ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τι ισχύει για Safepass και χρηματικό μπόνους

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει και ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος θα αναλάβει σε λίγες ημέρες το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Oλοκληρωμένο πακέτο κινήτρων, αντικινήτρων για εμβολιασμένους και μη καλούνται να ετοιμάσουν έξι Υπουργοί. Τα μέλη της διυπουργικής επιτροπής, που απαρτίζεται από τους υπουργούς Υγείας, Εργασίας, Εμπορίου, Μεταφορών, Οικονομικών και Άμυνας, συνέρχονται το μεσημέρι της Τετάρτης.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχει και ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος θα αναλάβει σε λίγες ημέρες το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας.

Οι Υπουργοί αναμένεται οτι θα καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις που θα οδηγηθούν την Παρασκευή ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Επιστρέφει το Safepass
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα ο Υπουργός Υγείας εισηγήθηκε στην σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη την επαναφορά του SafePass στους ανοικτούς χώρους, με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους εσωτερικούς χώρους, δηλαδή πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από COVID.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι να επαναφέρει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, που να οδηγήσουν ξανά σε κλείσιμο της οικονομίας, αλλά μέσα από στοχευμένες ενέργειες, να διασφαλίσει ότι η κοινωνικοποίηση των πολιτών θα γίνεται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία για τους ίδιους και τις επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο χρήσης «βραχιολιού» για τους πολίτες που δεν εμβολιάστηκαν, ενώ έχουν επίσης αποκλειστεί να δοθούν κίνητρα για εμβολιασμό σε μορφή χρηματικού μπόνους.

Η άποψη που υπάρχει
Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Κ» και του Απόστολου Τομαρά, η άποψη που υπάρχει είναι πως ένας ημερήσιος αριθμός ύψους 400 κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, δεν είναι το ίδιο με τον αντίστοιχο αριθμό του περασμένου Ιανουαρίου, ο οποίος οδήγησε στη λήψη περιοριστικών μέτρων.

Στη λογική αυτή κινούνται κυβέρνηση και επιδημιολόγοι και η κατεύθυνση που φαίνεται να έχει δοθεί είναι πως τα αναμενόμενα μέτρα, επί του παρόντος, δεν θα επηρεάσουν την καθημερινότητα αλλά και την οικονομία. Μέχρι νεοτέρας τα αναμενόμενα μέτρα, θα κινούνται σε δυο παράλληλες κατευθύνσεις. Πρώτον αύξηση του εμβολιαστικού προγράμματος σε νεαρές ηλικίες με ταυτόχρονη ενημέρωση. Στο Υπουργείο Υγείας θεωρούν τον μήνα Ιούλιο ως καθοριστικό για την αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού, μιας και υπάρχουν ενδείξεις πως θα επιταχυνθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα με την άφιξη των φοιτητών για τις καλοκαιρινές διακοπές. Δεύτερον την υιοθέτηση μέτρων που θα εντείνουν τους υγειονομικούς ελέγχους. Σε επιστημονικό επίπεδο προβάλλεται ως επιτακτική ανάγκη ο τερματισμός του κλίματος χαλαρότητας και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η αυστηροποίηση των ελέγχων παρουσιάζεται ως το πρώτο βήμα που θα δώσει μια εικόνα για τα επόμενα που θα πρέπει να γίνουν, εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη. Η επαναφορά του Safe Pass και για εξωτερικούς χώρους κινείται σε αυτή τη λογική. Από την αξιολόγηση των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων που υπάρχουν προκύπτει πως διασπορά του ιού οφείλεται στην χαλάρωση σε νεανικά στέκια, πάρτι σε εξωτερικούς χώρους και κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γάμοι.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X