ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ στην Κύπρο

Πότε θα λειτουργήσουν και οι εσωτερικοί χώροι

Την περασμένη Πέμπτη(21/5) άνοιξαν τις πύλες τους οι χώροι εστίασης στην Κύπρο. Εστιατόρια, καφετέριες, μπαράκια γέμισαν τις προηγούμενες ημέρες ασφυκτικά σε κάποιες περιπτώσεις, από κόσμο. Μάλιστα, παρατηρήθηκε ότι ορισμένοι γύρισαν την πλάτη στα προβλεπόμενα μέτρα που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία αυτών των χώρων. 

Άτομα δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ενώ σε ορισμένα μπαράκια, δεν τηρήθηκε η σύσταση του Υπουργείου Υγείας που ανέφερε ότι οι πελάτες θα πρέπει να κάθονται σε τραπεζοκαθίσματα... Αυτό αναφέρεται και στο διάταγμα του Υπουργού Υγείας το οποίο βρίσκεται σε ισχύ. Γι' αυτόν τον λόγο η Αστυνομία σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς ξεκίνησε εντατικούς ελέγχους παγκύπρια με στόχο την τήρηση των μέτρων. 

Τι επιτρέπεται σύμφωνα με το διάταγμα του Υπ. Υγείας

Όπως αναφέρεται στο σχετικό διάταγμα του Υπουργού Υγείας το οποίο βρίσκεται σε ισχύ, επιτρέπεται υπό τους όρους που καθορίζονται τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, η λειτουργία υπηρεσιών εστίασης που συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εστιατόρια, ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα, ταβέρνες, καφετέριες, πιτσαρίες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία, και κυλικεία ή/και χώρους εστίασης αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων και συλλόγων.

Οι υπηρεσίες προς το κοινό στις ανωτέρω επιχειρήσεις παρέχονται μόνο σε ανοικτούς εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων. Ο όρος «ανοιχτός εξωτερικός χώρος», έχει την έννοια η οποία του αποδίδεται από τις πρόνοιες του περί Προστασίας της Υγείας (Έλεγχος του Καπνίσματος) Νόμο.

Τι απαγορεύεται

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά και μόνο σε τραπεζοκαθίσματα, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας. Όπου υπάρχουν μπαρ στις εν λόγω επιχειρήσεις δεν θα δέχονται κοινό προς εξυπηρέτηση και η χρήση και λειτουργία τους περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την προπαρασκευή φαγητών ή ποτών από τους εργαζομένους και απαγορεύεται η απευθείας εξυπηρέτηση του κοινού από το μπαρ. Ακόμη, η λειτουργία παιδότοπων σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης απαγορεύεται.

Δείτε την συνέχεια στο 24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση