ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

To Κολοσσαίο μετά τη χρηματοδότηση της Tod's για αναστήλωση

Σταύρη Φράγκου

Σε εργοτάξιο από τα τέλη του 2011 έχει μετατραπεί το διάσημο μνημείο που χρονολογείται από τον 8ο μ.Χ αιώνα, το οποίο προσελκύει 6.000.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Το πρώτο στάδιο αναστήλωσης του Κολοσσαίου, το οποίο έχει φθαρεί από το χρόνο, την ατμοσφαιρική μόλυνση και τις δονήσεις της γραμμής του μετρό που περνά ακριβώς από κάτω, ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Τα έξοδα της αποκατάστασης, τα οποία ξεπερνούσαν τα 25.000.000 ευρώ, έχει αναλάβει ο ιδρυτής της Tod’s. «Ένα μνημείο που αντιπροσωπεύει την Ιταλία σε όλο τον κόσμο πρέπει να συντηρηθεί και μια εταιρεία που αντιπροσωπεύει το 'made in Italy'» δήλωσε ο Ντιέγκο Ντελά Βάλε, ιδρυτής της εταιρείας Tod's και πρόσθεσε: «είμαστε εδώ».

Το Κολοσσαίο άρχισε να κατασκευάζεται το 72 μ.Χ. και ολοκληρώθηκε όταν ήταν αυτοκράτορας ο Τίτος, το 80 μ.Χ. Για την κατασκευή του εργάστηκαν χιλιάδες Ιουδαίοι αιχμάλωτοι που είχαν συλληφθεί από τον Τίτο μετά την καταστροφή των Ιεροσολύμων και πήρε το όνομά του από το κολοσσιαίο άγαλμα του Νέρωνα (Ο Κολοσσός), που βρισκόταν στην τοποθεσία που χτίστηκε.

Το κτήριο είχε σχήμα έλλειψης με περιφέρεια 524 μέτρων και μπορούσε να φιλοξενήσει 45.000 θεατές. Το ύψος του ήταν 48 μέτρα και είχε 4 ορόφους οι τρεις πρώτοι είχαν αψίδες και ο τέταρτος 40 παράθυρα. Ο τελευταίος όροφος προοριζόταν για τις γυναίκες και τις κατώτερες τάξεις των πολιτών, ενώ ο πρώτος για τους επιφανείς πολίτες, στα υπόγεια βρίσκονταν τα κλουβιά με τα ζώα, πάνω από την αρένα υπήρχε μια μεγάλη τέντα για προστασία από τον ήλιο. Οι θεατές μπορούσαν να μπουν στο κτήριο μέσα από 80 εισόδους, 4 από τις οποίες χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από τους Ρωμαίους γερουσιαστές και άρχοντες. Οι πολλές πύλες έδιναν στο Κολοσσαίο τη δυνατότητα να γεμίσει μέσα σε 15 λεπτά, και να αδειάσει μέσα σε μόλις 5'.

Δείτε τις φωτογραφίες από την αναστήλωση του κτηρίου με τη βοήθεια του οίκου Tod's.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS