ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

TikTok: Νέα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις για ένα deal στις ΗΠΑ

Ενδιαφέρον για την αγορά της εφαρμογής έχουν εκφράσει Microsoft και Oracle

Σε ακόμη ένα εμπόδιο «σκοντάφτουν» οι διαπραγματεύσεις της κινεζικής Byte Dance με αμερικανικές εταιρείες για την πώληση των δραστηριοτήτων της δημοφιλούς εφαρμογής TikTok στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal έχει ανακύψει το ερώτημα κατά πόσο οι βασικοί αλγόριθμοι της εφαρμογής μπορούν να συμπεριληφθούν στην όποια συμφωνία, μετά την απόφαση της Κίνας να επεκτείνει τη λίστα με τα προϊόντα/υπηρεσίες τεχνολογίας, που απαγορεύεται να πωληθούν στο εξωτερικό.

Οι αλγόριθμοι καθορίζουν τα βίντεο που βλέπουν οι χρήστες, πριν αρχίσουν να ακολουθούν συγκεκριμένους δημιουργούς. Και σε αυτούς πιστώνεται η ταχύτατη ανάπτυξη της πλατφόρμας, ειδικά κατά την περίοδο της καραντίνας.

Η TikTok έχει αναδειχθεί σε μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές παγκοσμίως με περισσότερα από 2 δισ. downloads ανά την υφήλιο και 165 εκατ. downloads στις ΗΠΑ. Η απήχηση της κινεζικής εφαρμογής ανησυχεί την κυβέρνηση Τραμπ, η οποία κάνει λόγο για πιθανή μεταβίβαση των στοιχείων Αμερικανών χρηστών στο καθεστώς του Πεκίνου. Η εταιρεία αρνείται την κατηγορία.

Μετά την προσπάθεια του Ντόναλντ Τραμπ να απαγορεύσει ουσιαστικά την TikTok στις ΗΠΑ, άρχισαν εντατικές διαπραγματεύσεις για την πώληση των αμερικανικών της δραστηριοτήτων. Ενδιαφέρον έχουν εκφράσει Microsoft και Oracle.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Tik Tok  |  Donald Trump  |  USA  |  ΗΠΑ  |  Αμερική

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση