ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Τράπεζα Κύπρου Man of the Year 2020: Αύριο η ανακοίνωση των νικητών

Τράπεζα Κύπρου Man of the Year 2020, στις 18 Σεπτεμβρίου οι βραβευθέντες για τη χρονιά 2019

newsroom must

Για δεκαεννέα χρόνια ο θεσμός Man of the Year Awards με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου βραβεύει τους άντρες που ξεχώρισαν και έδωσαν το παράδειγμα στους υπόλοιπους. Τους Κύπριους που μέσα στο 2019 έκαναν περήφανη τη χώρα με τα επιτεύγματά τους, την επαγγελματική τους πορεία, τις αξίες και το ήθος τους, με μοναδικό τους στόχο να βγουν νικητές. Στόχος τους η προσφορά και η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων γύρω τους.  

Αυτούς τους άντρες βραβεύουν το περιοδικό ΜΑΝ και η Τράπεζα Κύπρου μέσα από τον μακροβιότερο θεσμό βραβεύσεων στην Κύπρο. Η ανάδειξή τους έγινε μετά από διαδικασία δύο εβδομάδων κατά τη διάρκεια των οποίων ψήφισαν διακόσιοι αναγνώστες του περιοδικού και διακόσιοι opinion leaders της κυπριακής κοινωνίας.

Φέτος, η 19η απονομή προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις κι που έφερε η πανδημία και θα διεξαχθεί διαδικτυακά, με τις απονομές να λαμβάνουν χώρα ιδιωτικά. Η ανακοίνωση των βραβευθέντων θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» (www.kathimerini.com.cy), η οποία θα συνοδεύεται από οπτικογραφημένο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα θα προβληθούν 7 φιλμάκια στο διαδίκτυο που αφορούν το προφίλ των βραβευθέντων.

Χορηγοί του θεσμού: Τράπεζα Κύπρου, Cyta business, ΟΠΑΠ Kύπρου

Ελεγκτές της διαδικασίας: Deloitte


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ / ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

MANAGER / ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ BY CYTA BUSINESS

Νίκος Μεσολογγίτης
Ο Νίκος Μεσολογγίτης έχει σπουδάσει MIS (Management Information Systems). Έχει εργαστεί για είκοσι χρόνια στον ιδιωτικό τοµέα ως πωλητής ηλεκτρονικών υπολογιστών και έπειτα ως γενικός διευθυντής µηχανογραφήσεων αλλά και τηλεπικοινωνιών για να καταλήξει να δηµιουργήσει µια πετυχηµένη εταιρεία γυαλιών, την OJO Sunglasses. Η φιλοσοφία της OJO Sunglasses θέλει τον κάθε εργαζόµενο στην εταιρεία να νιώθει και να εκφράζεται σαν ιδιοκτήτης όχι µόνο του καταστήµατος στο οποίο εργάζεται αλλά όλων των καταστηµάτων OJO. Η εταιρεία σήµερα µε τη µέθοδο της δικαιοχρησίας διαθέτει τριάντα δύο καταστήµατα σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Σαουδική Αραβία, η Ρουµανία, η Μάλτα και ο Λίβανος. Το όραµα της εταιρείας είναι µέχρι το τέλος του 2020 να έχει εκατό καταστήµατα σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα µε ηλιοφάνεια.

Σταύρος Καραµοντάνης
Ο Σταύρος Καραµοντάνης προσχώρησε στον όµιλο εταιρειών Καραµοντάνη το φθινόπωρο του 1992, µετά την αποφοίτησή του από το Whitmore School of Business & Economics, και το 1996 έγινε Brand Manager για προώθηση µιας νέας ετικέτας πισινών. Το 1999 δηµιούργησε ένα νέο τµήµα εντός της εταιρείας για την προώθηση συστηµάτων οικιακού αυτοµατισµού, ενώ το 2002 έγινε εµπορικός διευθυντής του Οµίλου και άρχισε να εργάζεται για την υλοποίηση του έργου της Μαρίνας της Αγίας Νάπας. Όταν η Κύπρος εισήλθε στον ενεργειακό τοµέα και δηµιουργήθηκαν νέες ευκαιρίες, δηµιούργησε µε επιτυχία µια εφοδιαστική εταιρεία µε έδρα τη Μάλτα, τη Medserve Cyprus, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην παροχή υπηρεσιών logistics και υποστήριξης σε πετρελαϊκές εταιρείες όπως ο ιταλικός γίγαντας ENI. Το 2012 διεξήγαγε µε επιτυχία τις διαπραγµατεύσεις για λογαριασµό του M.M. Μακρόνησος Μαρίνα Λτδ και υπέγραψε πεντηκονταετή σύµβαση παραχώρησης µε την κυπριακή κυβέρνηση για την υλοποίηση της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Το 2013 έγινε διευθυντής του Εµπορικού Επιµελητηρίου Αµµοχώστου. 

Φίλιππος Πατσαλής
Ο διακεκριµένος Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής είναι ένας παγκοσµίου φήµης γενετιστής, ερευνητής, τεχνοκράτης και επιτυχηµένος επιχειρηµατίας, ο οποίος έχει ηγηθεί και διευθύνει µε µεγάλη επιτυχία οργανισµούς στον δηµόσιο, ηµικρατικό και ιδιωτικό τοµέα από το 1993. Tο 2011 ίδρυσε και διευθύνει την NIPD Genetics, την πρώτη εταιρεία βιοτεχνολογίας στην Κύπρο, η οποία είναι σήµερα διεθνώς γνωστή για την παραγωγή έρευνας, ανάπτυξης και παροχής καινοτόµων τεχνολογιών και υπηρεσιών στη διεθνή αγορά. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει καταθέσει είκοσι διεθνείς πατέντες και έχει αναπτύξει δεκάδες καινοτόμους τεχνολογίες και γενετικές υπηρεσίες. Το 2019 ανέπτυξε και παρείχε για πρώτη φορά παγκοσµίως το καινοτόµο τεστ µε την ονοµασία VERAgene, το οποίο είναι το πρώτο γενετικό τεστ προγεννητικού ελέγχου για πέραν από εκατό δέκα γενετικές ασθένειες που κυκλοφόρησε στην παγκόσµια αγορά. Επιπρόσθετα, την ίδια χρονιά ανέπτυξε και παρείχε τριάντα µία καινοτόµους ογκολογικές εξετάσεις στην παγκόσµια αγορά µε την ονοµασία PreSENTIA και ForeSENTIA για κληρονοµικούς και σωµατικούς καρκίνους.

Αντώνης Πολεµίτης
Ο Αντώνης Πολεµίτης είναι ο Ανώτατος Εκτελεστικός ∆ιευθυντής του Πανεπιστηµίου Λευκωσίας και µέλος του ∆ιοικητικού του Συµβουλίου καθώς επίσης και µέλος των ∆ιοικητικών Συµβουλίων της EDEX και του UNICAF. Έχει εµπειρία δύο δεκαετιών στη διαχείριση ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων της τριτοβάθµιας εκπαίδευσης και της ανάπτυξης λογισµικού στη Νέα Υόρκη, ως κύριος διαχειριστής και εταίρος της Ledra Capital, της ACG Capital και της Oliver Wyman. Είχε επίσης αποφασιστική συµβολή στην ίδρυση της κορυφαίας πρωτοβουλίας Ψηφιακού Νοµίσµατος/Blockchain από το Πανεπιστήµιο Λευκωσίας, διδάσκει το πρώτο πανεπιστηµιακό πρόγραµµα για τα κρυπτονοµίσµατα στον κόσµο και αναφέρεται ως εµπειρογνώµονας από περιοδικά όπως Wall Street Journal και Wired. Είναι κάτοχος MBA από το Harvard Business School, από όπου αποφοίτησε µε την υψηλότερη διάκριση ως Baker Scholar, και B.Sc. στις ∆ιεθνείς Σπουδές, τη Λογιστική και τα Πληροφοριακά Συστήµατα Υπολογιστών από το Πανεπιστήµιο της Ιντιάνα, από όπου αποφοίτησε µε την υψηλότερη διάκριση ως Wells και Chancellor’s Scholar. 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
Κρις Τουµάζου
Ο καθηγητής Μηχανολογίας στο Imperial College του Λονδίνου, Κρις Τουµάζου, ειδικεύεται στον σχεδιασµό βιοϊατρικών κυκλωµάτων. Είναι, µεταξύ άλλων, ιδρυτής του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής Μηχανολογίας στο ίδιο πανεπιστήµιο, καθώς και ιδρυτής δύο επιτυχηµένων εταιρειών ιατρικού εξοπλισµού (Toumaz Technology και DNA Electronics). Μάλιστα, το 1994 υπήρξε ο νεότερος καθηγητής που προσελήφθη στο Imperial College, σε ηλικία µόλις τριάντα τριών ετών. ∆ιακρίνεται για τον καινοτόµο σχεδιασµό ενσωµατωµένων κυκλωµάτων και τεχνολογίας σιλικόνης σε συσκευές που χρησιµοποιούνται στον τοµέα της ιατρικής διάγνωσης και θεραπείας, πράγµα που τον καθιστά εξέχον µέλος της παγκόσµιας κοινότητας των ιατρικών µηχανικών. Η έρευνα του καθηγητή Τουµάζου περιλαµβάνει -µεταξύ άλλων- τη δηµιουργία κοχλιακών εµφυτευµάτων, ενός τεχνητού παγκρέατος για διαβητικούς τύπου 1, ασύρµατων οθονών για τη λειτουργία της καρδιάς πριν και µετά τη χειρουργική επέµβαση, καθώς και την επινόηση ενός έξυπνου νευρωνικού διεγέρτη για την αντιµετώπιση της παχυσαρκίας. Μέχρι τώρα έχει δηµοσιεύσει πάνω από επτακόσιες πενήντα ερευνητικές εργασίες, ενώ κατέχει πέραν των πενήντα ευρεσιτεχνιών.

Τόνι Κουζαρίδης 
Ο Τόνι Κουζαρίδης είναι καθηγητής Βιολογίας του Καρκίνου στο Πανεπιστήµιο του Cambridge, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Gurdon και διευθυντής του Ινστιτούτου Milner Therapeutics. Ο Κύπριος καθηγητής έχει εκπονήσει αξιόλογη έρευνα για την τροποποίηση της χρωµατίνης και τον ρόλο της στον µεταγραφικό έλεγχο και τον καρκίνο, αποδεικνύοντας τις σχέσεις µεταξύ επιγενετικών τροποποιήσεων και καρκίνου. Το 2017, ως επικεφαλής µιας οµάδας επιστηµόνων του Πανεπιστηµίου του Cambridge και του Ινστιτούτου Γενετικής Wellcome Trust Sanger στη Βρετανία, ανακάλυψε ότι η απενεργοποίηση ενός γονιδίου καταστρέφει τα κύτταρα µε οξεία µυελογενή λευχαιµία, χωρίς να προξενεί βλάβη στα µη λευχαιµικά κύτταρα του αίµατος. Αυτό σηµαίνει ότι διανοίγονται προοπτικές για την ανάπτυξη ενός νέου φαρµάκου που θα στοχεύει στο συγκεκριµένο γονίδιο (METTL3). Η υπό τον καθηγητή Κουζαρίδη ερευνητική οµάδα διαπίστωσε ότι το εν λόγω γονίδιο παίζει κρίσιµο ρόλο για την επιβίωση των κυττάρων µε οξεία µυελογενή λευχαιµία. 

Μάριος Αβρααµίδης
Ο Μάριος Αβρααµίδης είναι καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήµιο Κύπρου, όπου διδάσκει µαθήµατα που αφορούν στη Γνωστική και Πειραµατική Ψυχολογία, τη µνήµη, την προσοχή και την αντίληψη. Είναι, επίσης, ιδρυτής και πρόεδρος του Εργαστηρίου Πειραµατικής Ψυχολογίας του Πανεπιστηµίου Κύπρου, το οποίο µε τη σειρά του αποτελεί ιδρυτικό µέλος του Ερευνητικού Κέντρου ∆ιαδραστικών Μέσων, Έξυπνων Συστηµάτων και Αναδυόµενων Τεχνολογιών (RISE). Με µεταπτυχιακές σπουδές στη Γνωστική και Πειραµατική Ψυχολογία στις ΗΠΑ, ο καθηγητής Αβρααµίδης εργάστηκε ως µεταδιδακτορικός επιστήµονας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Γερµανία. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη χωρική γνώση και συγκεκριµένα στο πώς οι άνθρωποι κωδικοποιούν και διατηρούν στη µνήµη τους πληροφορίες για τις θέσεις των αντικειµένων στον χώρο καθώς και το πώς χρησιµοποιούν τις πληροφορίες αυτές για την εκτέλεση έργων όπως ο προσανατολισµός και η πλοήγηση στο περιβάλλον. Η έρευνά του έχει χρηµατοδοτηθεί από πολλές ερευνητικές επιχορηγήσεις, όπως αυτήν του Ευρωπαϊκού Συµβουλίου Έρευνας (ERC). 

Μάριος Πολυκάρπου
O Μάριος Πολυκάρπου γεννήθηκε στο Καϊµακλί το 1962. Μετά από πολυετή καριέρα στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Κύπρο το 2001 ως πρώτο ακαδηµαϊκό µέλος και Πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος Τµήµατος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστηµίου Κύπρου. Το 2008 ίδρυσε µαζί µε συνεργάτες του το Ερευνητικό Κέντρο Αριστείας «Κοίος», όπου τώρα εργάζονται πάνω από εκατό τριάντα ερευνητές. Ο Μάριος Πολυκάρπου είναι παγκοσµίως γνωστός για την έρευνά του στους τοµείς των ευφυών συστηµάτων, νευρωνικών δικτύων και αυτοµατοποίησης, όπου έχει δηµοσιεύσει επτά βιβλία, τριακόσια πενήντα άρθρα και έξι ευρεσιτεχνίες. Έχει βραβευθεί µε το IEEE Neural Networks Pioneer Award, το οποίο θεωρείται το κορυφαίο βραβείο στο τοµέα των νευρωνικών δικτύων. Έχει εκλεγεί ιδρυτικό µέλος της Κυπριακής Ακαδηµίας Επιστηµών, Γραµµάτων και Τεχνών. ∆ιετέλεσε Πρόεδρος του IEEE Computational Intelligence Society και του European Control Association. Ο Καθηγητής Μάριος Πολυκάρπου ήταν ο πρώτος Κύπριος που έχει βραβευθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση µε το European Research Council (ERC) Advanced Grant.

Αντώνης Αντωνίου
Ο καθηγητής Αντωνίου απέκτησε διδακτορικό στη Γενετική Επιδηµιολογία από το Πανεπιστήµιο του Cambridge το 2001. Το 2017 προήχθη στη θέση του καθηγητή Πρόβλεψης του Κινδύνου Καρκίνου στο ίδιο Πανεπιστήµιο. Η έρευνα του καθηγητή Αντωνίου επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και εφαρµογή τεχνικών στατιστικής µοντελοποίησης για την αντιµετώπιση κλινικών ζητηµάτων, καθώς και στην ανάπτυξη εργαλείων πρόβλεψης κινδύνου που χρησιµοποιούνται στην κλινική πρακτική. Σε αυτό το πλαίσιο, ο καθηγητής Αντωνίου και η ερευνητική του οµάδα ανέπτυξαν µια νέα µέθοδο που µπορεί να προβλέψει έγκαιρα τον κίνδυνο µιας γυναίκας να εµφανίσει καρκίνο του µαστού. Η µέθοδος συνδυάζει εκατοντάδες γενετικούς δείκτες (περίπου τριακόσια γονίδια) µε το οικογενειακό ιστορικό και άλλες πληροφορίες, όπως το βάρος της γυναίκας και ο τρόπος ζωής της, για να κάνει την πιο ολοκληρωµένη µέχρι σήµερα αξιολόγηση του µελλοντικού κινδύνου. Εκτός από τον µαστό, το τεστ µπορεί να αξιολογήσει τον κίνδυνο και για καρκίνο των ωοθηκών. 
 

ΑΘΛΗΤΗΣ 
Μάριος Γεωργίου 
Για άλλη µια χρονιά ο Μάριος Γεωργίου διατηρήθηκε σε καλό επίπεδο επιδόσεων στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2019. Έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση και την παρουσία του στους επόµενους Ολυµπιακούς Αγώνες, στο Τόκυο το 2020, ο Κύπριος αθλητής της γυµναστικής κατέκτησε, αρχικά, τον περασµένο Απρίλιο το χάλκινο µετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα, στο σύνθετο ατοµικό, επιβεβαιώνοντας στη συνέχεια την καλή αγωνιστική του κατάσταση µε την κατάκτηση του αργυρού µεταλλίου στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ τον περασµένο Ιούνιο. Τον Οκτώβριο, αν και αγωνίστηκε µε πρόβληµα τραυµατισµού, στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Ενόργανης Γυµναστικής της Στουτγκάρδης, εξασφάλισε την πρόκρισή του σε Ολυµπιακούς Αγώνες για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Ανδρέας Μακρής 
Τον περασµένο Μάιο ο Ανδρέας Μακρής έγινε ο τρίτος στη σειρά Κύπριος αθλητής και δεύτερος από το άθληµα της σκοποβολής ο οποίος εξασφάλισε τη συµµετοχή του στην Ολυµπιάδα του Τόκυο. Συµµετοχή η οποία ήρθε µε πανηγυρικό τρόπο αφού µετά από µια συγκλονιστική διεκδίκηση της πρωτιάς στον τελικό του τραπ, στο Παγκόσµιο Κύπελλο της Κορέας, ο εικοσιοχτάχρονος Κύπριος σκοπευτής επικράτησε σε shoot-off αγώνα του Άγγλου Κόουαρτ Χόλεϊ. Για τον Ανδρέα Μακρή, η επιτυχία του περασµένου Μάη αποτελεί τη µεγαλύτερη της καριέρας του, µετά την τέταρτη θέση στο Παγκόσµιο Κύπελλο του 2018 στη Μάλτα. 

Απόστολος Παρέλλης
Στις 30 Σεπτεµβρίου 2019, ο Απόστολος Παρέλλης σηµείωσε µία από τις σπουδαιότερες επιτυχίες στην καριέρα του, συµµετέχοντας στον τελικό του Παγκοσµίου Πρωταθλήµατος Στίβου στην Ντόχα. Αγωνιζόµενος στον τελικό της δισκοβολίας κατέγραψε µια τριπλή επιτυχία. Ρίχνοντας τον δίσκο του στα εξήντα έξι µέτρα και τριάντα δύο εκατοστά, κατετάγη πέµπτος αθλητής στον κόσµο, κατέρριψε το δικό του παγκύπριο ρεκόρ (65,69 το προηγούµενο) και την ίδια ώρα εξασφάλισε το όριο της πρόκρισης για τους Ολυµπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Για τον Απόστολο Παρέλλη ήταν µάλιστα η πρώτη φορά που πετύχαινε επίδοση πάνω από τα εξήντα έξι µέτρα. Με την εξασφάλιση ολυµπιακού ορίου ο Απόστολος Παρέλλης θα λάβει µέρος για τρίτη φορά σε Ολυµπιακούς Αγώνες, µετά τις Ολυµπιάδες στο Λονδίνο και στο Ρίο.

Μίλαν Τραΐκοβιτς
Εντός του 2019 ο Μίλαν Τραΐκοβιτς κατέγραψε τη µεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του, κάνοντας αίσθηση στην Ευρώπη, µε την πρώτη θέση και το χρυσό µετάλλιο στην κούρσα των εξήντα µέτρων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθληµα Κλειστού Στίβου στη Γλασκώβη. Κορυφαία επιτυχία και για τον κυπριακό αθλητισµό γενικότερα, αφού αποτελεί το πρώτο χρυσό µετάλλιο για την Κύπρο σε διοργάνωση κλειστού στίβου. Λίγους µήνες αργότερα, τον Οκτώβριο, στο Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Στίβου στην Ντόχα, ο Μίλαν Τραΐκοβιτς προκρίθηκε στον τελικό των εκατό δέκα µέτρων µε εµπόδια, εξασφαλίζοντας παράλληλα την πρόκρισή του για την Ολυµπιάδα του Τόκυο, τερµατίζοντας στον τελικό στην όγδοη θέση.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ
Γιωργής Τσουρής 
Ο Γιωργής Τσουρής γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1986. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών και της Ανωτέρας Σχολής ∆ραµατικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. ∆ιετέλεσε επίσης µέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων για πέντε χρόνια. Εργάστηκε ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας σε δεκαοχτώ παραγωγές, καθώς και σε έξι παραγωγές του Θεατρικού Οργανισµού Κύπρου. Το καλοκαίρι του 2016 συµµετείχε για έβδοµη φορά στο Φεστιβάλ της Επιδαύρου, στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιµούλη. Πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Ο Αλαβροστοισειώτης» σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου για το Ελληνικό Φεστιβάλ (Πειραιώς 260). Έχει ιδρύσει την εταιρεία Θεάτρου MA NON TROPPO. Ως τραγουδιστής πρωτοεµφανίστηκε στη µουσική παράσταση του Γιώργου Θεοφάνους «Τραγουδώ το νησί µου», η οποία παρουσιάστηκε στο Ηρώδειο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, και τον Φεβρουάριο του 2016 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο µε τίτλο «Καµένα τοστ και καληµέρες». Συµµετείχε και στην ταινία του Κώστα Χαραλάµπους «Luger».

Γιώργος Ιωαννίδης 
Γεννήθηκε στη Λάρνακα, παιδί προσφυγικής οικογένειας από την Αµµόχωστο. Η χορογράφος Αντιγόνη Τασουρή στάθηκε αρωγός του στα πρώτα του βήµατα, όταν εκπροσώπησε την Κύπρο στον ∆ιαγωνισµό Τραγουδιού της Junior Eurovision, σε ηλικία έντεκα ετών. Μαθητής ακόµα παρακολούθησε µαθήµατα χορού στο Laine Theatre Arts στο Λονδίνο µε πλήρη υποτροφία. Μετά την αποφοίτησή του συµµετείχε στο χορευτικό σχήµα του «Mamma Mia», που ανέβηκε στο Novello Theatre στο West End του Λονδίνου. Συµµετείχε επίσης στο «Grease», στο World Trade Centre στο Dubai, στο µιούζικαλ «Annie» στο Piccadilly Theatre στο West End του Λονδίνου και στο µιούζικαλ «An Officer and a Gentleman» που έκανε περιοδεία στο Ηνωµένο Βασίλειο. Επιλέχθηκε ως πρωταγωνιστής του µιούζικαλ για τη ζωή της Gloria Estefan, «On Your Feet». 

Γιώργος Πελλαπαϊσιώτης
Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που ζει και δραστηριοποιείται στη Νέα Υόρκη εδώ και είκοσι πέντε χρόνια. Από μικρός ανακάλυψε το ταλέντο του στη ζωγραφική, αν και στην αρχή της καριέρας του εργάστηκε στον οικονομικό τομέα. Παρόλα αυτά, γρήγορα αποφάσισε να ενδώσει στο πάθος του για δημιουργία και πήγε στη Νέα Υόρκη το 1995, όπου σπούδασε στο Parsons School of Design. Αρχικά, δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της μόδας, συνεργαζόμενος -μεταξύ άλλων- με τον Alexander McQueen και την Donna Karan. Αργότερα, μεταπήδησε στον χώρο της μουσικής, γράφοντας τραγούδια για ονόματα όπως η Lara Fabian και κτίζοντας συνεργασίες με γνωστά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μετά από χρόνια επιτυχημένης πορείας στην αμερικανική μεγαλούπολη, ο Γιώργος Πελλαπαϊσιώτης το 2019 αποφάσισε να πραγματοποιήσει στην Κύπρο την πρώτη του προσωπική έκθεση ζωγραφικής υπό τον τίτλο «Beyond & Sexual Orientation», η οποία πραγματεύεται θέματα όπως η συμπεριφορά της κοινωνίας σε άτομα με διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα και η ανισότητα των φύλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι επίσης δημιουργικός διευθυντής της Music Candy, ενώ έχει συνθέσει μουσική αποκλειστικά για το BBC, το CNN (τη μουσική για την εκπομπή «Piers Morgan Live» που μεταδίδεται ζωντανά σε διακόσιες δέκα χώρες σε όλο τον κόσμο) και το FOX TV, ενώ δύο δημιουργίες του έχουν παρουσιαστεί τόσο από το Metropolitan Museum of Arts της Νέας Υόρκης όσο και από το μουσείο Victoria&Albert του Λονδίνου.

Ηρακλής Παπαχρίστου
Ιδρυτής του Eraclis Papachristou Architects, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης, αποφοιτώντας το 1995. Ακολούθησε µεταπτυχιακές σπουδές στο Αρχιτεκτονικό Σχέδιο στο University College London (Bartlett). Αφότου εργάστηκε για δύο χρόνια σε άλλη εταιρεία, το 1998 ίδρυσε τη δική του και από τότε έχει αναλάβει µια πλειάδα από εργασίες που τον κατέστησαν έναν από τους δυνατότερους του είδους του στο νησί. Κτήριά του έχουν βραβευτεί ουκ ολίγες φορές, ενώ βρέθηκε αρκετές φορές υποψήφιος για το Mies van der Rohe Prize και εκπροσώπησε πολλές φορές την Κύπρο στην Biennale Βενετίας. Ανάµεσα στις πιο πρόσφατες δουλειές του είναι το UniHALLS και το UniHALLS Trinity, που αδιαµφισβήτητα συνέβαλαν στη ριζική αλλαγή του αρχιτεκτονικού προσώπου της Λευκωσίας.   

ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

ΕΙ∆ΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ


ΟΡΟΙ ΑΝΑ∆ΕΙΞΗΣ
1. Οι προτεινόµενοι Άντρες της Χρονιάς επιλέγονται κάθε χρόνο από τη συντακτική οµάδα του περιοδικού ΜΑΝ.
2. Για την ανάδειξη των «Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2020», σε κάθε κατηγορία ψηφίζουν παράλληλα δυο οµάδες εκλεκτόρων: 
Α) ∆ιακόσιοι αναγνώστες του περιοδικού οι οποίοι ψηφίζουν µέσω τηλεφωνικής συνέντευξης, διεξαγόµενης από γνωστή εταιρεία ερευνών,
Β) ∆ιακόσιες προσωπικότητες του επιχειρηµατικού, πολιτικού, εικαστικού, δηµοσιογραφικού και αθλητικού κόσµου της Κύπρου. 
3. Η βαρύτητα των δύο οµάδων για το τελικό αποτέλεσµα είναι 50%-50%.Τα ονόµατα των προσωπικοτήτων που ψηφίζουν κάθε χρόνο δηµοσιοποιούνται από το περιοδικό ΜΑΝ και αναρτώνται στην τελετή βράβευσης. Την τελική επεξεργασία των στοιχείων αναλαµβάνει η εταιρεία ερευνών Symmetron Research µε επίβλεψη του γνωστού ελεγκτικού οίκου Deloitte.
4. Εάν κάποιος αναδειχθεί «Τράπεζα Κύπρου Man of the Year» στην ίδια κατηγορία για δυο συνεχόµενες χρονιές, τότε δεν προτείνεται ως υποψήφιος για τρίτη συνεχόµενη χρονιά.
5. Υποψήφιοι µπορούν να είναι µόνο ενήλικοι άντρες, Κύπριοι στην καταγωγή ή µε κυπριακή υπηκοότητα, αλλά και όσοι ξεχωρίζουν για την πολύχρονη προσφορά τους στην κυπριακή κοινωνία και διέπρεψαν κατά την προηγούµενη χρονιά στον κλάδο ενασχόλησής τους. 
6. Η διοργανωτική αρχή που είναι η SppMedia Ltd, µαζί µε τη συνδιοργανώτρια Τράπεζα Κύπρου, µπορούν να βραβεύσουν εκτός διαδικασίας, µε τα βραβεία Τιµής Ένεκεν και Συνολικής Προσφοράς, οποιανδήποτε προσωπικότητα αξιολογηθεί για τη συνολική προσφορά της στη ζωή, την Κύπρο ή την ανθρωπότητα. 
7. H ανάδειξη του Man of the Year προκύπτει αυθόρµητα ως πρώτη ερώτηση σε όσους θα ψηφίσουν µέσω της τηλεφωνικής συνέντευξης και πριν απαντήσουν στις κατηγορίες των υποψηφίων.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση