ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

10 και άλλα 3 ολοκαίνουργια βιβλία για να μπουν στη σακούλα του Άη Βασίλη

Ένα βιβλίο δεν είναι απλώς ένα δώρο, είναι ένα ταξίδι που αφήνει το αποτύπωμά του στις σελίδες της ψυχής μας.

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Είμαστε στην εκπνοή του χρόνου, ήδη το σπίτι είναι ντυμένο γιορτινά, ο καιρός όχι και τόσο χειμωνιάτικος αλλά ας είναι...Εμείς φτιάχνουμε λίστες για όσα πρέπει να προλάβουμε πριν ο χρόνος αλλάξει. Η λίστα των δώρων, είναι αυτή που θα μας δυσκολέψει περισσότερο από όλες τις άλλες γιατί, το κάθε δώρο πρέπει να είναι κάτι ιδιαίτερο για το κάθε αγαπημένο μας πρόσωπο. Αυτό που θα επιλέξουμε, ιδανικά, θα πρέπει να εκπλήξει ευχάριστα τον παραλήπτη του, να του αρέσει και να είναι κάτι που θα μιλήσει στην καρδιά του, θα τον κάνει να κρατήσει το δώρο μας ενθύμιο για πάντα. 

Το βιβλίο είναι ένα δώρο που μπορεί να ικανοποιήσει διάφορους τύπους ανθρώπων κάθε ηλικίας. Σε αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων, ας δημιουργήσουμε στιγμές που θα ζήσουν για πάντα. Ένα βιβλίο δεν είναι απλά ένα δώρο, είναι ένα ταξίδι που αφήνει το αποτύπωμά του στις σελίδες της ψυχής μας. Χαρίστε βιβλία και ανοίξτε παράθυρα με θέα μαγική, χαρίστε μοναδικά ταξίδια που κανείς δεν έχει ξανακάνει.

Χαρίστε βιβλία και ανοίξτε παράθυρα με θέα μαγική, χαρίστε μοναδικά ταξίδια που κανείς δεν έχει ξανακάνει

Πιο κάτω προτείνω βιβλία για μικρούς και μεγάλους, βιβλία που μόλις κυκλοφόρησαν, αλλά σε όλα τα βιβλιοπωλεία οι επιλογές είναι πολλές. Εξορμήστε λοιπόν στα βιβλιοπωλεία και χαρίστε ταξίδια, με εισητήριο τις λέξεις.

  1. Γιάνους Κορτσάκ, ο πατέρας των δικαιωμάτων του παιδιού, του Αντώνη Ζαρίντα, εκδόσεις Αλμύρα

Ο συγγραφέας Α. Ζαρίντας και ο εικονογράφος Γ. Θεοδωρίδης σε μια αρμονική αλληλουχία κειμένου και εικόνας παρουσιάζουν τη βιογραφία και το έργο του Κορτσάκ με συγκινητική απλότητα και ευαισθησία. Ο συγγραφέας εμπνευσμένος και ο ίδιος από το έργο του Κορτσάκ αλλά και την αγάπη του για τα παιδιά, προσπαθεί με τον δικό του τρόπο για έναν καλύτερο κόσμο, για χαρούμενα παιδιά. Η ιστορία αυτή που είναι κατάλληλη για παιδιά αλλά και για μεγάλους, δεν έχει χαρμόσυνο τέλος. Ωστόσο, κλείνει δεξιότεχνα με εξαιρετική γλυκύτητα και σεβασμό στα παιδιά, στις ευαισθησίες και στα συναισθήματά τους.

  1. Θέλω να γίνω YouTuber, Elena D. Net, εκδόσεις Τελεία

Ένα βιβλίο για παιδιά και όχι μόνο που βαρέθηκαν να ψάχνουν το τέλειο βίντεο με οδηγίες. Είναι ειδικά στα παιχνίδια και θέλουν να δείξουν όλες τις διαδικτυακές τους δεξιότητες. Θέλουν να δημιουργήσουν το δικό τους κανάλι. Αυτό είναι το τέλειο βιβλίο για όσους θέλουν να μάθουν τα πάντα για το διαδίκτυο και τους κανόνες του. Είναι ένα βιβλίο με συμβουλές και δραστηριότητες για να δημιουργήσουν οι επίδοξοι YouTubers το τέλειο κανάλι με επιτυχημένο περιεχόμενο.

  1. Μια θέση στον ήλιο, του Νίκου Αντωνίου, εκδόσεις Καστανιώτη

Βαθιά κάτω στη γη ζουν κάτι παράξενα πλάσματα, οι τάρταροι. Τα μάτια τους είναι πάντοτε κλειστά, αφού το βασίλειό τους είναι βυθισμένο στο απόλυτο σκοτάδι. Ο Ήρα, ένας ονειροπόλος τάρταρος, αναρωτιέται από πού έρχονται οι ρίζες των δέντρων και θέλει να εξερευνήσει τι μπορεί να υπάρχει πέρα από τον σκοτεινό τους κόσμο. Την επιθυμία του αυτή όμως δεν την κατανοούν όλοι και εξαγριώνονται με τις ερωτήσεις του. Η απόφασή του να εγκαταλείψει την ασφάλεια του βασιλείου θα τον οδηγήσει κυριολεκτικά από το σκοτάδι στο φως.

  1. Πουπέτ, Η γάτα που μισούσε τα Χριστούγεννα, της Δέσποινας Ηρακλέους, εκδόσεις Διάπλαση. 

Η Πουπέτ είναι η πιο πλούσια γάτα στον κόσμο, με δική της γυμνάστρια, στυλίστα και υπηρέτες. Ζει ευτυχισμένη σ’ έναν ψηλό πύργο με τη λαίδη Ρόζα Γουίδερντον. Μόνο τα Χριστούγεννα δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευτυχισμένη. Η Πουπέτ μισεί τα Χριστούγεννα! Αποφασίζει λοιπόν ότι πρέπει να ξεφορτωθεί τον Άγιο Βασίλη. Εκπαιδευμένες μέλισσες, σκυλιά, κροκόδειλοι στην πισίνα, φύλακες που μελετούν τριγωνομετρία για να πετύχουν τους ταράνδους – κι αυτά είναι μόνο ένα μέρος από το σχέδιό της. Τα φετινά Χριστούγεννα όμως θα ανακαλύψει κάτι που δεν περίμενε ποτέ.

 

  1. Ο βάτραχος Τζο, της Μαρίας Λοϊζίδου, εκδόσεις Τελεία 

Το μόνο που ήθελε ήταν να γράψει ένα "O". Κι όχι ένα οποιοδήποτε "O". Ένα "O" ολοστρόγγυλο που, αν το έγερνες λίγο στο πλάι, θα κυλούσε με χάρη από το τετράδιο. Μα αντί αυτού, εμφανιζόταν ένα "O", που άλλοτε είχε σπυριά και άλλοτε έμοιαζε με πατάτα. Μέχρι που η μαμά τής σύστησε τον βάτραχο Τζο στο δικό της κιτρινισμένο τετράδιο. Μια ιστορία για την αξία της προσπάθειας. Για όλα όσα μας φαντάζουν δύσκολα στα πρώτα μας βήματα.

 

  1. Η Λόλα και οι φίλοι της, της Φυτούλας Βακανά, εκδόσεις Τελεία 

Η μικρή Λόλα τα ξέρει όλα και δε διστάζει να κάνει επίδειξη των γνώσεών της με κάθε ευκαιρία! Κι ας την αποκαλούν οι συμμαθητές της «Λόλα Ξερόλα» πίσω από την πλάτη της.Το μόνο ίσως που δεν ξέρει είναι, γιατί ένα σύννεφο στρογγυλοκάθεται στο στήθος της όταν μένει ολομόναχη στο διάλειμμα...

 

  1. Το σπιρτόκουτο, της Δέσποινας Λιαράκου, εκδόσεις Καστανιώτη 

Ένα σπιρτόκουτο κι ένα τζιτζίκι, κάποιο απομεσήμερο καλοκαιριού, γίνονται τυχαία παιδικό παιχνίδι. Μπορεί άραγε κανείς να κλείσει κι άλλα πράγματα σ’ ένα τόσο μικρό κουτάκι; Η ηρωίδα αυτής της ιστορίας κλείνει στο δικό της τα πιο απίθανα πράγματα – αυτά που της αρέσουν πολύ κι άλλα που μπορεί να μην της αρέσουν διαίτερα. Μια μικρή ιστορία για όλα αυτά που κρύβουμε μέσα μας και νιώθουμε καλύτερα όταν τα εκφράζουμε.

 

  1. Η μαμά μου είναι αστροναύτης, της Μαρίας Α. Ιωάννου, εκδόσεις Τελεία 

Ένα βιβλίο γεμάτο φαντασία και χρώμα.Ένα βιβλίο για την αγάπη της μαμάς που φτάνει μέχρι το άπειρο κι ακόμα πάρα πέρα δίνοντας φτερά στη φαντασία αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται φτάνει να έχει κανείς αισιοδοξία και ανοιχτούς τους ορίζοντές του. Όλα είναι μπορετά φτάνει να το πιστέψεις!

 

  1. Ο σκύλος που τον φώναζαν Αίσωπο, της Έλενας Περικλέους, Εκδόσεις Τελεία 

Στο τρίτο βιβλίο της τριλογίας « Με τα μάτια ενός σκύλου» η Έλενα Περικλέους σαν ένας άλλος νέος Αίσωπος, μας χαρίζει ιστορίες που εμπνεύστηκε από τους σκύλους που πέρασαν από τη ζωή της και τα μαθήματα ζωής που πήρε από αυτούς. Ένα βιβλίο για μεγάλα παιδιά, εφήβους και ενήλικες με χιούμορ. Ένα βιβλίο για όλους όσους αγαπούν τα ζώα και γνωρίζουν πως η συνύπαρξη μαζί τους χαρίζει μαθήματα ζωής.

 10.  Με λένε Νίνα, της Γιόλας Δαμιανού-Παπαδοπούλου, Εκδόσεις Τελεία. 

Το παιδικό μυθιστόρημα της Γιόλας Δαμιανού -Παπαδοπούλου έχει γεννηθεί από μια πέρα για πέρα αληθινή ιστορία και αναφέρεται σε πραγματικούς ανθρώπους και ζώα αλλά και περιγράφει με συγκινητική ευαισθησία τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις τους. Καταφέρνει να θίξει θέματα μεγάλα όπως, η βία, η φιλοζωία, η διαφορετικότητα, η απώλεια, η υιοθεσία, η αίσθηση της ασφάλειας στην καθημερινότητά μας, οι προτεραιότητες στη ζωή, η αγάπη, η ενσυναίσθηση και η συμπερίληψη με τρόπο που τα παιδιά θα αγαπήσουν και θα κάνει τους μεγάλους να σκεφτούν πως τελικά ίσως να μην είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται μόνο σε παιδιά.

 11. Εσύ για σένα, του Λάκη Αργυρού, εκδόσεις Ευγνώμων 

Ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης. Ένα βιβλίο που καταφέρνει να ταξιδέψει τον αναγνώστη του στα μονοπάτια της ψυχής του. Να ανασκαλέψει στα βιώματά του, να θυμηθεί, να ανακαλύψει, ίσως για πρώτη φορά, πως η πορεία του στη ζωή τον οδήγησε σ’ αυτό το άτομο που είναι σήμερα και πως μπορεί να πάει πάρα κάτω τολμώντας να τεντώσει το χέρι, να σηκωθεί στις μύτες των ποδιών του και να φτάσει σ 'αυτό που δεν πίστευε ούτε στα πιο κρυφά του όνειρα.

 12. Οινολόγιο, του Βάσου Νικολάου, εκδόσεις Ευγνώμων

Το τέταρτο βιβλίο του συγγραφέα και η πρώτη του ποιητική συλλογή που εκδίδεται. Μια ιδιαίτερη ποιητική συλλογή σαν καλό κρασί που ξεσηκώνει τις αισθήσεις .Ύμνος στη λιτότητα και την αυθεντικότητα. Ταπεινό. Δίχως φανφάρες. Αφιλτράριστο. Με την αλήθεια του. Φωνάζει, όσο πιο ψιθυριστά γίνεται, το αναπόφευκτο τέλος.

13. Στην Άκρη του ορίζοντα, του Δημήτρη Παμπόρη, εκδόσεις Τελεία

Το δεύτερο ιστορικό μυθιστόρημα του Δ. Παμπόρη. Το πρώτο, Ο Ενετός της Αμμοχώστου συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα των επικρατέστερων έργων για τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας. Το δεύτερο βιβλίο του είναι εξίσου ένα συναρπαστικό ταξίδι με ήρωες των οποίων η ζωή ορίζεται από την αδάμαστη δύναμη του έρωτα, την αμοιβαία αφοσίωση της φιλίας και την ασίγαστη επιθυμία για δόξα και πλούτο.

Αναζητήστε τα βιβλία στα βιβλιοπωλεία Parga.

lasithiotakisa@sppmedia.com

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη: Τελευταία Ενημέρωση