ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λεοπάρ φόρεμα, cow-boy μποτάκια και χρυσά κοσμήματα
 

«Τα έξι κλειδιά για να ξεκλειδώσεις τον κόσμο»

Πόσα κλειδιά χρειάζονται άραγε για να ξεκλειδώσει κανείς τον κόσμο;

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη

«Τα έξι κλειδιά για να ξεκλειδώσεις τον κόσμο», Έλενα Περικλέους

Εκδόσεις Τελεία

Σελ. 138

Πόσα κλειδιά χρειάζονται άραγε για να ξεκλειδώσει κανείς τον κόσμο; Μεγάλο ερώτημα. Μα πρώτα από όλα, ας διερωτηθούμε αν ξεκλειδώνει αυτός ο κόσμος. Κι ας πούμε πως ξεκλειδώνει. Θέλουμε να τον ξεκλειδώσουμε; Πόσο σημαντικό είναι για τον καθένα από μας να ξεκλειδώσει τις πόρτες αυτού του κόσμου; Τι άραγε να κρύβεται πίσω από τις πόρτες; Ένας καλύτερος κόσμος; Ένας κόσμος Θαυμάτων ή Χαμένων Θαυμάτων; 

Η Έλενα Περικλέους σε συνέχεια, θα έλεγα, του προηγούμενού της βιβλίου, « Ο σκύλος που τον φώναζαν Αίσωπο»,συνεχίζει να μας χαρίζει φιλοσοφικά αποστάγματα, αυτή τη φορά βγαλμένα μέσα από παραμύθια. Η συγγραφέας μέσα από το έργο της φαίνεται πως διακατέχεται από χαρακτηριστικά που σπανίζουν στις μέρες μας. Η απλότητα και πρακτικότητα στη σκέψη, το χιούμορ και η άρνηση για την αποδοχή κάθε στερεότυπου, όπως και η αισιοδοξία για έναν καλύτερο κόσμο. Ακολουθεί πάντα το μονοπάτι της χαρούμενης πλευράς της ζωής, το φωτεινό! Κι αυτό είναι ξεκάθαρο και στον τρόπο που γράφει. Δεν κολλά πουθενά. Έχει απεριόριστη ελευθερία στον τρόπο της έκφρασης όσων θέλει να πει. Ενίοτε αυτοσαρκάζεται, δείγμα ευφυίας και ατόμου που δεν το περιορίζει τίποτα, αλλά κινείται ελεύθερα και πάντα με σεβασμό και αξιοπρέπεια. 

Είναι ένα βιβλίο που αφορά αναγνώστες κάθε ηλικίας μα κυρίως τους φανατικά ονειροπόλους κι αθεράπευτα λάτρεις των παραμυθιών και φυσικά όχι όσους παραμυθιάζονται.

Πρόκειται για ένα αφήγημα ενηλικίωσης για κάθε παιδί και κάθε ενήλικα που θέλει να μάθει να βάζει τις ευτυχισμένες μέρες στην τσέπη και να βαδίζει το μονοπάτι της ζωής. Αυτό αναφέρεται στο οπισθόφυλλο κι αυτό είναι. Παίρνοντάς το στα χέρια μου, αρχικά σκέφτηκα πως κατά πάσα πιθανότητα αφορά νεαρούς αναγνώστες των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού. Διαβάζοντάς το όμως διαπίστωσα πως είχα λάθος. Είναι ένα βιβλίο που αφορά αναγνώστες κάθε ηλικίας, μα κυρίως τους φανατικά ονειροπόλους κι αθεράπευτα λάτρεις των παραμυθιών και φυσικά όχι όσους παραμυθιάζονται. 

«Τα έξι κλειδιά για να ξεκλειδώσεις τον κόσμο» μας καλούν σε μια εσωτερική κατάδυση για να αναδυθούμε με αυτογνωσία, ενσυναίσθηση, τόλμη και πίστη στο αδύνατο. Χαρακτήρες από τα παραμύθια όπως ο Δόν Κιχώτης, ο Πίτερ Πάν, ο Πινόκιο, το Ασχημόπαπο, η Μαίρη Πόππινς και ο Μικρός Πρίγκιπας παίζουν σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στην κατάδυση αυτή του κάθε αναγνώστη. Όχι, δεν απαιτείται να έχει κάποιος υπόψιν του, ή να έχει διαβάσει όλα αυτά τα παραμύθια, αν και είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα να το κάνει. Η συγγραφέας δίνει όσα χρειάζονται ώστε να μη χαθεί μεσοπέλαγα ο αναγνώστης της. 

Είναι ένα βιβλίο που θα αγαπηθεί βαθιά και θα κερδίσει τις καρδιές των αναγνωστών του. Είναι ένα βιβλίο για την τσέπη της καρδιάς του καθενός!

Αναζητήστε το βιβλίο στο Βιβλιοπωλειό Parga εδώ.

lasithiotakisa@sppmedia.com 

Από το οπισθόφυλλο: - Θέλεις να ξεκλειδώσεις τον κόσμο;
- Θέλεις να περάσεις από τον κόσμο των παιδιών στον κόσμο των ενηλίκων;
- Από τον κόσμο των Θαυμάτων στον κόσμο των Χαμένων Θαυμάτων;
Να σε προειδοποιήσω πως, όταν πάρεις τα 6 κλειδιά και καταφέρεις να ξεκλειδώσεις τον κόσμο, δεν υπάρχει επιστροφή. Αν το αποφασίσεις υπόσχομαι πως θα είμαι δίπλα σου στο ταξίδι αυτό που θα σε αλλάξει για πάντα.
Γιατί Εγώ είμαι ο Φύλακας του Λαβυρίνθου.
Θα έχεις στο ταξίδι σου συναντήσεις απρόβλεπτες, με ήρωες αγαπημένους, και παρέα με τον μικρό πρίγκιπα που πρέπει να γίνει βασιλιάς θα μπορέσεις να κάνεις το αδύνατο δυνατό. Με απόλυτη ελευθερία και θάρρος, θα ανακαλύψεις την αλήθεια για τον εαυτό σου και τους άλλους.
Ένα αφήγημα ενηλικίωσης για κάθε παιδί και κάθε ενήλικα που θέλει να μάθει να βάζει τις ευτυχισμένες μέρες στην τσέπη και να βαδίζει το μονοπάτι της ζωής.

Για τη συγγραφέα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες εδώ.

Ανδρονίκη Λασηθιωτάκη: Τελευταία Ενημέρωση