ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Χωρίς lockdown συνεχίζει η Σουηδία

Πώς αντιδράει ο κόσμος

Δεν προχωρεί σε lockdown των 10,2 εκατομμυρίων πολιτών της η Σουηδία.

Η κυβέρνηση έδωσε οδηγίες στους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι εάν γίνεται και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους σε χώρους με πολύ κόσμο όπως εστιατόρια και μπαρ.

Αντί να το επιβάλει με ένα lockdown συμπεριφέρεται στους πολίτες σαν ενήλικες για να πειθαρχήσουν. Σε αντίθεση με τις γειτονικές της χώρες όπως η Δανία και η Φιλανδία που έλαβαν αυστηρά μέτρα για την πανδημία εξαρχής.

Αυτό προκαλεί ανησυχία στις γειτονικές χώρες και ένας Δανός δημοσιογράφος δήλωσε ότι η συμπεριφορά της Σουηδίας μοιάζει με ταινία τρόμου.

Η Δανία έχει 5,819 κρούσματα και 247 θανάτους ενώ σχεδιάζει να ανοίξει τα σχολεία και πάλι στις 15 Απριλίου. Η Νορβηγία με 6.314 κρούσματα και 113 θανάτους θα ανοίξει τα νηπιαγωγεία στις 20 Απριλίου και τα σχολεία μια εβδομάδα αργότερα. Η Φινλανδία, εν τω μεταξύ, έχει μόλις 2.769 κρούσματα και 48 θανάτους

Από την άλλη οι αριθμοί στην Σουηδία αυξάνονται γρήγορα με 10.151 κρούσματα και 887 θανάτους.

Το Vox αναφέρει ότι οι πολίτες νιώθουν σαν πειραματόζωα. «Δεν έδωσα τη συγκατάθεσή μου για αυτό το πείραμα», λέει η βιολόγος Cecilia Söderberg-Nauclér του Ινστιτούτου Karolinska. «Δεν ξέρω αν η οικογένειά μου και εγώ μπορούμε να μείνουμε σε μια χώρα που δεν προστατεύει τον πληθυσμό της»

Ο πρωθυπουργός της χώρας Stefan Löfven δηλώνει ότι αναγνωρίζουν την πανδημία και ακολουθούν τις συμβουλές των υγειονομικών αρχών. Ο ΠΟΥ εξάλλου δήλωσε στο Euronews ότι «κάθε χώρα αποφασίζει ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει, με βάση τη δική της κατάσταση και τα διάφορα στάδια που αντιμετωπίζει».

Στο Euronews μίλησε και ο Mardin Baban, 36 ετών από την Σουηδία δηλώνοντας ότι Πιστεύω ότι όλες οι χώρες έχουν διαφορετικά standards για να λάβουν υπόψη τους. Πιστεύω ότι η σουηδική κυβέρνηση, παράλληλα με τις αρχές, λαμβάνει τις απαραίτητες προφυλάξεις»

O Baban o οποίο τον τελευταίο καιρό εργάζεται από το σπίτι δήλωσε ότι «Την άλλη μέρα πολλά εστιατόρια και μπαρ ήταν σχεδόν γεμάτα, κάτι ήταν εκπληκτικό καθώς οι αρχές ήταν αρκετά σαφείς στο μήνυμά τους, λέγοντας στους ανθρώπους να αποφεύγουν τον συνωστισμό. Δεν θα έλεγα ότι οι δρόμοι είναι γεμάτοι, αλλά δεν ήταν και καθόλου άδειοι».

Από την άλλη ένας Αμερικανός που ζει στην Στοκχόλμη ο Jeff Mold δεν νιώθει ανησυχία με τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα. «Όσο οι άνθρωποι που είναι ευάλωτοι προστατεύονται επαρκώς από την έκθεση και φροντίζονται μετά την έκθεση, τότε φαίνεται σωστό να επιτρέπεται στους ανθρώπους να διεξάγουν κανονικά δραστηριότητες - εφ 'όσον γνωρίζουν βασικές κατευθυντήριες γραμμές. Έχω την αίσθηση ότι πολλοί δεν χρειάζεται να αναγκάζονται να συμπεριφέρονται ανάλογα, καθώς αισθάνονται μια κοινωνική ευθύνη και είναι γενικά καλά ενημερωμένοι για τους κινδύνους».

Και τελικά η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν πριν βελτιωθούν «Μας έχουν πει να περιμένουμε ότι οι θάνατοι θα αυξηθούν σε χιλιάδες τις επόμενες εβδομάδες».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση