ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Viral το βίντεο με τον Ερντογάν που άφησε όρθια την Ursula von der Leyen

newsroom must

Aντιδράσεις και σχόλια προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης Ταγίπ Ερντογάν, Σαρλ Μισέλ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Τουρκία με τους δύο πρώτους να εμφανίζονται τουλάχιστον αγενείς.

Όπως καταγράφηκε και στο  βίντεο το οποίο κάνει τον γύρο του κόσμου η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν στέκεται όρθια μπροστά στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, καθώς δεν είχε θέση για εκείνη στην αίθουσα συσκέψεων στο προεδρικό μέγαρο της Τουρκίας.

Στο βίντεο φαίνονται ο Μισέλ και ο Ερντογάν να κάθονται στις δύο πολυθρόνες, ενώ η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν στέκεται όρθια και αμήχανη, κοιτάζοντάς τους και χωρίς να γνωρίζει που θα καθίσει η ίδια. Επίσης ακούγεται ένα «εχμ» στο βίντεο, μέχρι και τη στιγμή που "βρέθηκε" η λύση και κάθησε σε έναν καναπέ, περίπου 12 μέτρα μακριά και απέναντι από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σύμφωνα με το διπλωματικό πρωτόκολλο βρίσκεται χαμηλότερα στην ιεραρχία.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δεν έκανε καμία κίνηση στο να παραχωρήσει τη θέση του στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι αντιδράσεις
Η Ολλανδέζα ευρωβουλευτής Sophie in ‘t Veld παρατήρησε ότι σε προηγούμενες συναντήσεις του Τούρκου προέδρου με Ευρωπαίους επικεφαλής, όταν αυτοί ήταν άνδρες, οι τρεις ηγέτες κάθοντας σε «ισοδύναμες θέσεις» με τις καρέκλες δίπλα – δίπλα. «Δεν ήταν τυχαίο, ήταν σκόπιμο», έγραψε στο Twitter, ενώ σε άλλη ανάρτησή της επισημαίνει το γεγονός ότι ο Μισέλ δεν παραχώρησε τη δική του θέση.

Το περιστατικό περιέγραψε το Politico με τον δικό του τρόπο. «Ähm...». Αυτή ήταν η δυσαρεστημένη έκφραση της Ουρσούλας Φον ντεν Λάιεν -ένα umm στα αγγλικά που μεταφράστηκε ως «συγγνώμη» διασταυρωμένη με «τι στο καλό κάνεις;»- που τα είπε όλα, καθώς η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Επιτροπής έλαβε αντιμετώπιση δεύτερης κατηγορίας στην επίσημη επίσκεψή της στην Άγκυρα. Καθώς οι άνδρες ομόλογοί της, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, πήγαν να πάρουν τις θέσεις τους δίπλα-δίπλα στο προεδρικό παλάτι την Τρίτη, ενώ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποβιβάστηκε σε αντικοινωνικές αποστάσεις – και αφέθηκε να καθίσει σε ένα όχι και τόσο κοντινό καναπέ.

Οι υποστηρικτές του Ερντογάν ανέφεραν ότι το περιστατικό δεν σηματοδοτούσε ότι η θέση και τα δικαιώματα των γυναικών υποβαθμίζονται.
Η πρόεδρος της Κομισιόν δεν έκανε καμία δήλωση για το συμβάν, αλλά την ίδια ώρα εξέφρασε την ανησυχία της για το ιστορικό της Τουρκίας σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση