ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Υπόθεση «Ορέστης» - Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στη σορό της 8χρονης

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες στην «Κόκκινη Λίμνη» με το sonar για τελευταία ίσως φορά, καθώς από την Τρίτη 14 Μαΐου, αναμένεται ότι θα βρίσκεται, πλέον, εκτός Κύπρου.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής μας, Δημήτρης Λουκά, από την «Κόκκινη Λίμνη», οι απογευματινές έρευνες θα συνεχιστούν με την ρομποτική κάμερα, ενώ νωρίτερα ερευνήθηκαν τρία σημεία χωρίς αποτέλεσμα.

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στη σορό της 8χρονης

Η νεκροτομή επί της σορού της 8χρονης Elenas Natalia, κόρης της 36χρονης Livia Florentina Bunea, ολοκληρώθηκε στις 17:30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με ενημέρωση λήφθηκαν δείγματα τα οποία στάληκαν για ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Την νεκροτομή διενήργησε ο ιατροδικαστής Ανδρέας Μαρνερίδης στην παρουσία και της  ιατροδικαστού Αγγελικής Παπέττα.

Να θυμίσουμε ότι το πτώμα του άτυχου κοριτσιού εντοπίστηκε και ανασύρθηκε σε βαλίτσα την Κυριακή 5 Μάιου από την «Κόκκινη Λίμνη» στο Μιτσερό.

Τόνοι λάσπης και «ορατότης μηδέν»

Χθες οι έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Κύριο εμπόδιο των ερευνών οι τόνοι λάσπης που καθιστούν την ορατότητα στο βυθό της λίμνης μηδενική. Οι πληροφορίες από την ομάδα διεξαγωγής των ερευνών αναφέρουν ότι η λάσπη φτάνει μέχρι και πάνω από τη μέση του δύτη.

Αν η βαλίτσα δεν εντοπιστεί μέχρι σήμερα αναμένεται ότι οι έρευνες θα γίνονται με δύο δύτες ταυτόχρονα, καθώς η εταιρεία που συνδράμει τις έρευνες θα έχει στη διάθεση της άλλες δύο στολές.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες την Τρίτη φεύγει από την Κύπρο το σόναρ καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στις έρευνες.

Αν στην Κόκκινη λίμνη δεν εντοπιστεί η βαλίτσα εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του σόναρ.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστήριο

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και με αλεξίσφαιρο γιλέκο, οδηγήθηκε στο δικαστήριο ο 35χρονος, για προληπτικούς λόγους. Από έλεγχο στοιχείων πέρασαν και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, που καλύπτουν το γεγονός, σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας, Δημήτρη Λουκά.

Χωρίς δικηγόρο εμφανίστηκε, για άλλη μια φορά, ο 35χρονος. Στην υποβολή της δικαστού σε σχέση με το θέμα, απάντησε «μάλιστα, εντιμοτάτη».

Εκ μέρους της Αστυνομίας, ως μάρτυρας κατηγορίας, καταθέτει ο ανακριτής του ΤΑΕ Λευκωσίας, Ιωάννης Γιωρκάτζης, ο οποίος ανέγνωσε τα αδικήματα που διερευνώνται εναντίον του 35χρονου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής: φόνος εκ προμελέτης, απαγωγή με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου και βιασμός.

Ο κ. Γιωρκάτζης επανέλαβε ότι ο 35χρονος, ανακρινόμενος, παραδέχθηκε ότι τα θύματά του είναι τα επτά, τα οποία ομολόγησε. Όπως είπε ο κ. Γιωρκάτζης, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 450 καταθέσεις, έγιναν υποδείξεις σκηνών απ' όπου ο ύποπτος πήρε τα τσιμεντομπλόκ, ενώ αναμένεται η νεκροτομή στην σορό που εντοπίστηκε στην δεύτερη βαλίτσα για εξακρίβωση της ταυτότητας του θύματος.

Οι εξετάσεις για την καταγγελία για βιασμό είναι σε εξέλιξη, αν και ο ύποπτος αρνείται το βιασμό, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς, τους οποίους η Αστυνομία αξιολογεί..

Για τα πιο πάνω, η Αστυνομία αιτήθηκε την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης για άλλες οκτώ ημέρες, με τον ίδιο να απαντά πως «δεν έχω ένσταση, εντιμοτάτη», με την στάση του να παραμένει η ίδια, όπως και τις προηγούμενες φορές. Συγκεκριμένα, για άλλη μια φορά, εμφανίστηκε στο δικαστήριο ψύχραιμος και ανέκφραστος. 

Το δικαστήριο, τέλος, ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομία, για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του 35χρονου για άλλες οκτώ ημέρες.

Άλλο ένα προφίλ στο μικροσκόπιο

Μεγάλο ενδιαφέρον προκάλεσε η αναφορά στο δικαστήριο σε σχέση με άλλο ένα προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που χρησιμοποιούσε 35χρονος, κατά την διάρκεια της δράσης του.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο πρόκειται για το παλιό προφίλ της 36χρονης Livia Bunea από την Ρουμανία. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός υπόκειται σε εξονυχιστικό έλεγχο, για να φανεί κατά πόσον ο «Ορέστης» συνομιλούσε διαδικτυακά μαζί της και σε τι αφορούσαν οι συνομιλίες του με το θύμα του.

Καταγγελία βιασμού 19χρονης

Να θυμίσουμε ότι κατά την προηγούμενη προσαγωγή του στο Δικαστήριο στις 30 Απριλίου 2019 προέκυψε εναντίον του νέα υπόθεση αφού αλλοδαπή γυναίκα 19 ετών, κατήγγειλε τον 35χρονο για τον βιασμό της τον Σεπτέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, από τον Ανώτερο Υπαστυνόμο, Νεόφυτο Σιάηλο, Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, η νεαρή γυναίκα είχε φωτογραφηθεί από τον ύποπτο, ο οποίος προέβη, βάσει πάντοτε της καταγγελίας της, στην πράξη του βιασμού μέσα στο αυτοκίνητό του, όταν την συνάντησε και την παρέλαβε από το σπίτι της, για να της δείξει το φωτογραφικό υλικό.

Το περιστατικό, όπως αναφέρθηκε, συνέβη στην επαρχία Λευκωσίας, ενώ ο ύποπτος κινηματογραφούσε την άσεμνη πράξη με το κινητό του τηλέφωνο. Η ίδια προσπάθησε να αντισταθεί, φωνάζοντας, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρει.

Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, η νεαρή εκμυστηρεύτηκε το περιστατικό σε φιλικό της πρόσωπο, ενώ επικοινώνησε και με την πρώην σύζυγο του 35χρονου, στην οποία αποκάλυψε τα γεγονότα και παρέδωσε υλικό από τις συνομιλίες της με τον Ίλαρχο.

Μένει στις 7

Το ενδεχόμενο ο 35χρονος να έχει στο μακάβριο ενεργητικό του περισσότερα θύματα, εξετάζεται καθημερινά, με τον Μεταξά να υποβάλλεται καθημερινά σε ανάκριση. Παράλληλα, με την συμβολή του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξετάζονται ενδελεχώς οι ηλεκτρονικές συσκευές και τηλεφωνικές κάρτες του «Ορέστη», καθώς και τα προφίλ που χρησιμοποιούσε στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να προσεγγίζει τα υποψήφια θύματά του.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Αστυνομίας, δεν προκύπτει οποιοδήποτε στοιχείο που να φέρνει αλλαγές στην υπόθεση, η οποία, ωστόσο, δεν μπορεί να κλείσει, καθώς οι σοροί των δύο από τα επτά θύματα που ο ίδιος ομολόγησε, εξακολουθούν να αγνοούνται στον βυθό των λιμνών, σε Μιτσερό και Ξυλιάτο. 

ΠΗΓΗ: 24NEWS

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση