ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τι συμβαίνει με την φωτογραφία της Greta στο τρένο;

Δέσποινα Άσπρου

Όπως καταλάβατε από τον τίτλο μας, η 16χρονη ακτιβίστρια, Greta Thunberg κατάφερε να προκαλέσει σάλο με μια και μόνο της φωτογραφία. Πώς έγινε αυτό; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η Thunberg είχε βρεθεί πρόσφατα στο Τορίνο για μια τοπική κινητοποίηση και κατά την επιστροφή της, η ίδια θέλησε να χρησιμοποιήσει –αντί αεροπλάνο που εκπέμπει μεγάλες ποσότητες ρύπων- τρένο. Να σημειώσουμε πως το ταξίδι πραγματοποιείται μέσω Ελβετίας και Γερμανίας, είναι πολύωρο και απαιτεί τρεις αλλαγές τρένων. Μέχρι εδώ βέβαια όλα καλά.

Χθες ωστόσο, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, έγινε viral μια φωτογραφία της Greta από το ταξίδι της. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια δημοσίευσε μια εικόνα της στο twitter κατά την οποία την βλέπουμε να κάθεται ταλαιπωρημένη ανάμεσα στις βαλίτσες στο πάτωμα, δίπλα στην πόρτα ενός γερμανικού τρένου υψηλής ταχύτητας (ICE). Την φωτογραφία συνόδευε η λεζάντα: «Διασχίζοντας τη Γερμανία, σε υπερπλήρη τρένα…».


H Greta ποζάρει ταλαιπωρημένη ανάμεσα στις βαλίτσες στο πάτωμα του τρένου, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο της ελλείψεις που παρατηρούνται 

Λόγω της έκταση και του μηνύματος που έκρυβε η φωτογραφία, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την αντίδραση των γερμανικών σιδηροδρόμων, την στιγμή μάλιστα που την ημέρα που το post γράφτηκε, που οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι ξεκίνησαν μια νέα διαφημιστική καμπάνια για να ενημερώσουν το επιβατικό κοινό ότι εγκαινιάζουν νέα δρομολόγια, διευκολύνοντας τα ταξίδια.

Θέλοντας να δέιξει την απογοήτευσή της από την κατάσταση των τρένων, λίγο μετά από την φωτογραφία, η Greta έκανε και ένα tweet υποστηρίζοντας πως αναγκάστηκε να καθήσει στο πάτωμα δύο φορές

Τι έγινε μετά; Η εταιρεία αρχικά δήλωσε μέσω twitter ότι θα εργαστεί σκληρά για να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών της, ωστόσο στην συνέχεια με μια άλλη ανάρτηση έγραψε: «Αγαπητή Greta, σε ευχαριστούμε γιατί στηρίζεις εμάς, τους σιδηροδρομικούς, στον αγώνα εναντίον της κλιματικής αλλαγής. Είμαστε χαρούμενοι που ταξίδεψες μαζί μας, το Σάββατο, με το δρομολόγιο ICE 74. Και αυτό με 100% οικολογικό ρεύμα. Ακόμα πιο ωραία θα ήταν, αν είχες αναφέρει πόσο φιλικά και αξιόπιστα σε εξυπηρέτησε το προσωπικό μας στη θέση που είχες κλείσει, στην πρώτη θέση».

Και εδώ τίθεται το θέμα: γιατί η νεαρή ενώ επέλεξε να καθίσει πρώτη γραμμή και πλήρωσε γι’ αυτό –που είναι δικαίωμα της- τράβηξε μια φωτογραφία που την δείχνει στο πάτωμα; Μήπως όλο το σκηνικό είναι fake; Μήπως τελικά κρύβεται κάτι άλλο πίσω από την 16χρονη; Δεν ξέρουμε. Το σκηνικό όμως είναι αρκετά περίεργο. Η ίδια μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει απαντήσει σχετικώς.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X