ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τι πρέπει να κάνεις πριν και μετά το ταξίδι σου στην Ελλάδα

Το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι μέχρι και τις 6 Αυγούστου θα αυξηθούν οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.

Η Ελλάδα από τις 6 Αυγούστου υποβαθμίζεται στην Κατηγορία Β. Πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που παρά την πανδημία του κορωνοϊού αποφάσισαν να επισκεφτούν την Ελλάδα για διακοπές με αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες από ταξιδιώτες οι οποίοι επέστρεψαν από περιοχές της Ελλάδας.

Το Υπουργείο Υγείας μετά από αξιολόγηση αποφάσισε να κατατάξει την Ελλάδα στις χώρες Β Κατηγορίας από τις 6 Αυγούστου 2020.
Το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι μέχρι και τις 6 Αυγούστου θα αυξηθούν οι δειγματοληπτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση

1) Οι Κύπριοι πολίτες και μόνιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία που αναχώρησαν από την Κύπρο προς Ελλάδα μέχρι και τις 2 Αυγούστου 2020 (περιλαμβανομένης) και προγραμματίζουν την επιστροφή τους μετά τις 6 Αυγούστου 2020, οπότε και θα ισχύσει η νέα ρύθμιση, θα μπορούν να υποβληθούν σε εργαστηριακή εξέταση κατά την άφιξή τους, χωρίς να επιβαρυνθούν με το κόστος.
Για σκοπούς ελέγχου, οι επιβάτες των πιο πάνω κατηγοριών θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν και να παραδίδουν στο εργαστήριο σε έντυπη μορφή αντίγραφο εισιτηρίου ή/και απόκομμα κάρτας επιβίβασης, στο οποίο να αναγράφεται η ημερομηνία αναχώρησης από την Κύπρο.

2) Κύπριοι πολίτες και μέλη της οικογένειάς τους και οι νόμιμα διαμένοντες στη Δημοκρατία έχουν την επιλογή να πραγματοποιήσουν τη μοριακή εξέταση κατά την άφιξή τους στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Το κόστος της εξέτασης καλύπτεται από τους ίδιους τους ταξιδιώτες.

3) Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες απαιτείται να έχουν προβεί σε εργαστηριακό έλεγχο κατά τις τελευταίες τουλάχιστον 72 ώρες προ της αναχώρησης και να έχουν Πιστοποιητικό, που να αποδεικνύει αρνητική εξέταση PCR για τον ιό, όπως ισχύει για όλους τους ταξιδιώτες από χώρες της Κατηγορίας Β.

4) Απαιτείται από όλους τους επιβάτες, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, να υποβάλουν αίτηση για το CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) εντός 24 ωρών πριν την αναχώρηση της πτήσης τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X