ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Trump για τον έφηβο που πυροβόλησε 2 άτομα σε πορεία BLM: «Του επιτέθηκαν...»

Ο πρόεδρος κατηγόρησε επίσης την πολιτική αναταραχή για την «αριστερή πολιτική βία»

Ο Donald Trump υπερασπίστηκε τον Kyle Rittenhouse, τον 17χρονο υποστηρικτή του Trump που πυροβόλησε θανάσιμα δύο άτομα στην Kenosha, Wisconsin, την περασμένη εβδομάδα. Ο πρόεδρος κατηγόρησε επίσης την πολιτική αναταραχή για την «αριστερή πολιτική βία».

Μιλώντας σε μια ενημέρωση του Λευκού Οίκου, ο Trump χαρακτήρισε την επίθεση του Rittenhouse στην διαδήλωση Black Lives Matter, που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά τον τραυματισμό του Jacob Blake, ενός άοπλου Μαύρου πατέρα από αστυνομικούς στην Kenosha «ενδιαφέρουσα κατάσταση».

«Προσπαθούσε να ξεφύγει από αυτούς, υποθέτω ... και έπεσε», ισχυρίστηκε ο Trump, επικαλούμενος βίντεο της επίθεσης στο Rittenhouse. «Και τότε του επιτέθηκαν βίαια».

Ο πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι ο έφηβος, ο οποίος μετέφερε όπλο, «πιθανότατα θα είχε σκοτωθεί». «Ήταν σε πολύ μεγάλους μπελάδες. Πιθανότατα θα είχε σκοτωθεί, αλλά είναι υπό διερεύνηση»

Ο Rittenhouse, ο οποίος ζει 20 μίλια μακριά στην Αντιόχεια του Ιλλινόις, ήταν μεταξύ πολλών που πήγαν στη διαμαρτυρία της Kenosha με πυροβόλα όπλα, ισχυριζόμενοι ότι ήθελαν να «προστατεύσουν» τη δημόσια ιδιοκτησία.

Τα βίντεο που γυρίστηκαν στη διαμαρτυρία δείχνουν ένα άτομο που φαίνεται να είναι ο Rittenhouse που φέρει ένα ημιαυτόματο όπλο. Ο ένοπλος σκοντάφτει και στη συνέχεια φαίνεται να πυροβολεί δύο διαδηλωτές που τον αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια περπατά στους αστυνομικούς με τα χέρια υψωμένα καθώς οι παρευρισκόμενοι φωνάζουν στην αστυνομία ότι οι άνθρωποι πυροβολήθηκαν.

Ο Anthony Huber, 26 ετών και ο Joseph Rosenbaum, 36 ετών, ήταν τα δύο του θύματα. Ένας εθελοντής γιατρός, ο 26χρονος Gaige Grosskreutz, τραυματίστηκε στο χέρι.

Οι διαμαρτυρίες ξέσπασαν για πρώτη φορά στην Kenosha, αφού η αστυνομία πυροβόλησε τον Blake τουλάχιστον επτά φορές στην πλάτη στις 23 Αυγούστου καθώς έφευγε από τους αξιωματικούς και προς ένα παρκαρισμένο SUV που είχε τα τρία παιδιά του μέσα. Οι πυροβολισμοί άφησαν τον Blake παράλυτο από τη μέση προς τα κάτω.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Trump  |  έφηβος  |  πυροβολισμός  |  νεκροί  |  Kenosha  |  BLM  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS