκόπικρη χρονιά, τι λέτε;

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση