ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τόσο πουλάνε τους κωδικούς μας οι Hackers

Γνωρίζεται για το Dark Web το μέρος όπου μπορείς να βρεις τα πάντα. Από ανθρώπινα όργανα σε ναρκωτικά ακόμα και κωδικούς λογαριασμών που πουλάνε hackers.

Οι ερευνητές της Privacy Affairs, το τμήμα ασφαλείας της NordVPN βρήκαν αυτούς τους χώρους στο Dark Web όπου οι hackers πουλάνε κωδικούς που έχουν υποκλέψει και το πόσο πουλιούνται τελικά. Φυσικά δεν υπάρχει μια προκαθορισμένη τιμή αλλά σύμφωνα με την ομάδα της Privacy Affairs κατά μέσο όρο ένα κωδικός του Facebook μπορεί να πωληθεί για 74,5 δολάρια.

55.45 δολάρια πωλούνται οι λογαριασμοί του Instagram kai 49 δολάρια οι κωδικοί του Twitter.

Όπως αναφέρει ο Daniel Markuson της NordVPN μπορεί οι τιμές να φαίνονται χαμηλές όμως αυτοί οι κωδικοί είναι μόνο ένα βήμα για τις πιο σύνθετες και περίπλοκες απάτες. «Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές κακόβουλες ενέργειες, όπως η κλοπή “ταυτότητας” (identity theft), γι’ αυτό η προστασία τους δεν πρέπει να υποτιμάται».

Από την άλλη οι λογαριασμοι email και οι κωδικοί τους φαίνεται να πωλούνται πολύ πιο ακριβά γύρω στα 155.7 δολάρια διότι μέσω αυτών μπορούν να αποκαλυφθούν περισσότερα στοιχεία όπως τραπεζικά δεδομένα και προσωπικές πληροφορίες.

Επιπλέον μέσω του email μπορούν να εξαπατήσουν τους χρήστες και να αποκαλύψουν εμπιστευτικές πληροφορίες. Σύμφωνα με το FBI το 2019 οι απάτες μέσω email προκάλεσαν ζημιά περίπου 1.7 δισεκατομμυρίων

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X