ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Vanessa Pappas: Η Ελληνοαυστραλή γενική διευθύντρια του TikTok

«Δεν υπήρχε άλλη πλατφόρμα τόσο φιλική και άμεση στη χρήση της από κινητό τηλέφωνο.»

H Vanessa Pappas είναι η Ελληνικής καταγωγής γενική διευθύντρια του TikTok από τον Ιανουάριο του 2019. Σε συνέντευξή της στο Marie Claire αποκαλύπτει ότι το πρώτο βίντεο που είδε στο TikTok ήταν ένας άνδρας ντυμένος με ένα χαρτοκιβώτιο να τριγυρίζει μέσα στο σπίτι του σαν καβούρι. «Ήταν αξιομνημόνευτο, προφανώς» τονίζει.

Η 40χρονη Ελληνοαυστραλή Vanessa Pappas εργαζόταν προηγουμένως σαν υψηλόβαθμο στέλεχος στο YouTube μέχρι που το 2018 πήρε την δύσκολη απόφαση να αποδεχτεί την πρόκληση της πλατφόρμας που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Generation Z. Έτσι μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της, 2,5 ετών και 6 μηνών μετακόμισε από την Νέα Υόρκη στο στο Λος Άντζελες. Ξεκίνησε ως σύμβουλος Στρατηγικής για την ByteDance (τη μητρική εταιρεία του TikTok) και στην συνέχεια σκαρφάλωσε στην διευθυντική θέση που κατέχει τώρα.

«Δεν υπήρχε άλλη πλατφόρμα τόσο φιλική και άμεση στη χρήση της από κινητό τηλέφωνο. Το TikTok έκανε αυτή την υπόσχεση πραγματικότητα», δήλωσε στο Marie Claire.

Μέσα από την πλατφόρμα αυτή κατάλαβε ότι οι νέοι εκφράζουν την δημιουργικότητά τους ενώ δεν λείπει και η ποικιλομορφία που σε αντίθεση με τον Instagram τα πάντα είναι τέλεια. Αντιλήφθηκε ότι σε αυτή την εφαρμογή δεν χρειάζεται να δείξεις τον καλύτερό σου εαυτό – χρειάζεται μόνο να δείξεις τον εαυτό σου. «Αυτό που συνέβη το 2019 είναι ότι το cringe (ντροπιαστικό) έγινε cool. Ξαφνικά, ήταν εντάξει να μην είσαι τέλειος. Δεν χρειαζόταν να ωραιοποιείς κάτι για να φαίνεται σαν να διασκεδάζεις ενώ μπορούσες απλά να διασκεδάσεις» αναφέρει η Pappas.

«Η Vanessa όχι μόνο εμψυχώνει χωρίς δεύτερη σκέψη τους συνεργάτες της, αλλά είναι πάντα ανοιχτή σε διαφορετικούς τρόπους σκέψεις, περιμένοντας μάλιστα από όλη την ομάδα της να κάνει το ίδιο», λέει γι’ αυτήν ο Greg Justice, διευθυντής Προγραμματισμού Περιεχομένου στο TikTok.

Μόνο σε έξι μήνες -μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Μαρτίου 2020- οι μηνιαίοι χρήστες διπλασιάστηκαν στο TikTok και αυτό συνέβει κυρίως επειδή η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή μπορεί γρήγορα να καταλάβει το τι ακριβώς είναι αυτό που θέλουν οι χρήστες. Όταν για παράδειγμα παρατήρησε ότι πολλοί χάκαραν το λογισμικό της εφαρμογής για να προσθέτουν κείμενο στα βίντεό τους, οι τεχνικοί του TikTok ανέπτυξαν άμεσα ανάλογο εργαλείο.

Αναμφίβολα η Vanessa Pappas αυτή την περίοδο που βρίσκεται στο τιμόνι του TikTok έχει να αντιμετωπίσει πολλά ένα από αυτά και η αβεβαιότητα που υπάρχει από τότε που ο Trump ανακοίνωσε την απαγόρευση της εφαρμογής στις ΗΠΑ για λόγους εθνικής ασφάλειας.
Πάντως η Pappas αρνείται ότι η κινεζική κυβέρνηση χρησιμοποιεί την εφαρμογή για να συλλέγει δεδομένα των Αμερικανών χρηστών.

Με πληροφορίες από marieclaire

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X