ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Το πρώην μοντέλο και νυν σύμβουλος του Trump που τον κόλλησε κορωνοϊό

Ποια είναι η Hope Hicks

Η ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και η σύζυγός του Melania είναι θετικοί στο κορωνοϊό είχε διάφορες αντιδράσεις. Κάποιοι σχολίασαν το γεγονός χιουμοριστικά μέσα από το Twitter και άλλοι ανησύχησαν για την υγεία του προέδρου μιας και λόγω της ηλικίας του ανήκει στις ευάλωτες ομάδες.

Λίγο αργότερα μάθαμε από την δημοσιογράφο του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg Jennifer Jacobs πως εκείνη που ευθύνεται για την μετάδοση του ιού στον πρόεδρο ήταν η πολύ στενή συνεργάτιδά του, Hope Hicks.

 

Η Hicks ταξίδεψε με το προεδρικό αεροσκάφος, Air Force One, στο Κλίβελαντ (Οχάιο), όπου και πραγματοποιήθηκε το πρώτο debate μεταξύ του προέδρου Trump και του πρώην Αντιπροέδρου Biden. Μαζί είχαν πραγματοποιήσει άλλο ένα ταξίδι στην Μινεσότα για μια προεκλογική εκδήλωση του Trump.

Ποια είναι όμως η 31χρονη Hope Hicks, η γυναίκα που κόλλησε τον Πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία της Αμερικής με κορωνοϊό;

Γεννήθηκε το 1989 στο Greenwich, μία πόλη στα νότια του Κονέκτικατ. Πριν βρεθεί στο πλάι του Trump εργάστηκε ως ηθοποιός και μοντέλο, όπου είχε την ευκαιρία να ποζάρει για την καμπάνια του Ralph Lauren μαζί με την μεγαλύτερη αδελφή της Mary Grace.

Η δουλειά της δίπλα στον Donald Trump ήταν η πρώτη της στην πολιτική. Το 2012 εργαζόταν στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων Hlitzik Strategies όπου γνώρισε την κόρη του προέδρου Ivanka Trump και μόλις δύο χρόνια αργότερα η Ivanka τηή έδωσε μια θέση στον Οργανισμό Trump.

Όλα έγιναν σχετικά γρήγορα και λίγο καιρό μετά συναντήθηκε με τον Trump κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του με αποτέλεσμα το 2015 να της ζητήσει να ενταχθεί στην ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας.

Όπως ήταν φυσικό δέχτηκε και από το 2016 βρίσκεται στο πλευρό του προέδρου, ενώ ήταν η νεότερη διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Στις 16 Αυγούστου 2017, διορίστηκε ως προσωρινή διευθύντρια επικοινωνιών του Λευκού Οίκου (ο τελευταίος διευθυντής ήταν ο Anthony Scaramucci).

Η Politico την χαρακτήρισε ως «η άθικτη Hope Hicks», καθώς θεωρήθηκε ως ένας από τους λίγους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου των οποίων η θέση ήταν «ασφαλής» και ένας από τους δύο μόνο αξιωματούχους επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, ο Scaramucci, είχε ανακοινώσει ότι σίγουρα θα έμενε όταν προσλήφθηκε για πρώτη φορά.

Διορίστηκε μόνιμη διευθύντρια επικοινωνιών του Λευκού Οίκου στις 12 Σεπτεμβρίου 2017.

Στις 27 Φεβρουαρίου 2018, η Hicks έδωσε εννέα ώρες μαρτυρίας στο House Intelligence Committee. Αναγνώρισε ότι μερικές φορές έπρεπε να πει "λευκά ψέματα" στο έργο της ως διευθύντρια επικοινωνιών, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη θητεία της στον Λευκό Οίκο. Την επόμενη μέρα ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε στους New York Times ότι η Hicks σχεδίαζε να παραιτηθεί. Σύμφωνα με πηγές, σχεδίαζε να παραιτηθεί εδώ και μήνες και η ανακοίνωσή της δεν είχε σχέση με τα γεγονότα των προηγούμενων 24 ωρών. Παραιτήθηκε επίσημα στις 29 Μαρτίου 2018.

Υπενθυμίζουμε ότι όσο ήταν στον Λευκό Οίκο το 2017 διατηρούσε σχέση με τον Rob Porter, πρώην γραμματέα προσωπικού, όμως η σχέση τους τελείωσε τον Δεκέμβριο του 2018.

Μετά λοιπόν την παραίτησή της βρήκε δουλειά στο 21st Century Fox ως εκτελεστική αντιπρόεδρος αλλά και διευθύνουσα σύμβουλος επικοινωνιών, κάτι που δεν κράτησε για πολύ αφού επέστρεψε και πάλι στον Λευκό Οίκο ως σύμβουλος του Trump και ανήκει στον στενό πυρήνα των συνεργατών του προέδρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X