ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Woman Power: 5 γυναίκες που μας βάζουν τα γυαλιά, στο must Αυγούστου

Είναι επιχειρηματίες, μητέρες, σύζυγοι και πάνω απ’ όλα άνθρωποι με υψηλό ήθος που δείχνουν στη χώρα μας τον δρόμο για το αύριο

Η κ. Λένια Αθανασίου Φιλίππου είναι η γυναίκα που βρίσκεται πίσω από ένα από τα πιο γνωστά και επιτυχημένα εστιατόρια για ψάρια και θαλασσινά της Κύπρου, «Το Περιγιάλι» στο Λατσί.

Από μικρό κορίτσι η Μαρία Καπόνα βοηθούσε τη μητέρα της στην παρασκευή χαλουμιού. Σήμερα διατηρεί ένα μικρό τυροκομείο-πρότυπο στη Δρούσεια της Πάφου όπου μεγαλώνει τα έξι της παιδιά.

Η κ. Μηλίτσα Γιασεμή αν και έμαθε κοπτική- ραπτική, εργάστηκε σε εργοστάσιο ρούχων και κατάστημα παπουτσιών, το ταλέντο της στη μαγειρική και οι ηγετικές της ικανότητες την οδήγησαν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια να είναι η «αρχηγός», όπως χαρακτηριστικά λέει αστειευόμενη, της γνωστής παραδοσιακής ταβέρνας «Ο ποταμός της Μηλίτσας» στο Καμπί του Φαρμακά.

Το μικρό όνομα της Νίκης Αγαθαγγέλου αποτελεί ένα επιτυχημένο brand name της Κύπρου ενώ η ίδια έχει ταυτιστεί με τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού. Η δημιουργός της εταιρείας «Τα σπιτικά της Νίκης», είναι η γυναίκα που έβγαλε πρώτη το κυπριακό γλυκό του κουταλιού στο εμπόριο, σε Κύπρο και εξωτερικό, διατηρώντας σήμερα τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής του είδους στη χώρα μας.

H Μάρλε Μούντης από το 2017 μαζί με τη μητέρα της, τη γνωστή σε όλους μας κ. Κίκα Μούντης, δημιούργησαν το αγαπημένο Kika's Garden στην Καλλέπεια της Πάφου, σερβίροντας εξαιρετικό κυπριακό brunch στη βεράντα του σπιτιού τους, με προϊόντα δικά τους κι από ντόπιους παραγωγούς.

Οι 5 αυτές γυναίκες είναι σύγχρονες, αυτοδημιούργητες επιχειρηματίες που επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν στην αγροτική Κύπρο. Είναι επιχειρηματίες, μητέρες, σύζυγοι και πάνω απ’ όλα άνθρωποι με υψηλό ήθος που δείχνουν στη χώρα μας τον δρόμο για το αύριο. 

Στο τεύχος Αυγούστου, που κυκλοφορεί 1/8 με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γνωρίζουμε καλύτερα τις 5 αυτές γυναίκες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση