ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

To Black Friday φέτος θα συναντήσει τα Χριστούγεννα

Οι καταστηματάρχες κάνουν σκέψεις για συνέχιση των προσφορών από αυτή την εβδομάδα μέχρι και τα Χριστούγεννα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Μια διαφορετική χρονιά αναμφίβολα η φετινή, αντίστοιχα διαφορετική όπως είναι λογικό θα είναι και η αγορά της προσεχούς Παρασκευής, γνωστή παγκοσμίως και ως Black Friday. Και αυτό, διότι, οι προσφορές που πολλά καταστήματα έχουν ήδη αρχίσει να έχουν, αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Η πανδημία, τα lockdown, οι περιορισμοί που πλέον υπάρχουν στη ζωή μας από το Μάρτη του τρέχοντος έτους, έχουν ρίξει τις πωλήσεις στο λιανικό. Ως γεγονός, οι καταστηματάρχες κάνουν σκέψεις για συνέχιση των προσφορών από αυτή την εβδομάδα μέχρι και την περίοδο των Χριστουγέννων. Οι λόγοι είναι δύο. Από τη μία οι περιορισμοί και το κλείσιμο των καταστημάτων έχουν "στοιβάξει" στοκ προϊόντων και από την άλλη -κυρίως για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ισχύει- η διάθεση των προϊόντων είναι η μόνη επιλογή για να κλείσει κάπως ανεκτά η χρονιά γι' αυτές.

Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ, Μάριος Αντωνίου τόνισε ότι, έπειτα από την κρίση που βίωσαν αυτό το χρόνο οι επιχειρήσεις, οι προσφορές είτε στο πλαίσιο της Black Friday, είτε οι Χριστουγεννιάτικες που έπονται, θα είναι μια «σανίδα σωτηρίας». «Έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ για τζίρο από πωλήσεις. Όταν στη Λεμεσό ή στην Πάφο είναι κλειστές οι επιχειρήσεις και δεν υπάρχουν εισπράξεις, σίγουρα θα προτιμήσουν οι καταστηματάρχες να κάνουν πιο δελεαστικές προσφορές σε διαδικτυακό αναγκαστικά επίπεδο, για να πωληθούν προϊόντα και να εισπράξουν κάποια χρήματα. Κάποιος που υπολόγιζε ότι φέτος θα βάλει προσφορές 35%, φέτος θα βάλει στο 50% για παράδειγμα, ώστε και να φύγει το προϊόν που έχει μείνει απούλητο λόγω περιορισμών και άλλων λόγων που έφερε η πανδημία, αλλά και από την άλλη λόγω της υπέρμετρης ανάγκης του για είσπραξη», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη διάρκεια που θα έχει φέτος το «Black Friday», ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ σημείωσε πως, «από τις προηγούμενες χρονιές που η «μαύρη Παρασκευή» είχε μετατραπεί σε μαύρο τριήμερο, πλέον είναι σίγουρο πως θα μετατραπεί σε «μαύρη εβδομάδα» και με τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας, ενδεχομένως να προχωρήσει και ακόμα παραπάνω σε αυτό το μοτίβο».

Κατέληξε δε, πως, «σε μια προσπάθεια να δελεάσουμε τους πολίτες και να τονώσουμε την αγορά, μόλις τελειώσει η περίοδος Black Friday και με την άρση κάποιων περιορισμών, να αρχίσουμε ή μάλλον να συνεχίσουμε με προσφορές και εκπτώσεις για τη Χριστουγεννιάτικη περίοδο».

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση