ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Προτάσεις βιβλίων για τις καλοκαιρινές δραστηριότητες των παιδιών

Κάναμε μια έρευνα στα βιβλιοπωλεία για τα βιβλία δραστηριοτήτων για παιδιά και βρήκαμε μια εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία.

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Καλοκαίρι σημαίνει κόκκινα ζουμερά καρπούζια, παγωτά, γρανίτες... ζέστη, θάλασσα, μπάνια, βουνό και περιδιαβάσεις στη φύση, αναψυχή, διακοπές κι ανεμελιά. Μαγιό, ψάθινα καπέλα, μαντήλια που ανεμίζουν και χρωματιστές σαγιονάρες. Καλοκαίρι ακόμα σημαίνει φεστιβάλ, συναυλίες, υπαίθριες εκθέσεις τέχνης, θεατρικές παραστάσεις και...γαμήλιες τελετές.

Γενικά, το καλοκαίρι φέρνει μια αίσθηση χαράς και αισιοδοξίας, προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να χαλαρώσουμε, να απολαύσουμε τον ήλιο και να δημιουργήσουμε όμορφες αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν μια ζωή.

Όσοι έχουν παιδιά θα συμπληρώσουν πως καλοκαίρι σημαίνει και κλειστά σχολεία και παιδιά στο σπίτι που αναζητούν τρόπους να απασχοληθούν ευχάριστα και δημιουργικά.

Αναμφισβήτητα το καλοκαίρι είναι μια υπέροχη εποχή και για τα παιδιά μιας και αφού κλείσουν τα σχολεία έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουν περισσότερες δραστηριότητες της αρεσκείας τους.

Το καλοκαίρι παρέχει την ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν έξω, να εξερευνήσουν τη φύση, να ασχοληθούν με αθλητικές δραστηριότητες και να οργανώσουν ομαδικά παιχνίδια στα πάρκα της γειτονιάς τους. Η προσέγγιση της φύσης μπορεί να περιλαμβάνει εκδρομές σε βουνά, πάρκα ή παραλίες, όπου τα παιδιά μπορούν να ανακαλύψουν νέα πράγματα και να ασχοληθούν με οργανωμένες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, κολύμπι ή ψάρεμα.

Επιπλέον, το καλοκαίρι παρέχει ευκαιρίες για δημιουργικότητα και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Τα παιδιά μπορούν να εμπλακούν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, κατασκευές ή μουσική. Mπορούν να συμμετέχουν σε καλοκαιρινά προγράμματα κατασκήνωσης ή και καλοκαιρινών σχολείων, όπου μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες, να κάνουν νέους φίλους και να ζήσουν ξεχωριστές στιγμές.

Ακόμη και όσα παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εύκολα όλα τα παραπάνω, το καλοκαίρι εξακολουθεί να είναι η ιδανική εποχή για σπουδαία πράγματα όπως η σύνδεση των παιδιών με την οικογένειά τους. Μπορούν να περάσουν χρόνο με τους γονείς τους, τα αδέλφια τους, τον παππού και τη γιαγιά. Το βιβλίο, αναμφισβήτητα, είναι πάντα μια καλή αφορμή για να περάσουμε ποιοτικό και δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά, μάλιστα, κυκλοφορούν πολλά βιβλία δραστηριοτήτων στην αγορά για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Κάναμε μια έρευνα στα βιβλιοπωλεία για τα βιβλία δραστηριοτήτων για παιδιά και βρήκαμε μια εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία από πολλούς και διάφορους εκδότες. Ήταν αδύνατο να αναφερθούμε σε όλα εδώ έτσι, επιλέξαμε τα πιο κάτω, χωρίς να σημαίνει πως τα υπόλοιπα είναι υποδεέστερα, τα οποία μας ενθουσίασαν γιατί σε καμιά περίπτωση δεν θυμίζουν μάθημα αλλά υπόσχονται πολύ όμορφες διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας.

· Δημιουργικές διακοπές, iscool Παίζω, Σκέφτομαι, Μαθαίνω. Εκδόσεις Άγκυρα.

Η σειρά αποτελείται από τρεις τόμους και απευθύνεται σε παιδιά 3, 4, και 5 ετών τα οποία προετοιμάζονται να γράψουν, να αποκτήσουν τις πρώτες τους γνώσεις και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Με το βιβλίο αυτό παίζουν, ανακαλύπτουν και μαθαίνουν, ταξιδεύουν σ' έναν κόσμο γεμάτο χρώμα, γνώση και φαντασία! Μία εξαιρετική σειρά εκδόσεων με ευφάνταστες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μοναδικά σχεδιασμένη από την εκπαιδευτική ομάδα της iSCOOL, για την προσχολική ζωή!

· Το Μεγάλο μου βιβλίο, εκδόσεις Μίνωας

Η σειρά αυτή αποτελείται από δύο τόμους. Ο πρώτος είναι για το προνήπιο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-5 ετών και ο δεύτερος για το νηπιαγωγείο και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών. Πρόκειται για μια εξαιρετική σειρά που μεταδίδει στα παιδιά τη χαρά της μάθησης και της γνώσης, φέρνοντάς τα σε επαφή με τους αριθμούς, τα γράμματα, τα σχήματα, τα χρώματα και πολλά περισσότερα, μέσα από γεμάτες χρώμα και φαντασία εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Περιέχει πάνω από 120 δραστηριότητες και μπορεί να αξιοποιηθεί δημιουργικά τόσο από γονείς όσο και από εκπαιδευτικούς.

· Το πανηγύρι των γρίφων! Ένα καλοκαιρινό βιβλίο γεμάτο σπαζοκεφαλιές, αινίγματα και παιχνίδια λογικής. Εκδόσεις Σαββάλας.

Η σειρά αποτελείται από 4 τόμους για από:  την Α’ στη Β’ Δημοτικού, την Β’ στη Γ’, την Γ’ στη Δ’ και από την Δ’ στην Ε’ Δημοτικού. Τα βιβλία της σειράς αυτής έχουν στόχο να γεμίσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών. Κάθε δισέλιδο περιέχει πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες, για ατέλειωτες ώρες δημιουργικής απασχόλησης. Στο τέλος των βιβλίων υπάρχουν αναλυτικές οι απαντήσεις, έτσι ώστε το παιδί να μη μείνει με καμία απορία και αμφιβολία.

· Γριφοπαιχνιδίσματα. Για τον ελέυθερο χρόνο. Για το Σαββατοκύριακο. Για τις διακοπές. Εκδόσεις Σαββάλας.

Μια σειρά τριών βιβλίων γρίφων -Γριφοπαιχνιδίσματα, Γριφοπαιχνιδίσματα με εικόνες και Γριφοπαιχνιδίσματα με αριθμούς- για παιδιά δημοτικού που τα καλεί σε ένα ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο των γρίφων! Να λύσουν προβλήματα λογικής, να εξασκήσουν τη μνήμη και την παρατηρητικότητά τους, να αναπτύξουν τις μαθηματικές τους δεξιότητες, να παίξουν πρωτότυπα παιχνίδια, να διασχίσουν μαγικούς αριθμητικούς λαβυρίνθους αλλά κι άλλους, να εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους και να ακονίσουν το μυαλό τους.

· Έξυπνα καλοκαιρινά παιχνίδια. Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ένα βιβλίο που καλεί τα παιδιά να ακόνισουν το µυαλό τους µε πρωτότυπα παιχνίδια και σπαζοκεφαλιές: κουίζ, σταυρόλεξα, σουντόκου, κρυπτόλεξα και πολλές ακόµα δραστηριότητες για να απολαύσουν µε δηµιουργικό τρόπο τις καλοκαιρινές τους διακοπές!

· Παιχνίδια και δραστηριότητες για ξένοιαστες διακοπές. Εκδόσεις Μεταίχμιο

Λαβύρινθοι, κρυπτόλεξα και πολλά ακόμα παιχνίδια θα κρατήσουν στο παιδί συντροφιά στον ελεύθερο χρόνο του!

· 100 παιχνίδια για ευχάριστες ώρες στο ταξίδι. Εκδόσεις Μεταίχμιο

· 100 παιχνίδια για ευχάριστες ώρες στο αυτοκίνητο. Εκδόσεις Μεταίχμιο

Δυο βιβλία που υπόσχονται να δώσουν τέρμα στη γκρίνια και στη βαρεμάρα των παιδιών κατά τη διάρκεια των ταξιδιών χάρη στις ευχάριστες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν.

· Ανατριχίλες Ζωγραφιές και παιχνίδια. Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένα βιβλίο δραστηριοτήτων για να ξεδιπλώσει το παιδί το ταλέντο του στη ζωγραφική παρέα με μάγισσες, φαντάσματα και τέρατα.

Αναζητήστε τα βιβλία στο βιβλιοπωλείο Parga.

lasithiotakisa@sppmedia.com

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη: Τελευταία Ενημέρωση