ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NEWS

Το βίντεο, αποτελείται από ένα κολλάζ βίντεο και φωτογραφιών από διαδηλώσεις και ταραχές

Το Twitter μπλόκαρε ένα βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Donald Trump προς τιμή του George Floyd, επικαλούμενο την πολιτική της πλατφόρμας για τα πνευματικά δικαιώματα.

Το βίντεο, το οποίο αποτελείται από ένα κολλάζ βίντεο και φωτογραφιών από διαδηλώσεις και ταραχές που ξέσπασαν μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Floyd κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς, με τον Trump να ακούγεται να μιλά και να χαρακτηρίζει τον θάνατο του Floyd στη Μινεάπολη «σοβαρή τραγωδία» που «δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ».

Στη συνέχεια, ο Trump στρέφεται εναντίον της αντιφασιστικής ομάδας Αntifa και «άλλων ριζοσπαστικών αριστερών ομάδων» οι οποίες «τρομοκρατούν τους αθώους» στις διαδηλώσεις που ακολούθησαν τον θάνατο του Floyd σε όλη τη χώρα.

Το Twitter επεσήμανε ότι το βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Trump παραβιάζει την πολιτική του περί πνευματικών δικαιωμάτων. «Ανταποκριθήκαμε σε βάσιμες καταγγελίες που μας έκαναν ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους», εξήγησε εκπρόσωπος του Twitter.

Η προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στις 3 Ιουνίου το βίντεο, που διαρκεί 3 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα και είχε ανάβει και στο κανάλι YouTube του Trump.

Μάλιστα, το βίντεο είναι ακόμη διαθέσιμο στο YouTube και μέχρι τώρα έχει πάνω από 70.000 views και 14.000 likes.

Πηγή: kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Trump  |  George Floyd  |  Βίντεο  |  Twitter  |  μπλόκαρε  | 

SIMILAR

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ