ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Το συγκινητικό ''αντίο'' της Hillary Clinton στον John Lewis

Έτσι αποχαιρέτησε η Hillary και ο Bill Clinton τον John Lewis

O John Lewis, μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες ως ηγέτης του κινήματος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έφυγε από τη ζωή στα 80 του, μετά από μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας, και τα social media γέμισαν με μηνύματα θλίψης.

Ένα απ' αυτά άνηκε και στην Hillary Clinton, η οποία επέλεξε να τον αποχαιρετήσει με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία των δυο τους και μια συγκινητική λεζάντα: 

''Ο John Lewis ήταν η πραγματική έννοια του 'πατριώτη'. Πίστευε πως η Αμερική μπορεί να γίνει καλύτερη, και πως μπορεί να καθιερώσει τα ιδανικά της ισότητας και της δικαιοσύνης για όλους. Έκανε φασαρία, αναγκαία φασαρία για να μας βοηθήσει να φτάσουμε τον στόχο αυτό. Τώρα είναι δικό μας καθήκον να συνεχίσουμε το έργο του''. 

Δείτε το post. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hillary Clinton (@hillaryclinton) on

Αυτή ήταν και η μία εκ των δύο δηλώσεων της πρώην πρώτης κυρίας της Αμερικής, με τη δεύτερη να προέρχεται από εκείνη και τον σύαζυγό της, Bill Clinton σαν κοινή, επίσημη ανακοίνωση:

''Χάσαμε έναν γίγαντα. Ο John Lewis έδωσε τα πάντα για να απολυτρώσει την Αμερική και να την βοηθήσει να επιτύχει την υπόσχεση για ισότητα και δικαιοσύνη για όλους, και να δημιουργήσει μια τέλεια ενότητα. Από μια μικρή φάρμα στην Αλαμπάμα, στο κίνημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με κίνδυνο τη ζωή του, σε τρεις δεκαετίες στο Κογκρέσο, περπατούσε πάντα με μια ηθική πυξίδα που τον καθοδηγούσε για το πότε έπρεπε να κάνει φασαρία και πώς να ηρεμεί τις φουρτούνες. 

Η Hillary και εγώ τον αγαπούσαμε. Ήμασταν ευλογημένοι που ήμασταν φίλοι του, που είχαμε τη στήριξη του και τη σοφία του. Θα μας λείψει τόσο πολύ και θα ευχαριστούμε για πάντα τον Θεό που του έδωσε μια μεγάλη ζωή, και που έζησε για να δει μια νέα γενιά Αμερικανών να βγαίνουν στους δρόμους και να απαιτούν τη δική του ιδανική κοινότητα''.

O Lewis ήταν ανάμεσα σ' αυτούς που περπάτησαν στη Σέλμα, και ήταν ένας από τους βασικούς ομιλιτές της διαδήλωσης στην Ουάσιγκτον. Συχνά λάμβανε μέρος σε διαμαρτυρίες και, πρόσφατα, ενώ πάλευε στη δική του μάχη με τον καρκίνο, περπάτησε σε πολλές διαδηλώσεις για το Black Live Matters, διαδηλώνοντας ενάντια στην αστυνομική βία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X