ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Trump vs Biden: Αλληλοκατηγορούνται για τη βία

Δύο μήνες πριν τις εκλογές, ο Donald Trump και ο Joe Bidden αλληλοκατηγορούνται για τη βία

Τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικής Ασφαλείας θα συστήσουν κοινό επιχειρησιακό κέντρο που θα διενεργεί έρευνες σχετικά με τις "ταραχές που προκαλεί η αριστερά" στις ΗΠΑ, δήλωσε τη Δευτέρα 31/8 ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, κατηγορώντας τον Δημοκρατικό αντίπαλό του στις εκλογές του Νοεμβρίου, τον Joe Biden, ότι προσφέρει ηθική υποστήριξη σε ταραχοποιά στοιχεία και βανδάλους.

Ο Trump, συνεχίζοντας - δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές - να προβάλλει την εικόνα του προέδρου που είναι "σκληρός έναντι του εγκλήματος", τόνισε ότι πάνω από 200 άνθρωποι συνελήφθησαν για τις ταραχές των τελευταίων ημερών, ανάμεσά τους 100 στο Πόρτλαντ, στην πολιτεία Ορεγκον.

"Στην Αμερική, δεν θα παραδοθούμε ποτέ στην οχλοκρατία διότι όταν επικρατεί ο όχλος η δημοκρατία είναι όντως νεκρή", είπε ο Trump κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Απειλεί να επεκτείνει την εμπλοκή ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο Πόρτλαντ, όπου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε το Σαββατοκύριακο σε χαοτικές διαδηλώσεις και ταραχές. Φέρεται να ήταν οπαδός του Trump.

Σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος θα ταξιδέψει στην πολιτεία Ουισκόνσιν, όπου λευκός αστυνομικός πυροβόλησε στην πλάτη μαύρο πατέρα την περασμένη εβδομάδα, πυροδοτώντας πολυήμερες διαδηλώσεις και ταραχές. Στις ταραχές αυτές 17χρονος, που πιστεύεται πως ανήκε σε ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση, σκότωσε δύο ανθρώπους. Αναφέρθηκαν πολλές λεηλασίες και εμπρησμοί. Ο Trump δεν προβλέπεται να συναντηθεί με την οικογένεια του Jacob Blake, του Αφροαμερικανού που τραυματίστηκε σοβαρά από τον λευκό αστυνομικό στην πόλη Κενόσα, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του.

Ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν, ο Δημοκρατικός Tony Evers, ζήτησε δημόσια από τον Τrump να μην πάει στην πολιτεία του. "Ανησυχώ ότι η παρουσία σας θα εμποδίσει την επούλωση των πληγών μας", είπε ο κυβερνήτης.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους κατηγορούν τον Τrump. Ο Biden τόνισε ότι Πρόεδρος είναι σήμερα ο Τrump, άρα η ευθύνη του ανήκει. Ωστόσο, φάνηκε να αναγνωρίζει έμμεσα πως πρέπει να καταδικάσει τη βία πιο απερίφραστα.

Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ, ο Ted Wheeler, κατηγόρησε τον Τrump για τη βία στην πόλη του, λέγοντας προχθές Κυριακή πως ο πρόεδρος "δημιούργησε" το "μίσος" και τον "διχασμό".

Ο Biden, σε εμφάνισή του στο Πίτσμπεργκ, επισήμανε πως ο μεγιστάνας στον Λευκό Οίκο υποκινεί τη βία και ενισχύει τον σοβινισμό των λευκών. "Αν ήμουν εγώ πρόεδρος σήμερα, η χώρα θα ήταν ασφαλέστερη και θα βλέπαμε πολύ λιγότερη βία", είπε ο Biden. Εξέφρασε την υποστήριξή του στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και καταδίκασε τις λεηλασίες, αμυνόμενος μετά τις επικρίσεις συντηρητικών σχολιαστών που ερίζουν ότι αντιμετωπίζει με συμπάθεια τους ταραχοποιούς.

"Οι ταραχές δεν είναι διαδηλώσεις, οι λεηλασίες δεν είναι διαδηλώσεις, οι εμπρησμοί δεν είναι διαδηλώσεις. Είναι ανομία, καθαρά και ξάστερα", σημείωσε ο Biden. "Καίνε φωτιές, κι έχουμε έναν πρόεδρο που ρίχνει λάδι στις φλόγες (...) Δεν πρέπει να καίμε, πρέπει να οικοδομούμε" πρόσθεσε αποκαλώντας τον Τrump "τοξική παρουσία" που "δηλητηριάζει τη δημοκρατία μας".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Joe Biden (@joebiden) on

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X