ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Το εμβόλιο της Pfizer προστατεύει από τη νοσηλεία και στην περίπτωση της παραλλαγής Όμικρον

Τι έδειξε μελέτη της Discovery Health

Δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 φαίνεται πως προσέφεραν 70% προστασία από τη νοσηλεία τις τελευταίες εβδομάδες στη Νότια Αφρική, έδειξε σήμερα μια μεγάλη μελέτη στον πραγματικό κόσμο σχετικά με τον ενδεχόμενο αντίκτυπο της Όμικρον, καθώς η χώρα δίνει μάχη εναντίον μιας έξαρσης των μολύνσεων που συνδέονται με τη νέα παραλλαγή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η μελέτη που δημοσιοποιήθηκε από το μεγαλύτερο νοτιοαφρικανικό φορέα ιδιωτικής υγειονομικής ασφάλισης, την Discovery Health, βασίζεται σε περισσότερα από 211.000 θετικά τεστ Covid-19 που πραγματοποιήθηκαν από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου, περίπου 78.000 από τα οποία αποδόθηκαν στην Όμικρον.

Τα 78.000 αποτελέσματα δεν είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα της Όμικρον, πράγμα που σημαίνει ότι η μελέτη δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμπεράσματα σχετικά με την παραλλαγή, η οποία έχει χαρακτηριστεί «παραλλαγή ανησυχίας» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Νοτιοαφρικανοί επιστήμονες έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαίωσει περίπου 550 αλληλουχίες της Όμικρον. Από το Νοέμβριο η παραλλαγή αυτή είναι υπεύθυνη για το 78% των αλληλουχιών, για μεγαλύτερο δηλαδή ποσοστό απ' ό,τι η παραλλαγή Δέλτα που κυριαρχούσε προηγουμένως.

Από τη μελέτη στον πραγματικό κόσμο υπολογίσθηκε πως, σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech προσέφεραν 70% προστασία από τη νοσηλεία στη διάρκεια της πρόσφατης έξαρσης των κρουσμάτων και 33% προστασία από τη μόλυνση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αποτέλεσμα αυτό σηματοδοτεί μια πτώση από την προστασία κατά 80% από τη μόλυνση και κατά 90% από τη νοσηλεία που ίσχυε για την παραλλαγή Δέλτα.

Η Discovery Health επισήμανε πως τα ευρήματα της μελέτης θα πρέπει να θεωρηθούν προκαταρκτικά.

Ωστόσο η Γκλέντα Γκρέι, πρόεδρος του Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας της Νότιας Αφρικής (SAMRC), δήλωσε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech φαίνεται πως προσφέρει καλή προστασία από τη σοβαρή νόσηση και τη νοσηλεία την ώρα που κυκλοφορεί μια πολύ μεταδοτική νέα παραλλαγή.

«Έχουμε ενθαρρυνθεί εξαιρετικά από τα αποτελέσματα», υπογράμμισε η Γκρέι σε δήλωσή της.

Η ανάλυση δείχνει επίσης πως η προστασία από τη νοσηλεία διατηρείται σε όλες τις ηλικίες, στους ανθρώπους από 18 έως 79 ετών, με ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα προστασίας για τους ηλικιωμένους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση