ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Τι μας μαθαίνει η Γουχάν για την επιστροφή στην κανονικότητα

Η αρχή της κρίσης...

Πόσο εύκολα μπορεί να επιστρέψει στην κανονικότητα μια χώρα η οποία έχει πληγεί όσο λίγες από τον κορωνοϊό. Όταν τελικά θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους οι άνθρωποι θα το κάνουν;

Σύμφωνα με άρθρο του CNN στην Γουχάν την πόλη όπου όπως φαίνεται ξεκίνησαν όλα μετά από 76 ημέρες όταν ξεκίνησε το σταδιακό άνοιγμα της πόλης δεν ήταν όλα όπως τα περίμεναν.

Ακόμα και μετά το «άνοιγμα» πολλές επειχηρήσεις και καταστήματα είναι ακόμα κλειστά και οι πολίτες της πόλης βγαίνουν έξω με τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό. Κάποιοι άλλοι δεν βγαίνουν καθόλου ενώ αποφεύγονται οι επαφές.

Μετά την νίκη του ιού πόσο εύκολο είναι να ανακάμψει η οικονομία;

Με πολλές επιχειρήσεις να έχουν κλείσει για μήνες οι ιδιοκτήτες παλεύουν να επιστρέψουν και να αυξήσουν τα μηδενικά τους έσοδα.
«Βραχυπρόθεσμα, φυσικά, θα υπάρξει ανάκαμψη», δήλωσε ο Λάρι Χου, οικονομολόγος της Macquarie Capital Limited. «Η παραγωγή θα ανακάμψει πρώτα και μετά η κατανάλωση, επειδή πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι απρόθυμοι να βγουν έξω .. αλλά από μια μακροπρόθεσμη προοπτική σε βάθος τριετίας ο ιός θα εξακολουθεί να βλάπτει την ανάπτυξη της Γουχάν», εξήγησε.

Μπορεί η πόλη της Γουχάν να έχει 11 εκατομμύρια πληθυσμό όσος περίπου και ο πληθυσμός της Ελλάδας όμως στην Κίνα είναι απλά μια πόλη δεύτερης κατηγορίας.

Η πόλη πήρε πολύ αυστηρά μέτρα που σταμάτησαν τα πάντα πολύ απότομα. Οι μετακινήσεις απαγορεύτηκαν πλήρως και οι προμήθειες έφταναν στα σπίτια με υπηρεσίες παράδοσης.

Όπως όλα δείχνουν η άμεση ανταπόκριση στον κορωνοϊό και τα πολύ αυστηρά μέτρα είναι δαπανηρά για την οικονομία.

Όπως δήλωσε ο Σον Ρόουτς επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Ratings για την Ασία και τον Ειρηνικό «το κλείσιμο έχει δυσανάλογο αντίκτυπο στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές οι εταιρείες έχουν λιγότερη πρόσβαση σε πίστωση για να μπορέσουν να φτάσουν στην ανάκαμψη και ενδεχομένως να μην είναι καν σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για το άνοιγμά τους»

Το CNN αναφέρει ότι σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές ενώ το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 40%.

Μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες αναφέρουν ότι η στήριξη της κυβέρνησης πιθανών να φτάσει πολύ αργά σε αυτούς με αποτέλεσμα να κλείσουν για πάντα. 

Αλυσίδες καταστημάτων όπως McDonald’s, KFC, Starbucks δεν επιτρέπουν στον κόσμο να εισέλθει εντός του καταστήματος ενώ έχουν τοποθετηθεί τραπέζια μπροστά στις βιτρίνες όπου οι εργαζόμενοι παίρνουν τις παραγγελίες.

Μέσα σε όλα αυτά ο μεγαλύτερος φόβος όλων στην πόλη είναι ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων το οποίο πιθανών να είναι πολύ περισσότερο από το πρώτο.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση