ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Χωρίς επιπλέον χαλαρώσεις η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ανησυχία για την επιδημιολογική κατάσταση

Δεν πρόκειται να αλλάξει οτιδήποτε σχετικά με την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα, όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοιου. Αυτό δήλωσε στο 24news η Μαργαρίτα Κυριάκου, Λειτουργός τύπου Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας πως υπάρχουν τα διατάγματα και οι οδηγίες, τα οποία ισχύουν και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, η κα. Κυριάκου ανέφερε: «Χωρίς αλλαγές στο διάταγμα η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα».

Η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως ανησυχεί την Κυβέρνηση και την επιδημιολογική ομάδα και όπως μας αναφέρθηκε είναι σημαντικό τα μέτρα να τηρούνται πιστά από όλους.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, η αστυνόμευση κυρίως στη Λεμεσό θα είναι αυξημένη, μετά και τη διαπίστωση πως η διασπορά του ιού στην πόλη είναι ανησυχητική.

 

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, κ. Λευτέρη Κυριάκου, ο οποίος μίλησε την 1η Μαρτίου στο 24news, μέλη της Αστυνομίας αναμένεται να περιπολούν πλατείες και χώρους όπου τα προηγούμενα χρόνια διοργανώνονταν εκδηλώσεις και σύχναζαν πολίτες για την συγκεκριμένη μέρα, με σκοπό την αποτροπή οποιασδήποτε συνάθροισης.

Ως γνωστό και βάσει διατάγματος, απαγορεύονται οι διοργάνωση εκδηλώσεων και η μεγάλες συναθροίσεις, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους.

Ήδη καταρτίστηκε επιχειρησιακό πλάνο και δόθηκαν οδηγίες προς τα μέλη της Δύναμης ώστε να αυξηθούν και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε συγκεκριμένα σημεία όπου εντοπίζεται συρροή κρουσμάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτή η μέθοδος ακολουθείτο πάντα και σε όλες τις επαρχίες και πόλεις ανά το Παγκύπριο όπου εντοπίζονταν αυξημένα κρούσματα. Από πλευράς ελέγχων της Αστυνομίας, δίνεται περισσότερη έμφαση και γίνονται εντατικότεροι έλεγχοι, ακολουθώντας πάντα τις εκτιμήσεις της επιδημιολογικής ομάδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού κ. Λευτέρη Κυριάκου, το αρμόδιο κλιμάκιο της Δύναμης που διενεργεί ελέγχους, ενισχύθηκε και από άλλα μέλη της Αστυνομίας αλλά και από μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Επίσης, από 20 που ήταν μέχρι τώρα τα περίπολα στην πόλη, έχουν αυξηθεί σε 35 με σκοπό τον εντοπισμό των «κρουσμάτων» παρακοής των διαταγμάτων.

Πηγή: 24news

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση