ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Το περιστατικό με την Καζαριάν απέδειξε την ''κατάντια της κοινωνίας'' μας;

Δέσποινα Άσπρου

Αν παρακολουθείτε την ελληνική lifestyle-gossip ειδησεογραφία, σίγουρα θα έχετε ακούσει πως ο Γιώργος Λιάγκας έγινε έξαλλος από την συμπεριφορά της περσινής νικήτριας του GNTM, Ειρήνης Καζαριάν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όπως έγινε γνωστό, η Ειρήνη φέτος θα συμμετάσχει στη θεατρική παράσταση «Κούκλες». Μέχρι εδώ καλά. Το μοντέλο ωστόσο, δέχτηκε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον ρόλο της... και άφησε άφωνους τους πάντες με τις «επικές» απαντήσεις της. Γιατί το λέμε αυτό; Επειδή η Ειρήνη Καζαριάν δεν φάνηκε να γνωρίζει τον ρόλο και την υπόθεση του έργου. Και εκτός από αυτό, η ίδια τόνισε ότι δεν είναι απαραίτητο κάποιος να σπουδάσει υποκριτική για να εξασκήσει επάγγελμα του ηθοποιού, αφού η κοινωνία μας είναι σύγχρονη!

Οι εν λόγω δηλώσεις του μοντέλου προβλήθηκαν στην εκπομπή του Λιάγκα και εκείνος παρακολουθώντας το ρεπορτάζ... δεν μπόρεσε να αντισταθεί. «Αυτή είναι η κατάντια της κοινωνίας. Είναι η ντροπή. Αυτό το κορίτσι καταρχήν δεν είναι όμορφο. Για μένα δεν είναι όμορφη. Το παιδί αυτό σου λέει ότι δεν είναι ανάγκη να σπουδάσει για να κάνει κάτι. Αν περάσεις από ένα ριάλιτι μπορείς να γίνεις παρουσιαστής, ηθοποιός… Δεν ξέρει τον ρόλο, δεν ξέρει τι παίζει… Ωραία εικόνα. Υπάρχουν ταλέντα που σκίζονται και δουλεύουν στο εθνικό με 500 ευρώ το μήνα. Αυτά είναι ταλέντα. Όχι κάθε Καζαριάν που είναι αμόρφωτη και της δίνεται η δυνατότητα να παίξει έναν ρόλο και κράζει σαν να είναι κοράκι».

Και στο σημείο αυτό, εμείς θέτουμε το εξής ερώτημα: «Τελικά η Καζαριάν αντιπροσωπεύει την κατάντια της κοινωνίας μας;». Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι, αφού δεν ξέρουμε αν οι απαντήσεις της προήλθαν από άγνοια, ή βίωνε κάποιο προσωπικό πρόβλημα την δεδομένη στιγμή. Ίσως και να κόμπλαρε εξαιτίας των καμερών. Δεν ξέρουμε. Επειδή όμως είναι δημόσιο πρόσωπο δεν μπορούμε να το αφήσουμε και απροσπέραστο. Πράγματι, βρισκόμαστε στο 2019 και η κοινωνία μας είναι αρκετά πιο «σύγχρονη» και ανοιχτή απ’ ότι στο παρελθόν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο κόσμος είναι καλό να μην μορφώνεται. Κάθε άλλο. Η αλλαγή –προσωπικά πιστεύω- προήλθε ακριβώς από το γεγονός ότι η μόρφωση σήμερα είναι αρκετά πιο μεγάλη από ότι πριν.

Την ίδια μάλιστα στιγμή, είναι κάπως αδιανόητο ένα νεαρό κορίτσι να λέει δημόσια ότι δεν είναι ανάγκη να σπουδάσεις υποκριτική για να ασκήσεις το επάγγελμα του ηθοποιού. Είναι σαν να υποτιμάς αυτό που κάνεις... και ναι, είναι τραγικό. Πώς μπορείς να το λες; Seriously; Όπως ανέφερε ο Λιάγκας, υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφοιτήσουν από μια δραματική σχολή –και πιστέψτε με δεν είναι εύκολο. Και αυτά τα παιδιά σπαταλούν ατελείωτο χρόνο σε castings... που συνήθως δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κι όμως, παλεύουν για το όνειρό τους. Και ναι, δέχομαι το ότι μερικές φορές τα πράγματα είναι πιο ευνοϊκά για τους ανθρώπους των realities. Δέχομαι επίσης το ότι δεν είναι σωστό αυτοί οι άνθρωποι να αποκλείονται, ούτε είναι κακό όταν έχουν κάποια πρόταση να την δέχονται και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Αλλά όταν το κάνουν, να σέβονται. Να το κάνουν με αξιοπρέπεια. Και όχι να συμπεριφέρονται σαν επαναστατημένα 15χρονα που δεν γνωρίζουν τίποτα. Και ναι, όντως δεν σπούδασαν όλοι οι ηθοποιοί σε δραματική, Όταν όμως ασχολήθηκαν με το αντικείμενο, γνώριζαν τον ρόλο τους. 

Δεν έχω κάτι άλλο να πω, δεν ξέρω αν η Καζαριάν αντιπροσωπεύει το σήμερα, αλλά αν το κάνει δεν μπορώ να το δεχτώ. Ελπίζω απλώς οι άνθρωποι που δίνουν ευκαιρίες, να γνωρίζουν τι κάνουν. Η ομορφιά είναι σημαντική. Η προσωπικότητα όμως, περισσότερο.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση