ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Χριστούγεννα με μέτρα: Ετοιμάζουν σχέδιο με εισηγήσεις οι επιδημιολόγοι

Περιορισμοί και μετά τις 30 Νοεμβρίου

Το πλάνο με τους σχεδιασμούς ενόψει Χριστουγέννων επεξεργάζονται οι επιδημιολόγοι. Μάλιστα, τονίζουν ότι δεν πρέπει να έχουμε την εντύπωση ότι τα Χριστούγεννα θα είμαστε τελείως χαλαρά και χωρίς μέτρα. Αυτό αναφέρθηκε στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, που έδωσαν σήμερα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά τους σχεδιασμούς που γίνονται ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων,  ο Δρ Κωνσταντίνος Τσιούτης σημείωσε πως "ήδη φτιάχνουμε ένα σχέδιο για το πού μπορεί να πορευθούν τα πράγματα αυτά που θα εισηγηθούμε εμείς από τις 30 Νοεμβρίου και μετά. Ο ορίζοντας είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να είμαστε σε μια πολύ καλύτερη κατάσταση για ευνόητους λόγους και για κοινωνικούς και προσωπικούς και για οικονομικούς", ανέφερε, σημειώνοντας πως όλα αυτά εξαρτώνται από την τήρηση και εφαρμογή των μέτρων.

"Να μην διατηρούμε την εντύπωση ότι τα Χριστούγεννα θα είμαστε τελείως χαλαρά και χωρίς μέτρα. Σίγουρα θα υπάρχουν περιορισμοί. Θα είναι μια περίοδος εξαιρετικά υψηλού κινδύνου μετάδοσης με πολλές κοινωνικές συναθροίσεις, με πάρα πολλές επαφές, άρα μέτρα θα υπάρχουν και τότε, κυρίως σίγουρα στο θέμα των κοινωνικών συναθροίσεων, του μέγιστου αριθμού ατόμων κ.λπ.", ανέφερε.

Είπε πως ο φόβος ανά το παγκόσμιο είναι πως αυτή η περίοδος μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για ένα νέο κύμα.

Σε ό.τι αφορά τη Λευκωσία είπε πως "εμείς ως Επιτροπή δεν αποκλείουμε το να προτείνουμε οτιδήποτε", ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός lockdown συγκεκριμένων περιοχών, είπε πως δεν ξέρει αν θα ήταν εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο στην Κύπρο.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση